בריאות  טעמים בריאים
עשירה בברזל ומונעת מחלות לב: 10 מיתוסים על סויה
אורית אופיר
פורסם: 06.10.13, 09:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 112 תגובות ב-52 דיונים
31. את כל המיתוסים השקריים,תעשיית החלב דאגה לפרסם
רנה   (06.10.13)
32. אולי תפרסמו את המחקר שמצא קשר בין אכילת סויה ואוטיזם?
ט   (06.10.13)
טרולולולולו
33. איכס איזה גועל!
איתמר המושבניק   (06.10.13)
34. נפלא. שימושי. תודה.
י. ,   ירושלים   (06.10.13)
35. ויש סויה מעובדת (טופו)
יש סויה ,   ראשל"צ   (06.10.13)
כשברור מה משניהם הבריא ומה המזיק..
36. למה חלב סויה כל-כך יקר?!!!!! מה יש בו, זהב?!
הפסקתי לקנות   (07.10.13)
37. אשמח לראות מחקרים רציניים שסויה מפחיתה מחלות לב ב 75%
קרדיולוג   (07.10.13)
אני לא מכיר כאלה.
38. די למיתוסים לא מבוססים. אין יתרונות לתזונה צמחונית וטבעונית
דו"ח חדש   (07.10.13)
http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2130986
39. מי אמר שיש בסין פחות סרטן? רבע מהסינים מתים מסרטן
מחקר סין   (07.10.13)
http://www.earth-policy.org/plan_b_updates/2011/update96
40. סויה היא רעל ומספיק לפמפם את החלבון הזול הזה שנדחף לכל דבר!
סויה היא רעל!   (07.10.13)
יש מחקרים מפורסמים שמדגימים שסויה משנה את פעילות בלוטת התריס, ולא לטובה. היא רעל במיוחד לבעלי רגישות וחולי בלוטת התריס. להמנע ולבשל אוכל בבית כי היום, בגלל שסויה כל כך זולה, היא חלבון מוביל במאכלים מוכנים. וכן, היא פוגעת בפוריות וגם רעילה לילדים... שומר נפשו... ולפי פרסומים השפעתה רעה גם על נשים יפאניות וסיניות, אז די לאגדות ולתאגידי הסויה. אפשר, כמו כל רעל, לאכול במתינות רבה פעם ביובל, לא יותר.
41. למתעניינים-רשימת המקורות המדעיים עליהם מבוססת הכתבה
אורית אופיר-דיאטנית   (06.10.13)

1- S. Bedell, et al. The pros and cons of plant estrogens for menopause. J. Steroid Biochem. Mol. Biol. 2012:12:760-960

2-American Cancer Society Guidelines on Nutrition and Physical Activity for
Cancer Prevention. 2012

3- Messina V, Mangels R, Messina M. The dietitian's guide to vegetarian diets. jones and Bartlett. 2004

4- Messina v. Isoflavones. ADA http://vegetariannutrition.net/.... 2009

5- Rock CL et al. Nutrition and physical activity guidelines for cancer survivors. Ca Cancer J Clin. 2012;62:242-274

6- Ruddy KJ, Partridge AH. Approach to the long-term survivor of breast. Cancer. Uptodate.2012.

7- Messina M .Insights Gained from 20 Years of Soy Research; J. Nutr.2010: 140: 2289S–2295S

8- Marini H, Polito F,. Adamo EB, Bitto A, Squadrito F, Benvenga S. Update on genistein and thyroid: an overall message of safety. ront Endocrinol.2012: 3: 94.

9- Badger TM, Gilchrist JM, Pivik RT, Andres A, Shankar K, Chen JR, Ronis MJ. The health implications of soy infant formula. Am J Clin Nutr. 2009 May;89(5):1668S-1672S

10- Bhatia J Greer F. Use of Soy Protein-Based Formulas in Infant Feeding. Pediatrics.2008:1062-1068

11- Andres A, Cleves MA, Bellando JB. Developmental Status of 1-Year-Old Infants Fed Breast Milk, Cow’s Milk Formula, or Soy Formula. Pediatrics.2012:1134-1140

12-Cederroth CR, Zimmermann C, Nef S . Soy, phytoestrogens and their impact on reproductive health. Mol Cell Endocrinol.2012: (2):192-200

13- http://vegetariannutrition.net/docs/Soy-Safety.pdf
42. עייפתי משדלת השכל הזו
שירי   (06.10.13)
כל הסבים שלי עברו את גיל 90. אף אחד מהם לא היה צמחוני.
הסבים והסבתות שלי נולדו במדינות שונות באירופה. המשותף לכולם זה שהם אנשים חיובים, טובים, לא קוראים מאמרים ממומנים, אוכלים במידה, הולכים כמה שאפשר, תורמים לסביבה.
לפני שנתיים נפטרה סבתי בגיל 98 ולא היה לה תיק רפואי! הסבתא הזו ילדה 9 ילדים!! סבתי השניה נפטרה בגיל 95 והיא ילדה 12 ילדים! מיתתן היתה שלווה וללא יסורים.
היו אנשים טובים, איכלו אוכל איכותי, פשוט וטוב! לא לאכול הרבה, להשתדל ללכת כל יום לפחות חצי שעה, רצוי בערב. אהבו כמה שאפשר את כל מה שאפשר, השתדלו לבחור ביושר ובכנות והתרחקו מאנשים רעים.
43. תארו לכם שגם ההודים היו אוכלים בשר
מיזו   (07.10.13)
איזה שואה לעולם החי..

אכלו לכם אוכל צמחוני, במילאנו אין מספיק עבור כולכם.
44. אופירה - בניגוד לכתוב חומצה פיטית כלל לא מומלצת!!
phytic acid לא עוד   (07.10.13)
חומצה פיטית נמצאת בכל הדגנים והקטניות ובכל האגוזים כמעט ולא רק שאינה תורמת דבר או נספגת במערכת העיכול, אלא פוגעת בספיגת מינרליים וויטמינים על ידי כך שהיא סופחת אותם בעת מעברם בקיבה. כמו ברזל למשל המאוד נחוץ ועשוי להיות בחוסר גדול אצל אלו המקיימים תזונה טבעונית. ולא רק; גם המגנזיום הקיים בסויה לא נספג. לכן, מומלץ למשל להשרות שקדים במים קרים, ואם אוכלים לחם אז כזה שנעשה מקמח שהותסס באופן טבעי במשך כל הלילה. זה למשל מה שעושה את לחם האינג'ירה של האתיופים העשויה מקמח טף טובה לאין שיעור מכל לחם שנקנה במכולת. אגב, אלו המקפידים על אכילת דגנים מלאים חשופים להשפעותיה יותר, כי החומצה נמצאת במעטה הגרגר.

למידע נוסף:
http://en.wikipedia.org/wiki/Phytic_acid
http://www.phyticacid.org/
45. אני אוכלת סויה יומיום. המחזור שלי סדיר, פעילות בלוטת התריס
תקינה, ואני מרגישה ,   מצוין!   (07.10.13)
46. רעל, בעל השפעה לטווח ארוך לא ידועה
טאובס   (07.10.13)
47. הסינים אוכלים את זה , אז שיהיה להם בתאבון, מי קבע שהסויה
צוצלת   (07.10.13)
או בכלל תפריט ממזרח אסיה מתאימים גם לבני הגזעים האחרים ובפרט לבני המערב, אשר מורגלים לאורך דורות רבים בתפריט וסוגי מזון אחרים בתכלית. וידוע שהסינים אוכלים כמעט כל דבר אולי בגלל הקושי לספק מזון לכמות רבה כל כך של תושבים. אולי רצוי שאנו הישראלים נשים דווקא את הדגש על דיאטה ים תיכונית אשר ע"פ מחקרים רבים מתאימה וזמינה לנו יותר. ונשאיר את הסינים להנות עם הסויה שלהם.
48. אם הסויה נפוצה בסין בגלל שהיא זולה, למה פה היא לעשירים בלבד?
(22.06.14)
49. כתבה נהדרת ומשעשעת-יישר כוחך אורית אופיר!
מיכאלה   (09.10.14)
50. צריכת סויה באה על חשבון צריכת חלבון מהחי - ולכן מפחיתה מחלות
לא בעיה   (09.12.14)
51. אוכלי הבשר והחלב הם כמו מצביעי ביבי...
ארז ,   דרום   (30.03.15)
לא משנה כמה יוכיחו להם שזה דופק אותם הם ימשכו לבלוע את זה.
52. אבל לשטויות שלך
איזה חג לי   (13.03.17)
דווקא התייחסו פה בכמה וכמה תגובות. למרות שיש סיבה מצוינת להתעלם מדבריו של אדם שעדיין לא פיתח מספיק אינטליגנציה וקשר למציאות כדי להבין, שטעמו של מזון כמו סויה תלוי באופן הכנתו ובעיקר במה שמוסיפים לו, וגם בטעם אישי שמשתנה מאדם לאדם.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה