אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
חג צמחוני: שנה טעימה עם סייטן
ynet
פורסם: 06.09.10, 09:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 107 תגובות ב-61 דיונים
61. סייטן מכיל 25% חלבון ו-7% סיבים תזונתים ועוד סיבות למה כן!
(10.09.10)
מתוך הספר "מחקר סין": מחקר סין שנערך על-ידיד אוניברסיטות קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפאה מונעת, תעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6,500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקוף ביותר שנער אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את כינוי ה,גראנד-פרי של האפידמיולוגיה".   מסקנות המחקר הצביעו על  מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים, דגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעמת זאת אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על פני מזון מן החי.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה