כלכלה  צרכנות  חדשות הצרכנות
מארטיק למגנום: האבולוציה של הגלידה בישראל
מירב קריסטל
פורסם: 03.05.13, 15:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 391 תגובות ב-242 דיונים
31. אצלנו בבית אוהבים רק גלידת פיסטוק!
ביבי ושרה נתניהו   (03.05.13)


נשלח מהסלולארי שלי
32. הגלידות היום יקרות ובעלות טעם דוחה
בוב סקמנו ,   חיפה   (03.05.13)
אני זוכר את האוטוגלידה והלהיט של סנוקרסט וניל דובדבן או פצפוצי שוקולד , אלו היו גלידות אמיתיות ולא המרגרינה שמוכרים היום.
33. מחירי הגלידות גבוהים ב40% מאיטליה ושם יותר טעים
ישראלים פראיירים   (03.05.13)


נשלח מהסלולארי שלי
34. נסטלה מחקים את שטראוס
נעמה   (03.05.13)
נסטלה מחקים את שטראוס. אפילו את גלידת קרמיסימו הם מחקים באריזה.... איפה המקוריות?
35. מרגרינה = שומן טרנס
רן   (03.05.13)
מוכרים לילדים רעל כדי להרוויח יותר
תתביישו
36. מסכים עם 10
פונץ׳ בננה ,   כפר סבא   (03.05.13)
גלידת פינגווין כפר סבא, גלידה בהכנה מקומית אחת הטובות שטעמתי אי פעם
37. מי שאכל גלידה באיטליה מבין שבארץ אין גלידה
משה   (03.05.13)
הגלידות בארץ נחותות מלאות סוכר וטעמן של שומן צמחי. אבל כנראה זה מה שמגיע לישראלים הפראירים
38. גועל נפש מוכרים לנו רעל בכסף
שפוי   (03.05.13)
כל הגלידות מפוצצות בשומן צמחי - שומן טראנס!
בן אנד גריס גלידות טובות אם כי המחיר מטורף בעיקר נוכח נעובדה שהן מיוצרות פה בק.מלאכי (הידעתם?)
39. פעם האשכנזים עשו עלי כסף - (מונטנה) -
יוסי ,   רמת גן   (03.05.13)
היום הערבים - (אנדרי) .
40. כדור הגלידה
יודה ,   ים   (03.05.13)
אין ולא יהיה כמו ה קסטה של סנוקרסט. ו השמנת של ויטמן . יש כמה מצויינות היום אבל המחירים והקלוריות בשמיים.

נשלח מהאייפד שלי
41. ל"גלידה" שמוכרים בארץ אסור לקרוא ice cream
א.   (03.05.13)
הגלידות בישראל מכילות מי גבינה, מרגרינה ("שומן צמחי"), סוכר והרבה הרבה אוויר. זה מה שהישראלים אוהבים וזה מה שהיצרנים דוחפים להם: אריזות גדולות (בליטרים! ישראל היא המקום היחיד בעולם שבו מוכרים גלידות לפי נפח ולא לפי משקל), המון צבעי ותמציות מאכל (בגלידות הוניל של שטראוס ונסטלה אין אפילו קמצוץ של וניל אמיתי) ומתיקות בתי נסבלת. אבל היי - שני ליטר !

אגב, גם מותגי גלידות ה"שמנת" של נסטלה (ג'ויה) ושטראוס (מגנום) הם בלוף ואין בהם שמנת כלל אלא "שומן חלב" כלומר חמאה (תסתכלו על האריזות), אבל "גלידת חמאה" נשמע כנראה הרבה פחות טוב מ"גלידת שמנת"... לא ברור לי למה בכלל מותר לקרוא בשם "גלידת שמנת" למוצר שאינו מכיל שמנת כלל.

הגלידות של בן אנד ג'ריס ושל האגן דאז טובות בהרבה והן אכן מכילות שמנת אמיתית, אבל מי שרוצה גלידה איכותית באמת - שילך לגלידריה איכותית או (הכי טוב!) שיכין בבית.
42. גם הגלידות החלביות היום הן אבקת חלב ומייצבים מוזרים
מתגעגע לקסטה טנא נגה   (03.05.13)
ומי שאכל בן אנג ג'ריס בארה"ב לא מבין מה זה הדבר המוזר הזה בארץ.

מזל שיש שלגונים של פלדמן בשביל הנוסטלגיה.
43. מה הכי שנאתי בגלידות בקרטון?
  (03.05.13)
שאחרי החיתוך הראשוני, כל מה שהיה במקפיא היה נדבק לחלק החשוף: סומסום שנפל מלחמניות, שאריות של קמח וכדומה.

וזה בלי לדבר על פיסות הקרטון שהיינו מוצאים אחת לכמה ימים, כמתבקש ממפגש רומנטי של סכין משוננת עם קרטון לח.
44. הטעם של פעם
סאם ,   עכו   (03.05.13)
מי זוכר את הארטיק קרח שתי מקלות , וארטיק בטעם מנטה אותם צריך להחזיר לשוק (תוצרת שטראוס) ובמחירים שלפעם והרווח שלנו ושל שטראוס יהיה גדול.

נשלח מהסלולארי שלי
45. גלידה בארגנטינה - חלום!!
ברילוצ'ה   (03.05.13)

תענוג איטלקי ארגנטינאי

46. אחחחח לימבו לימון!!!!!! אמן שיחזירו אותו!!!!!!!!
מתגעגע   (03.05.13)
47. פרסומת לשטראוס ?
מה עם מונטנה   (03.05.13)
48. ויטמן הייתה גלידה הכי איכותית לטעמי,בישראל
שמעון   (03.05.13)
49. הגלידות האלה לא הגיעו לפריפריות. נמכרו בעיקר במרכז.
(03.05.13)
50. ואלי היתנפלה כל המדינה על 10000 שח גלידה בשנה
ביבי   (03.05.13)
51. תעשיה
חדוה לוטגה ,   גרמניה   (03.05.13)
גלידה זה...חלב וסוכר !!עם טעמים משפרים למינהם ועוד כימיקליים וארומות. אני רואה בזה תעשיה לשמה שדואגת לכיסי המייצרים ולא ללקוחות!!
52. גם היום הקרחונים זולים
קרחונייר   (03.05.13)
מוכרים אותם 10 ב10 ואפילו 15 ב10

נשלח מהסלולארי שלי
53. גלידת טעמים
אמור בנימין   (03.05.13)
כל מאכל בשרי או חלבי חמוץ או מתוק שניתן להקפיא אפשר לאוכלו או ללקקו כמו גלידה כל אחד ותעמו נכון שהמוכן בסופר טעים נו תכינו לכם לבד זה יותר בריא אתם יודעים את זה
54. חלאס גלידה!
(03.05.13)
55. מה קרה לארטיקים של שטראוס???
שי   (03.05.13)
איפה ארטיק מסטיק/ ארטיק מטרה/ ארטיק בומי!!!! למה הכל היום רק וניל ושוקולד :(((

נשלח מהסלולארי שלי
56. פעם הגלידה היתה גלידה. השוצן הצימחי הורס את הטעם
גולן ,   מרכז   (03.05.13)
57. !!!!!!!! יוחזר מיד מגנום מנטה !!!!!!!
(03.05.13)
58. לא אשכח בחיים את ארטיק פנטזיה על מקל
(03.05.13)
כל פעם היה נופל על הרצפה
59. וזו הההוכחה שתחרות לא עובדת. רק פיקוח ממשלתי מבטיח מחיר הוגן
אחד   (03.05.13)
כשמתחרה נוסף נכנס לשוק הוא מסתכל ימינה ושמאלה, רואה מה המחיר בשוק וגובה אותו. אף אחד לא יתחיל מלחמת מחירים.

וגם אם נניח שתחרות עובדת - אי אפשר לאלץ שחקנים להגיע לפה ואי אפשר לאלץ יזמים להקים מפעל גלידה.

רק מוצרים בפיקוח נמכרים במחיר הוגן והפלא ופלא: היצרו ממשיך לייצר אותם !!!
למה ? כי גם בפיקוח מרוויחים, פשוט במקום להרוויח מאד מאד מרוויחים רק בסדר.

אין בזה שום דבר רע.

נשלח מהסלולארי שלי
60. איך קרה שכל ארטיק עולה לא פחות מ10 שקל?
(03.05.13)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה