שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לחמעג'ון: אפשר גם בלי טאבון

    לכל עדה יש את הפרשנות שלה למעדן הקרוי לחמעג'ון - עיגולי בצק דקיקים שעליהם תערובת של בשר טחון. דנה אלמוסני נותנת את זו של דודתה מרי, בהשראה חאלבית

    לפני כמה ימים הלכתי עם אבא שלי והאחיין שלי לנשנש משהו. אבא הזמין לחמעג'ון. זה לא הפליא אותי, כבר בתור ילדה שמעתי לא מעט סיפורים על המאכל החאלבי המופלא הזה. הפעם הראשונה שטעמתי אותו היתה כשנסענו לבקר את דודתי בארגנטינה. דודה מרי נשואה לאדם ממוצא חאלבי ולמדה ממשפחתו את רזי הבישול המקומי. היא מכינה לחמעג'ון מבצק טעים ודק דק, ומוסיפה עליו בשר עסיסי וטעים שכל המיצים חודרים אליו. פשוט תענוג לחיך.

     

    מאוחר יותר גם שמעתי את הסיפור המרגש של אבא שלי: במלחמת לבנון הראשונה נכנסו כמה מילואימיניקים לכפר מקומי כדי לחפש מים. הם פגשו שם אישה קשישה שיצאה מהבית עם מגש של לחמעג'ון חם והגישה לכל החיילים. עד היום, 25 שנה אחרי המלחמה ההיא, אבא שלי לא שוכח את הרגע הקסום הזה - איך באמצע מלחמה מלאת אבק ופצצות עשן, בא אל פיו טעם נפלא וביתי.

     

    אנחנו, האנשים הפשוטים, לא צריכים דודה שנשואה לחאלבי ובטח לא צריכים עוד מלחמות, רק את המתכון למאפה הכל-כך טעים הזה, שמגיע מטורקיה, ארמניה ולבנון, וכאמור, גם מחאלב. כל עם ועדה נותנים את הפרשנות שלהם. אני נותנת לכם את זו של דודה מרי.


    (צילום: אסף רונן)

     

    לחמעג'ון

    המרכיבים:

    לבצק:

    1 ק"ג קמח

    1 קובייה (50 גרם) שמרים טריים

    1/2 2 (ועד 4) כוסות מים פושרים

    1 כפית מלח

    לבשר:

    1 ק"ג בשר בקר טחון (כדאי להכין מבשר כבש או להוסיף שומן כבש)

    2 בצלים

    1 פלפל אדום

    מיץ מ-2 לימונים

    100 גרם משמשים מיובשים (לא חובה)

    כפית סוכר

    1 כפית בהרט

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם חסרים מים, מוסיפים עד שמתגבש בצק.
    2. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו. חשוב מאוד: לא לתת לבצק לתפוח שנית. הבצק צריך לצאת דק ולא להמשיך לתפוח.
    3. מכניסים למעבד מזון את הבצלים, הפלפל, מיץ הלימון, המשמשים, הסוכר, הבהרט, המלח והפלפל. קוצצים ומערבבים היטב עם הבשר הטחון.
    4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר של כ-12 ס"מ ויוצקים על כל עיגול כף מהתערובת.
    5. מניחים על תבנית אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-10 דקות.

     

    דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים

     

    אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום

     

    גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג

     

    כלים: גבריאל - רובי ישראלי, שבזי 13, נווה צדק, תל אביב, טל: 03-5103882

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים