בריאות  חדשות
אנחנו שפני ניסיון? כל התשובות על חיסון הפוליו
ד"ר איתי גל
פורסם: 17.08.13, 20:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-41 דיונים
31. לצערנו לא רק הם... גם תינוקות בני פחות מ-3 חודשים, שעוד
א   (18.08.13)
לא הספיקו לקבל מספיק מנות חיסון, אנשים עם מחלה הפוגעת במערכת החיסון או מקבלי תרופות הפוגעות במערכת החיסון... ואת מבלבלת בין שני מושגים: אלו שתארתי יכולים לחלות המחלה, אך כל מי שלא חוסן בחיסון החי המוחלש יכול לשאת אותה, כולל לילדייך, ולגרום להם מחלה. בכלל זה ילדים אחרים בגן, בגינה, בשכונה וכו'.
32. הטיעונים נכונים-אבל אין התייחסות לסיבה האמיתית למתן החיסון
תמיר ,   רעננה   (19.08.13)
א. הטיעונים נכונים ועונים יפה לכל בעלי תיאוריות הקונספירציה ההזויות
ב. הכתב הצניע או התעלם כמעט לחלוטין מהסיבה הרשמית של מערכת הבריאות למתן החיסון (שימו לב זהו חיסון אשר ניתן פעם נוספת לילדים בעלי מערכת חיסונית חזקה שכבר חוסנו בעבר בנגיף מומת). הסיבה היא חיסון סביבתי - הילדים יפרישו (שירותים, אמבטיה וכו') נגיפים מוחלשים ביותר (מוחלשים במקור + עברו מתקפות של הנוגדנים החזקים אצל הילדים), וכך יגבירו את העמידות החיסונית בסביבה הקרובה (בני משפחה, ילדים אחרים שלא חוסנו).

האם זה יעיל? כנראה שכן
האם זה בטוח? לפי המומחים כן
האם זה מוסרי/הוגן? לא בטוח שהוגן לטרטר מדינה שלמה, להביא ילדים לחיסון, רק בשל האפקט הסביבתי. זאת מבלי ליידע את רוב האנשים לגבי הסיבה.
33. 3 מטרות לחיסון החי- מוחלש שניתן עכשיו בישראל
לא שפני נסיון   (19.08.13)
1. החיסון המומת אינו מקנה הגנה ל 100% מהמחוסנים. מנה נוספת של החיסון החי-מוחלש תעלה את אחוז הילדים המחוסנים כראוי. 2. מי שחוסן בחיסון המומת בלבד ויידבק בנגיף הפרא ימשיך להפריש את הנגיף מספר שבועות וכך יופץ הנגיף האלים ויוכל להדביק אחרים. מנה של החיסון החי-מוחלש למי שחוסן קודם בחיסון המומת בלבד תיצור נוגדנים במעי שיעכבו את הפרשת נגיף הפרא בצואה ואת הפצתו באוכלוסייה. 3. החיסון החי-מוחלש יופרש מהמחוסנים למשך מספר ימים-שבועות ויחסן באופן פסיבי את חלקם של הלא מחוסנים. התועלת בכך עולה מאות מונים על הנזק (המזערי) הצפוי.
34. איך הפחיתו חיסוני הפוליו את התחלואה בישראל
גרף פוליו   (19.08.13)
http://chisunim.co.il/Paper.aspx?id=85&cat=7
35. מידע חשוב על החיסונים נגד פוליו
הידען   (19.08.13)
http://www.hayadan.org.il/who-answers-on-polio-1808138/
36. לא השתכנעתי, ד״ר גל.
לא סומכת על אף אחד!   (19.08.13)
37. שכל הורה יחליט לבד
(19.08.13)
לגבי הילדים שלו. ולא נראה לי שהמידע פה הכי אמין בעולם

נשלח מהאייפד שלי
38. שילוב של תינוקת שנולדה וילדה בת שנתיים בבית
דוד   (19.08.13)
שלום
מה ניתן לעשות במקרה של תינוקת בת 3 שבועות שאחיה בן השנתיים צריך לקבל את החיסון החדש והיא עוד לא חוסנה כלל?
39. אלו השיקולים שלי למה לא לחסן
אמא ,   צפון   (21.08.13)
הכי חושב להמשיך ולזכור שנדבקים בפוליו ע"י מגע בהפרשות בלבד !!! לדעתי הבת שלי לא מסכנת את הסביבה ולכן לא אחסן נקודה ראשונה- כול החבר'ה שצויינו, מושתלים, חולי סרטן וכו' כבר יודעים ממזמן שהם צריכים לשמור על הגיינה יותר מאחרים ולכן הם נזהרים מראש. נקודה נוספת- מה יש להם להתעסק עם הפרשות של הילדים שלי? הילדה שלי בת 9 והיחיד שמתעסק עם ההפרשות שלה זאת היא עצמה ואני אם היא חולה ו"ברח" לה. היא לא בסיכון להדביק אף אחד, היא מחונכת מגיל קטן לשטוף ידיים אחרי כול ביקור בשירותים. נקודה שלישית- בסביבה הקרובה בה אנו גרים אנו לא באים במגע עם מגזרים שונים באוכלוסיה שלא חיסנו, הסבים והסבתות שלה צעירים וחוסנו בעבר. ואין תינוקות במשפחה ובקרב החברים הקרובים- וכנראה לא יהיו. אז בתחשיב כללי שאני עושה הוא שלא שווה לחסן את הילדה. זה מה שכול הורה צריך לעשות עבור ילדיו כי הנסיבות שונות בכול משפחה. אם היא הייתה בגן זה היה שיקול כבד משקל, אם היו סבים וסבתות קשישים יותר, אם היה במשפחה מישהו עם מערכת חיסון חלשה או תינוק קטן אז הייתי שוקלת.
40. לכל המגיבים
(21.08.13)
מקריאה של 5 דקות או 5 שעות או אפילו 50 שעות , לא תקבלו מספיק כלים להחליט אם לחסן או לא. יש אנשים , מאוד מוכשרים ומקצועיים , שזהו המקצוע שלהם כבר 40 שנה. אל תתעסקו במה שאתם לא מבינים בכלל אפילו שיש לכם גוגל או תואר במשפטים או איזה קיוסק מצליח.
41. תסלחי לי לי אבל אין לך מושג על מה את שחה
סטודנטית ,   רחובות   (23.08.13)
כל הטענות שלך ממש לא ראויות ולא קונסיסטנטיות (ואם הילדה תעבור בית יום אחד, או יוולד תינוק?) ברצוני להתייחס רק לאחת. לידיעתך הפרשות של ילדים/ מבוגרים לא מגיעים אלינו במגע ישיר, אלא דרך מערכת המים. תעקבי אחר העיתונות ותגלי באיזו תדירות צואה (כן, כן) מוצאת את דרכה אל הברז שלנו בבית ואל החסה (בין היתר) שגדלה בשדה. את לא יכולה לשלוט על זה וזה לא תפקידך. יש לנו מערך של בריאות הציבור בשביל זה שממומן ממיטב מכספינו.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה