אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
חג צמחוני: שנה טעימה עם סייטן
ynet
פורסם: 06.09.10, 09:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 107 תגובות ב-61 דיונים
31. מי שאוכל בשר - נקניק!
תמר ,   אי שם   (06.09.10)
32. למה?
צמחונית ,   ירושליים   (06.09.10)
למה תמיד מציעים לצמחונים מנות שנראות  בדיוק כמו בשר?
33. אז ככה מבשלים את זה... גם הבישול כמו בשר: מרינדה
אירה   (06.09.10)
תמיד ראיתי את הגושים האלה במקפיא ולא ידעתי מה עושים בהם. חבל שהם באריזות כל כך גדולות, אבל נו, בארוחת חג צריך לעשות מנה גדולה ממילא
34. הכנסת אורחים גם לא קיימת ביהדות?
השואל   (06.09.10)
כי אם היא, הייתי רוצה להבין למה נכתב בבבלי "גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני שכינה".
להציא לבן-אדם ארוחה של פרוסת לחם כ"עונש" על זה שיא צמחוני זו התנהגות ממש מכוערת. בימינו, שבכל-כך הרבה משפחות יש לפחות קרוב אחד צמחוני, טוב שנדע איך לקבל את פניהם בסעודת החג.
35. תודה. אנסה ואמסור אחרי החג את התרשמותה של נכדתי הצמחונית
רות   (06.09.10)
ושל שאר המשפחה. היא גם אוהבת פטריות.
ויש לי שאלה: זה משנה באיזה יין משתמשים?
36. קניתי
(06.09.10)
מצאתי SEITAN מצונן במקרר בחצי-חינם.  קודם הייתי משיג אותו בחנויות טבע. אני מעדיף לקנות ישר מנה של "מוקפץ"   מסייטן שגם היא נמצאת שם, לדי הסייטן הגולמי.
37. נראה מעולה. תודה!
אמיר ,   רמת גן   (06.09.10)
38. איזה סניף
רוצה לנסות   (06.09.10)
באיזה סניף בחצי חינם? אני קונה בחולון ולא מוצאת שם.. היה להם עד ללפני כמה חודשים את ההמבורגר של טבע דלי וגם את הסייטן וזה כבר לא נמצא שם.. חשבתי שהם פשוט הפסיקו לעבוד איתם (הם עושים את זה הרבה) אם הם עובדים איתם אני פשוט אפנה לסניף בדרישה שיחזירו!
39. גלוטן מסרטן!
ניב ,   פ"ת   (06.09.10)
40. המנות המוכנות מסייטן טעימות להפליא
ליאת ,   חיפה   (06.09.10)
אבל, אבוי, כמות הנתרן שיש בהן ממש שערורייתית. אם מישהו מטבע דלי קורא את התגובות, אנא, קחו לתשומת ליבכם שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו כמויות נתרן כאלו.
41. כמה מגיבים מטעם היצרן יש כאן, פשוט גועל נפש ומוציא את החשק
לקנות.   (06.09.10)
42. הייל סייטן !!!
(06.09.10)
43. כל הכבוד!!
ido ,   lod   (07.09.10)

נשלח מאייפון שלי
44. נראה דוחה
רחלי   (07.09.10)
45. ממש לא מעורר תיאבון
יעל   (07.09.10)
אפילו לא בתמונות.

אמנם כמעט ולא אוכלת בשר ומעדיפה אפילו להימנע מזה, אבל במקרה הנ"ל... אעדיף גם להימנע מהסייטן. לא מוכרחים להמציא תחליף לכל דבר.

שנה טובה ובתיאבון.
46. איך שזה נראה, אני מתחיל את הצום כבר מהיום!
יקי ,   תל אביב -יפו   (07.09.10)
47. איזו כתבה כיפית!
יואב   (07.09.10)
אני מכיר ואוהב סייטן כבר הרבה זמן - אבל כיף סוף סוף לראות אותו כאן, בכתבה כזו, שדרך אגב - מתאימה גם לטבעוניים!
חג שמח ושנה טובה ונטולת בשר, חלב וביצים לכולנו!
48. מניסיון - טעים טעים!
ורד   (07.09.10)

מבשלת איתו כל מה שמבשלים עם התחליף הנחות. טעים, קל להכנה והכי חשוב - אף אחד לא סבל כדי שאנחנו נהנה.

שנה טובה עם אוכל מוסרי :)

49. טעים!!!
(06.09.10)
50. דווקא טעים מאוד
אילן ,   אביעזר   (07.09.10)

אני גיליתי את הסייטן רק לאחרונה (באחת מחנויות עדן, לא מצאתי בחנויות טבע אחרות) אחרי שנה של טבעונות מטעמי בריאות שמחתי למצוא תחליף שייתן לי מרקם וטעם של בשר.

יחד עם זאת אכילת גלוטן היא לא הדבר הבריא ביותר בעולם.

כפי שגם הורמוני סויה הם לא כל כך טובים לגוף.

הגלוטן יוצר מעין פלאק שנדבק לדפנות המעי הדק ומונע קליטה טובה של ויטמינים ומינרלים לגוף.

ההמלצה שלי היא לאכול גם סייטן במידה ולא להגזים עם הכמויות.

51. חייבת להגיב, כצמחונית גאה
לימור   (07.09.10)

ולומר כל הכבוד לכל הצמחונים והטבעונים באשר הם! מי ייתן ויהיו עוד הרבה הרבה כמוכם, אנשים אכפתיים, חושבים, הומניים!

 

שנה טובה!

52. זה אפילו יותר משעמם מטופו :-(
(06.09.10)

ביום שיהיה מישהו בארץ שידע להכין מזה מה שמכינים במזרח -

אני אוכל אצלו כל שבוע.

עד אז - סייטן זה באמת רק לצמחונים (שאינם רגישים לגלוטן)

פשוט משעמם בטעם, מה לעשות, ואני יודע לבשל יפה מאוד,

ועם טופו הגעתי לתוצאות מצוינות שלצערי צמחונים לא יודעים

איך להגיע אליהן, כי מה לעשות - רוב הצמחונים פשוט לא יודעים לבשל

וזה עצוב מאוד.

53. אני שף וקונדיטור במיקצועי, דודה שלי צימחונית
טל ,   מרכז   (07.09.10)

ואמא שלי גם הייתה, תמיד ניסו (ועדיין מנסות) לתת לי את הסייטן או תחליפי בשר אחרים בלי שאני אדע ולראות אם הצליחו. בנוסף לזה שאני שף אני גם קרבי במילואים, ושם אני אוכל לוף (מחוסר ברירה בלבד), ועם כל הכבוד אני מעדיף את הלוף !!!!!

 

הסייטן, ממש כמו כל תחליף אחר מזעזע. זה כמו לאכול ספוג צמיגי ומגעיל, אתלי זה מעורר את רפלקס ההקאה עם כמעט כל לעיסה. תאמינו לי שאני אוהב אוכל ומכל סוג שהוא, כולל צימחוני שאני מבשל לחלק מהמשפחה, ומאוד הרפתקני בטעמים שלי, אבל זה לא אכיל. אוכל צימחוני צריך להיות פשוט, ממרכיבים איכותיים ולא להתיימר להיות מהשהו שהוא לא- בשר.

54. a good new year can never start with cruelty
(07.09.10)
leave your meat off plate.
55. מעניין, מקורי וטעים! אמליץ לבתי!
חנה קרן ,   פ"ת   (07.09.10)

נאה לעיין וטעים לחיך.

שנה טובה!

56. אחרי שראיתי את זה אני מפסיק להיות צמחוני,
משפחת צמחון   (07.09.10)

די,יש גבול,

האם לא היה לנו די עם הטופו ?

יאללה לשחוט איזה כבש

תביאו פואה גרא

 

57. כתבה נהדרת!! כן ירבו
איריס ,   מרכז   (07.09.10)

מתכונים נהדרים!!

אני מעט מפחדת מההתעסקות עם הסייטן - אך עכשיו אני לא יכולה לחכות לקנות את המצרכים!!  ולהתחיל לבשל!ש-נ-ה  ט-ו-ב-ה (וצמחונית) ;)

58. ניסיתי את הסלק הבוקר - והחלטתי להצטרף לכת הסייטן :) אם-כי
עפרי ,   גבעתיים   (07.09.10)
לפחות במחבת שלי (שהיא לא הכי חדשה), 4 כפות שמן לא הספיקו לטיגון, צריך קצת יותר שלא יידבק.
מקווה לקבל מחר מחמותי מחבת חדשה, ואז אולי זה יספיק ...
59. סיייטן הוא גוש גלוטן - מאוד לא מומלץ לרגישים
וגם לאחרים   (08.09.10)
60. בואי נעשה קצת סדר...
הצימחונית ,   חיפה   (09.09.10)

טוב להיות צמחוני, אבל עוד יותר טוב להיות צמחוני שמבין איך הדברים עובדים... הטעון "הפרה צמחונית, אבל יש בבשר שלה B12, לכן גם אדם יכול להסתדר עם אוכל צמחוני כמו פרה" פשוט שגוי.

 

הבשר של פרה וחיות צמחוניות אחרות מכיל B12 מהסיבה שבמעיים שלהן יש חיידקים שתפקידם להפיק את B12 הזה מהאוכל הצמחי שהיא אוכלת. להבדיל, אצל האדם החיידק הזה אינו יכול להימצא במערכת האיכול מכל מיני סיבות פיזיולוגית, ולכן האדם לא יכול לספק לעצמו את B12 וצריך לקבל אותו ממקור חיצוני. ברור שניתן לקבל B12 גם מצמחים מסויימים, שיודעים לסנטז אותו.

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה