בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
נא להכיר: חומרי טעם וצבעי מאכל מסכני בריאות
שירי שרף-דגן
פורסם: 16.08.11, 00:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 178 תגובות ב-104 דיונים
31. לא הבנתי, אז ליטר וחצי סופרדרינק כחול ליום זה רע?
שיפודיצל   (16.08.11)
32. תודה על הכתבה! צבעי מאכל זה רעל, לא נוגעת בחיים
תהיו בריאים   (16.08.11)
הגיע הזמן שאנשים יבינו את המשמעות של צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וחומרי טעם וריח. זה זוועה לגוף!
לא מבינה למה לא עוצרים את זה, יש דברים כל כך טעימים ללא צבעים וחומרים משמרים, ואני אומרת את זה בתור אחת שנמנעת לחלוטין - ולא מוגבלת באוכל בכלל (וזה לא שאני טבעונית/אורגנית/שאר הקיצונים)
33. אז מה תפקיד משרד הבריאות אם לא להגביל את היצרנים? רק לכסתח?
alef-bet ,   פ"ת   (16.08.11)
רק לדרוש רישום קודים שאף אחד לא מבין?
34. תנו דוגמאות של מאכלים/שתייה שלא להתקרב...
סערון   (16.08.11)
(לא רוצה לשמוע מילה על קולה....)
35. מעניין לקרוא את התגובות
ישראל טופר ,   גבעת השלושה   (16.08.11)

חלק מהקוראים יגידו- איזה שטויות, החיים מלאים סכנות אז עוד כמה.... לא יזיקו , ממילא נמות, אם לא מזה אז מהאטום האירני, מתאונות דרכים או מרוצחים שיכנסו אלינו בלילה .

חלק ידליקו סיגריה ילגמו מהקפה ויגידו אוי אוי אוי ... כמה שזה נכון, מוכרחים לשמור על הבריאות.

חלק יגידו אוי איפה העט , אני אעתיק את השמות של הרעלים האלה ואתחיל מהיום לקנות רק אוכל בריא ולעזעזל עם כל החברות האלה שלא איכפת להם מאתנו וצריך להפגין ומרעילים אתנו בכוונה וכו'.... והם כל כך יתעצבנו שלחץ הדם יעלה להם וחלקם גם יקבלו התקף לב מרוב דאגה!!!

וחלק יכתבו תגובות על הבוקר.

כמוני.

יום נפלא מלא בריאות.     

36. שכחו את צבעי המאכל
המומחה   (16.08.11)

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3143672,00.html
37. מה, אספרטיים לא נחשב נפוץ ומסוכן ?
(16.08.11)
38. תעשו כבר כתבה על מה כן מותר לאכול !
(16.08.11)

אתם כל הזמן מפרסמים כתבות על מה מסוכן ומה לא בריא ומה משמין , תפרסמו כר כתבה מה כן בריא ומה כן מותר לאכול, לפחות במידה ...

39. למה לא נלחמים בחומרים הללו כמו שנלחמים בעישון ?
אחד העם   (16.08.11)
40. תזונה טבעית - דרך הטבע @
(16.08.11)
http://www.g-dmovie.com/2011/03/blog-post_28.html
41. כיף לגדול על זבל מדשן
(16.08.11)
42. ואני מנקה את האסלה עם קוקה-קולה - יוצא טעם החיים!
סוכריות   (16.08.11)
43. רעל בחסות המדינה לתושבי ישראל
דליה   (16.08.11)

משרד להישיפוזים "משרד הבריאות"  מעוניין במצב הקיים כדי לקדם את עבודתם של בתי החולים בישראל

חומר למחשבה

44. ואיך שכחו את המרעיל הלאומי: קוקה קולה רבותיי=רעל
רעל צרוף   (16.08.11)

זו חומצה- נקו איתה.

שימו שן בכוס קולה- בבוקר לא תמצאו תא הששן בכוס- כי הקולה עיכלה אותה.

איך אתם שותים את הרעל הזה? [ומשלמים עליו הון!]- בלתי ניתפס.

דעו לכם שלמעשה שתיית קול הגורמת לכם להתמכר לנוזל הרעיל הזה, כי הוא מכיל גם קופאין.

מי ששותה קולה-שוטף היטב את הקיב השלו עם חומצה שקוראים לה קוקה קולה.

 

45. שכחתם גם "תוספי מזון": מלח לימון וסודה לשתייה
אל תאכלו אותם!!   (16.08.11)

מלח לימון נמצא אצלי בבית רק לניקוי קומקומים מדיי שבוע, ואחריו אני מרתיחה תא המים פעמיים לפני ששותים מהקומקום.

סודה לשתייה היא אצלי חומר חיטוי מצויין לפתחיי הביוב, ולניקוי כתמים מכיור לבן.

למה חבתר "ויסוצקי" משתמשת במלח לימון לתה צמחים "טבעי"?

רבותי, דיי לשימוש במלח לימון ובסודה לשתייה במוצריי מזון.

46. בסבונים בשמפו ובקרמים יש חומרים מסוכנים פי כמה
תבדקו ותבינו   (16.08.11)
47. חומרים טבעיים עולים הרבה כסף
רעל הוא בחצי חינם   (16.08.11)
48. אז למה מאכילים אותנו בזה מלכתחילה????
פושעים   (16.08.11)
49. להוציא את ה"טמבוריה" מחוץ לחוק ! מטרתה רמאות בלבד
שונא צבעי מאכל   (16.08.11)
50. רשימת הE והחומרים המשמרים
חשוב   (16.08.11)
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8_E
כדאי לקרוא
51. לא רק התוספים...
מיכל ,   מרכז   (16.08.11)
יש בכלי הבישול שלנו גם חומרים רעילים ומסרטנים לא פחות שהציבור צריך להיחשף, אליהם ולהעלות את המודעות לגבי הקיום שלהם- חומרים כמו מתכת הקדמיום שנמצאת בכלי הבישול שלנו ובעיקר בכלי הבישול הקרמיים. שלא לדבר על זה שמשרד הבריאות הכריז שהקדמיום הוא חומר מסרטן באופן ודאי!
בואו נצטרף למאבק הזה!
http://www.facebook.com/pages/%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%9D/187413297978986
52. thanks
yofi   (16.08.11)
thank you. good article
53. הכל נכון
מימי ,   צפון   (16.08.11)

שלום לכולם

אני מתעניינת כבר שנים בתוספי מזון צבעי מאכל וכל שאר הרעלים ששמים לנו במזון רבותי מרעילים אותנו כבר שנים ואני אישית נמנעת כמעט מכל מזון שיש בו את הE וכל השאר כל מה שכתוב בכתבה ידוע לי מזמן.תעברו למזון טבעי

בעקר תשמרו על ילדכם

לתשומת לב כל הקוראים

 

מימי

54. רוב החומרים שמוסיפים למוצרי מזון
אלי   (16.08.11)
הם די הכרחיים לשימור או תכונות מסויימות של המזון.
סודיום ניטרט וניטריט למשל, בעוד שהם ידועים כלא מאוד בריאים, מונעים זיהום בוטוליזם בבשר משומר. תבחרו לבד מה אתה מעדיפים.
כמובן שאפשר להמנע מנקניקים ובשרים משומרים בכלל אבל לא על זה הדיון.
דבר נוסף הוא שהרבה תוספים יכולים להתחבא ברשימת הרכיבים בתוך משהו אחר:
למשל אותו סודיום ניטריט יכול להופיע כ"מלח סלרי" או "תמצית סלרי" כדי למכור לכל אלו שמפחדים ממספרי E, בפועל מדובר באותם חומרים בדיוק שמוכלים בזרעי סלרי באופן טבעי.
מונוסודיום גלוטמט יכול להופיע בתור "תמצית שמרים", למשל מרמייט שמוכרים בחנויות טבע, בפועל מדובר בגלוטמטים שמופקים משמרים ופעולתם זהה למונוסודיום גלוטמט.
כנ"ל לגבי הרבה מאוד מתוספי המזון שאנחנו מכירים כיום.
אגב למי שמתעניין, חלק גדול מצבעי המאכל במיוחד הצהובים והאדומים (והירוק שמורכב מכחול וצהוב) הוכחו כמזיקים, רובם אף מופקים מתוצרי נפט שידועים כמסרטנים, ויכולים להופיע בכמויות קטנות בצבע המאכל שמופק מהם.
55. מאמר המתבסס על רגשות ולא על מידע מדעי
רונן ,   צפון   (16.08.11)
אין שום מוצר מזון המכיל רעל.
כל תוספי המזון נבדקו בריכוזים בהם נעשה בהם שימוש ורק לאחר שהם מוכחים כלא רעילים הם מקבלים רישיון לשימוש במזון.
ריכוז גבוה של תוסף מזון לא יכול להראות על דבר הרלוונטי לריכוז נמוך.
אין הצטברות של תוספי מזון בגוף האדם.
אין תוספי מזון המתבססים על מתכות כבדות .רק מתכות כבדות נצברות בגוף החי.
חבל שהשקפת עולם גורמת לפרסומים שקריים ,הגורמים לנזק לנשמעים להמלצותיהם.
56. "עלול לגרום לבעיות בריאותיות"זו התבטאות של בעלת מקצוע? את זה
טלי   (16.08.11)
כל טמבל יודע להגיד!
57. סכנה: לא ידועות. אבל הוא מסוכן.
(16.08.11)
58. איך אני אמורה לזכור את כל הסימונים הללו???
זיוה   (16.08.11)
59. איזו כתבה שטוחה ורדודה - פשוט מאכזב...
אילנית,   (16.08.11)
60. ה"אוצר" E-250
הכל בשביל הצבע האדום   (16.08.11)
התוסף E-250 הופך בגוף לניטרוסמינים (N-nitrosamines) שידועים כמסרטנים לבני אדם וגורמים לסוגי סרטן שונים ומשונים. ראו: http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrosamine
בארה"ב, למשל, הכמות אותה מותר להוסיף למזון מוגבלת בשל כך.

לגבי הטענה שה E-250 מונע בוטוליזם - יש דרכים הרבה פחות מזיקות לטפל בבקטריה (הרתחה או החזקה במקרר) אבל אלו אינן מוסיפות את הצבע האדום והמוכר לבשרים ולנקניקים... (וה- E-250 כן)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה