בריאות  דיאטה
איזו גבינה צהובה הכי בריאה? הדיאטנית בדקה
ד"ר מאיה רוזמן
פורסם: 01.01.13, 08:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 253 תגובות ב-130 דיונים
91. כתבה ממומנת...
(01.01.13)
חבל, הייתם יכולים לעשות משהו יותר מקצועי

נשלח מהסלולארי שלי
92. נשמע לא אמין. מילא תנובה... אבל הכותבת שמשתמשת בתואר ד"ר
זו כבר פגיעה חמורה ,   באמון הציבור.   (01.01.13)
93. "כפיר" זו *לא* גבינה!!
חסיד גבינות   (01.01.13)
כל המוצרים שלהם מיוצרים מחלבון מן הצומח, ולא בתהליך מסורתי כלשהו של גיבון גבינה. בכל מדינה מתוקנת היו אוסרים עליהם לקרוא למוצרים שלהם גבינה, ולמכור אותם מאותו תא מקרר. מעבר לכך הטעם שלהם (כל המוצרים) תפל וקרטונ-י, כך שאין שום יתרון בלצרוך אותם (פרט ליתרון קל במחיר).
94. maya rosman
joram ,   haifa   (01.01.13)
the list below.???? is per ??????? grams. you say in one egg you have nearly 300 colestrol.!!!! what egg, m, l, or ex large. what  price for  each 100 gr.
95. התכוונתם בטח
ארי   (02.01.13)
איזה גנ"צ הכי פחות מזיקה
96. האם לאכול גבינה צהובה בגלל הסידן?? לא בטוח בכלל!!
אורית   (02.01.13)
דיון קצר בנושא גבינה צהובה - כנסו וקראו
"המדריך האחרון - חיים נכון" - דף הפוסטים - פוסט ראשון
97. גבינה צהובה=צבע מאכל
דניאלה   (02.01.13)
98. הידעתם שטבעונים לא חולים אף פעם ולא מתים?
אני   (02.01.13)
יצא מחקר של ד"ר ג'ון מייור שסותר את כל המחקרים האחרים
99. כפיר זה לא גבינה!
רחל ,   השרון   (01.01.13)
מוצרי כפיר אינם גבינה. הם עשויים מתערובת תעשייתית של חומרים, אך אינם עומדים בתקן להגדרת גבינה. לשים אותם ברשימה זאת טעות!
100. צהובה בריאה: גבינה לבנה, 5% שומן, מעורבת בהרבה כורכום
א ,   ק   (01.01.13)
101. דיאטנית את קוראת לעצמך?
כתבה לציבור המפגר ,   תפסיקו לפרסם שקרים   (02.01.13)
ציבור שלם בוחר להאמין לפרסומים שקריים שחלב זה בריא וכל השטויות שאתם מספרים על הסידן אז אולי די עם זה... נכון זו תעשייה שמגלגלת המון כסף שגם אתם כמפרסמים נהנים מחלקו אבל מה עם אחריות על אמת בפרסום?? או אחריות על בריאות הציבור שמאמין לכל השטויות שאתם כותבים פה

נשלח מהסלולארי שלי
102. פחות מ 9% זה כבר לא גבינה !!!
שרון ,   שפלה   (02.01.13)

פחות מ9 זה לא גבינה אלא שומן צמחי !!! - הנדסה גנטית.

 

איך 5% עדיף יותר מאחרים ומ עמק 32% ????

 

9% ריח של מעושן - טעם פלסטיק - והפרוסות נדבקות.

103. איזה מילייארד לא טועה - סינים או הודים ?
אברבוך   (02.01.13)
מילייארד סינים לא טועים - למשל הם לא אוכלים מוצרי חלב מסיבות שונות למשל היווצרות ליחה בריאות ובדרכי הנשימה העליונוים -למשל מחלות מעיים . לעומתם מילייאד הודים דווקא צורכים כמויות גדולות של חלב ומאריכים בחיים הם שותים אפילו כ 3-4 ליטר חלב ליום - לא מזמן התפרסם הודי בן 93 שנולד לו הבן הראשון והוא שותה 3 ליטר חלב ליום וחצי קילו שקדים. מילייארד סינים לא טועים ? למשל הסינים אוכלים המון אורז לבן על צורותיו השונות - הם במקום הראשון בעולם בסרטן הקיבה . אז מי טועה ?
בזמן האחרון יש המון הרצאות נגד חלב שזה גורם נוראי למחלות מעיים - ועוד - יכול להיות . ניסיתי הורדתי מוצרי חלב לחלוטין ואכן כאבי בטן חדים נקודתיים ליד הטבור נעלמו וחזרו מיד עם החזרת החלב . התמדתי וחזרתי שוב אחרי תקופה והפעם הדלקת כנראה נעלמה והכאבים נעלמו . מצד שני היום אני צורך תרופות שונות ואם אני מוריד את מוצרי החלב אני חש ברע כמעט מיד - התכווצויות וכו' ומיד בהחזרת מוצרי החלב תוך מספר דקות אני מתאושש .
מסקנה : לא הכל כל כך מדוייק - לא מה שטוב לאדם אחד טוב לאדם שני ואפילו אצל אותו אדם במשך השנים חלים שנויים . הרפואה עצמה היא עדיין לא ממש מדע מדוייק וחדשות לבקרים הוא משנה דעתו לגבי המון נושאים .
לכן לאכול הכל במידה וכל אחד יחליט לעצמו תוך כדי ביקורת והתייעצות עם הרופא . הדברים הנ"ל נכונים גם לגבי "מאכלים" אחרים למשל בשר ועוד .
104. מחקר סין זה כן מחקר, שגם נכתב עליו ספר!!!
חפשו בפייסבוק ,   חלב- עובדות או מיתוס   (02.01.13)

מחקר סין זה כן מחקר, ולא סתם מחקר אלא הגדול והמקיף ביותר שנעשה אי פעם על הקשר בין תזונה ומחלות. הספר "מחקר סין" מתאר את המחקר הזה ועוד שלל מחקרים המגיעים לאותה מסקנה- על מנת למנוע מחלות יש להפחית את צריכת החלבון מהחי (גם מחלב) למינימום!

איך אני חולה על הבורים שאין להם מושג על מה הם מדברים וקוראים לאחרים בורים ומטומטמים!

האמת שהתעייפתי להציג מחקרים ועובדות מול דיעות קדומות ומיתוסים. אנשים לרוב ידבקו בדיעות הקדומות כמו "חלב זה טוב, הימנעות מחלב זה רע". למה? כי ככה אמא שלהם וסבתא שלהם אמרה. לא רוצים להתעדכן במחקר הנוכחי אלא רק במחקרים שנעשו לפני מאה שנה. די נמאס! אם זה טוקבקסיטים טיפשים עוד מילא, אבל כשדיאטניות ותזונאיות מתעלמות מהמחקרים זה כבר גובל בשערוריה!

 

105. ומה לגבי החומר המשמר????????
גל   (02.01.13)
למה צריך לאכול חומר משמר (רעל) כדי לקבל את מנת הסידן היומית???

ולמה מתייגים מוצר כבריא על סמך כמויות המינרלים שבו ומיעוט הקלוריות שלו ??!!

מוצר שיש בו חומר משמר הוא אינו בריא?!!!!

לא משנה מה כמות החומרים הטובים שבו...אם יש בו רעל כל הטוב שבו אינו שווה דבר!!!!

לדיאטניות אין מושג בחומרי המזון התעשייתיים ולכן רוב הציבור מוטעה....אני מציעה שכל אחד יעשה את הבדיקות שלו ויחליט בעצמו מה בריא לו.

ככל שמזון הוא תעשייתי יותר כך הוא מתרחק מן ההגדרה "מזון בריא".
106. לפי איזו כמות גבינה נערך החישוב ?
רונית   (02.01.13)
10 גר' 100 גר' או אולי ק"ג ?
107. תסבירו לי
ס   (02.01.13)

למה אין אף חיה אחרת שאוכלת מוצרי חלב אחרי הינקות ?

האם העצמות שלנו שונות במשהו מהעצמות של יונקים אחרים ?

איך לפיל יש טונה של עצמות חזקות והוא לא אוכל מוצרי חלב? מאיפה בא הסידן שלו ?

בקיצור זה ברור שאנחנו לא זקוקים למוצרי חלב והם רק מזיקים לבריאות.

 

 

 

 

 

108. הצהובה הטובה היא לא גבינה. גם לא שאר מוצרי כפיר
נטע ,   קריות   (02.01.13)

אם מסתכלים על הרכיבים רשום  : חלבון חלב, מים, שומן חמניות...

עבודה בעיניים... שומן מוקשה בטעם גבינה ואנשים קונים את זה !

109. וואוו, כ"כ הרבה חברות נבדקו. אה רגע, הרב תנובה.תודה על המבחר
(02.01.13)
110. מענין
יובל   (02.01.13)
מענין https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded
111. אם גבינה צהובה אז 28% ולא גבינה מדומה מפלסטיק
צבי האשכנזי ,   חיפה   (02.01.13)

בכל אוכל יש מרכיב לא בריא  ואם לא מגזימים שום דבר לא קורה. התגובות של הגוף שונות מאדם לאדם יש כאלו שאוכלים רק חסה והכולסטרול בשמים ואחרים שאוכלים הכל ולא משמינים. גם אם תעשן 5 סיגריות ביום זה לא יזיק. הדבר הקובע זו המידה הנכונה של המרכיבים הכבדים שלהם ההשפע העיקרית . סוכר שנמצא גם בירקות כמו בצל ותפוח אדמה, מלח ובשר שהוא אסון לגוף ורצוי לאכול מה שפחות.

לחם לבן שזה רעל וממתיק דל קלוריות. ביצה שהיא מיצרת אפרוח יש בה מרכיבים חיוניים ביותר לגוף וגם בעגבניה במוצרי חלב אין כזה דבר לא טרי החלב מחמיץ והפך ללבן שהופך לגבינה שאוכלים ממנה גם שהיא כבר מסריחה.במאכלים האלו יש מחסנים של חיידקים ועובדה שבאירופה אוכלים מהם הרבה וממשיכים לחיות ולאכול עוד      שיהיה בתאבון וחיים ארוכים.

112. הגבינה הצהובה המועדפת עלי
שיר. א   (02.01.13)
היא גבינת עמק 28%, מכיוון שאני אוכלת את הטוסט הזה כל בוקר במשך שנים, לכן אני נמנעת ממאכלים שומניים אחרים, אני אוהבת לקנות את הגבינה שפורסים לי אותה במקום לפרוסות דקות.

אציין שבבדיקת דם שביצעתי לפני כשנה הכולסטרול שלי היה מצוין, לכן אני יוכלה להמשיך לאכול ולהנות מהגבינה הצהובה. וגם חשוב לי לציין שאני עוסקת הרבה בפעילות גופנית,.

תאכלו, תתעמלו ותהנו!
113. צ'דר בריטית
דוד א ,   ירושלים   (02.01.13)
בעיני הגבינה הצהובה הטובה ביותר היא הצ'דר הבריטית. כולן מכילות כמות שומן גדולה. אם כך לאכול מעט. בתיאבון לכולם
114. "המקור החשוב ביותר שלו בתזונתנו הוא עדיין החלב ומוצריו."
שי ,   תל אביב   (02.01.13)
שקר אחד גדול, או בורות מוחלטת של ה"דוקטור"!
115. אז למה צריך שיעור בכימיה כדי להבין מה הצהובה מכילה?
(02.01.13)
116. יש לדייק ,כדאי לקרוא תגובה זו
צבי ,   צפון   (02.01.13)

קודם כל כל האמור פה בגדול נכון מלבד:

אחוזי הסידן בצ'יה בטחינה גבוהים בהרבה ממוצרי החלב,

ולגבי החומצה הפיטית שנמצאת אמנם בטחינה לדוגמא ,במידה וקונים טחינה משומשום מלא שעבר גם הנבטה אין לחשוש מאי ספיגת הסידן מפני שהשפעתה נעלמת בתהליך ההנבטה. המלצתי היא שלצרוך מהכל,כל דבר כמובן לא בהגזמה, ואלו הסובלים מאסטמה ,המציאות מראה שהתנזרות ממוצרי החלב תרמה רבות.

שתהיו בריאים! :-)

117. ברבע מחיר
זאת שקונים בחול   (02.01.13)
מדינה זבללללה
118. איזה דר' לתזונה מגדירה את כפיר כגבינה?? הרוב שומן צמחי
(03.01.13)
119. עמק ביס זו גבינה מותכת/מעובדת ולא גבינה צהובה!
תזונאי   (04.01.13)
120. מה עם ג. צהובה מחלב עיזים?
סמדר   (04.01.13)

ישנה גבינה צהובה בשם 'תום עיזים' מחלב עיזים. האם נחשבת לבריאה?

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה