בריאות  דיאטה
אחת ולתמיד: איזה ממתיק מלאכותי הכי בריא?
שלומית דיליאון
פורסם: 05.08.14, 09:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 84 תגובות ב-54 דיונים
31. לא צריך לברבר יותר מדי. התשובה פשוטה: אין ממתיק מלאכותי בריא
אין דבר מלאכותי בריא   (05.08.14)
32. כל ממתיק המסתיים ב"טול" הוא מסוכן לחולי סכרת כמו סוכר.
אבי   (05.08.14)
33. אחת ולתמיד: איזה ממתיק מלאכותי הכי בריא?
(05.08.14)
חפשו בגוגל.
יאללה ביי!
34. אז איפה התשובה? למה הכנסתם אותי לכתבה
עברתי לאתר אחר   (05.08.14)
35. קסיליטול, ערך גליקמי נמוך
איס   (06.08.14)
לא נדרש אינסולין לפרוקו. לא להגזים במינון.

נשלח מהסלולארי שלי
36. "הכי בריא"??? תנסו "הכי פחות מזיק"...
איתי   (06.08.14)
37. אף אחד. ובנוסף: הוכח שממתיקים מלאכותיים גורמים לעליה במשקל.
הגוף מפצה תמיד   (06.08.14)
38. על כל תחליף לטבע משלמים
(06.08.14)
39. איפה הדירוג מה הכי טוב?
מאיר ,   מרכז   (06.08.14)
40. סוכרלוז בלבד. עשוי מסוכר שעבר שינוי מולקולרי. 0 קלוריות.
לא משנה   (06.08.14)
מאושר לצריכה ע"י האגודה הישראלית לסוכרת. והכי חשוב יש לו טעם זהה לסוכר!! לאף ממתיק מלאכותי אחר אין טעם זהה לסוכר. החיסרון העיקרי של הסוכרלוז הוא מחירו הגבוה יחסית לממתיקים מלאכותיים אחרים הקיימים בשוק.
41. מצורף לינק לסקירה של מחקרים על השימוש בממתיקים מלאכותיים:
tt ,   ta   (06.08.14)
http://www.medi-kal.com/content/542
42. סוגרלוז הוא סוכר שעסר תהליך הכלרה
עושה סדר   (05.08.14)
כלומר מולקלות כלור
כל הממתיקים בישראל ובעולם מכילים חוץ מהממתיק עוד 90% סוכר!!!!


נשלח מהסלולארי שלי
43. אין שום קשר בין הכותרת לתוכן הכתבה!! מהעובר על העורכים שלכם?
לילי   (06.08.14)
איזה הכי בריא זה אומר שאני מצפה לדעת מה הכי לא בריא, מה פחות ועד להכי בריא.
בכתבה יש פירוט של מה זה אומר הממתיקים, אבל לא מפורט בכלל מה בריא ומה לא.
אין פה שום מידע שקשור לבריאות! או שההבנה שלי לקויה??
כותרת פשוט מעצבנת.
44. איפה התשובה?
מואסת   (06.08.14)
מה נסגר? כתבה שלמה על כלום? בכלל לא נגעה בנושא הבריאותי... וואינט הולך ומתדרדר...
45. הערה
איתמר   (05.08.14)
סוכר חום לא מעובד פחות מסוכר לבן. קודם מפרידים בין הסוכרוז לשאר הכימיקלים עד שמתקבל סוכר לבן, ואז מוסיפים חזרה את המולסה באחוזים שונים בשביל לקבל את הצבעים השונים של הסוכר החום.
אותו תהליך קורה עם חלב, קודם מפרידים בין החלב לשומן, ואז מוסיפים חזרה.
את השאר לא קראתי, אפשר להסתדר יופי גם בלי ממתיקים, טבעיים או מלאכותיים.
46. חחחחח כ"כ הרבה מילים בלי לענות על השאלה שבכותרת
סטיביה   (05.08.14)
עוד ידיעה עלובה מבית YNET Scientific
47. מדוע הכותרת המטעה?
יוסי ,   חדרה   (06.08.14)
הכתבה אינה קשורה לכותרת. שיטה פסולה של הכותבת לפרסום עצמי. תתבישי לך. אין קשר בין הכותרת לתוכן הכתבה.
48. סטיביה פוגע בפוריות לנשים, אסור לילדות, נשים בהריון ומי שחשו
מירב   (06.08.14)
49. נראה כי סטיביה היא המלך, כי זה "טבעי". אבל
Dany ,   Toronto,,   (06.08.14)
נראה כי סטיביה היא המלך, כי זה "טבעי". אבל לסטיביה יש הרבה בעיות ודיאטנית מקצועית צריכים להזהיר אותנו עליהם ... - אבל האם היא מקצועית ביחס להמשך כאן ...? אנא קראו את הדברים הבאים ב http://empoweredsustenance.com/is-stevia-bad-for-you/ . בין היתר, אנחנו מוזהרים מפני הבאים: 1 Stevia עובדת הרבה מדי על הכליות: הגוף שלנו אינו מתוכנן או התפתח כדי להתמודד עם ממתיקים ללא קלוריות - יהיה זה טבעי או מלאכותי. חווה טעם מתוק מאוכל שהוא לא הולך לספק גלוקוז מבלבל את תהליך הטיפול בסוכר של הגוף שלנו. קייט, מאחד הבלוגים האהובים עליי בריאות התזונה By Nature, מסביר כיצד לאכול ממתיק ללא סוכר כמו סטיביה יכול לרמות את הגוף למצב של היפוגליקמיה: Stevia הוא "מתוק" על החיך, ולכן הגוף מניח שהוא מקבל סוכר ומכין את עצמו לעשות זאת. גלוקוז מנוקה מירידת הדם וסוכרים דם, אבל בלי סוכר / גלוקוזה אמיתית מסופקת לגוף, כדי לפצות. כאשר זה קורה, אדרנלין וקורטיזול גל מגייס סוכר ממקורות אחרים (כבד והגליקוגן בשריר, או חלבון, או גוף רקמות) להחזיר את רמת סוכר בדם. (מקור) השחרור התכוף של הורמוני לחץ (אדרנלין וקורטיזול) בתגובה להיפוגליקמיה המושרית מסטיביה מזיק לבלוטת הכליות שלנו ועל הבריאות הכללית. הורמוני לחץ אלו נועדו להיות מנוצלים כאשר אנחנו צריכים להילחם בתגובה-לא כאשר אנחנו אוכלים ארוחה. ההשלכות של הורמוני לחץ עודפים פירושם שמערכת החיסון מדוכאת, דלקת מוגברת, ותפקוד בלוטת התריס נמוכה... רק כדי להזקיר כמה מהבעיות השליליות! האחרים הם גם "רעלים" ואנשים חושבים שעל ידי שימוש בסטיביה ואלה האחרים, והם יצרכו עוד יותר מזון ומשקאות ... "הסוד" הוא להשתמש במעט מאוד סוכר: אשתי ואני לא משתמשים בסוכר בתחליף קפה, תה ובישול. מחצית מהכמות במתכוני אפייה.
50. למי שלא הבין - סטיביה הכי מומלץ. הכי טבעי
חנה ,   תל אביב   (06.08.14)
לא תמיד צריך את הקורא עם הכפית.
תקראו את ההערות של כל ממתיק....
51. כתבה מעניינת
יעל   (06.08.14)
כתבה מעניינת, עשתה לי סדר בראש.
52. נראה כי סטיביה היא המלך, כי זה "טבעי". אבל לסטיביה
Dany ,   Toronto, canada   (06.08.14)
נראה כי סטיביה היא המלך, כי זה "טבעי". אבל לסטיביה יש הרבה בעיות ודיאטנית מקצועית צריכים להזהיר אותנו עליהם ... - אבל האם היא מקצועית ביחס להמשך כאן ...? אנא קראו את הדברים הבאים ב http://empoweredsustenance.com/is-stevia-bad-for-you/ . בין היתר, אנחנו מוזהרים מפני הבאים: 1 Stevia עובדת הרבה מדי על הכליות: הגוף שלנו אינו מתוכנן או התפתח כדי להתמודד עם ממתיקים ללא קלוריות - יהיה זה טבעי או מלאכותי. חווה טעם מתוק מאוכל שהוא לא הולך לספק גלוקוז מבלבל את תהליך הטיפול בסוכר של הגוף שלנו. קייט, מאחד הבלוגים האהובים עליי בריאות התזונה By Nature, מסביר כיצד לאכול ממתיק ללא סוכר כמו סטיביה יכול לרמות את הגוף למצב של היפוגליקמיה: Stevia הוא "מתוק" על החיך, ולכן הגוף מניח שהוא מקבל סוכר ומכין את עצמו לעשות זאת. גלוקוז מנוקה מירידת הדם וסוכרים דם, אבל בלי סוכר / גלוקוזה אמיתית מסופקת לגוף, כדי לפצות. כאשר זה קורה, אדרנלין וקורטיזול גל מגייס סוכר ממקורות אחרים (כבד והגליקוגן בשריר, או חלבון, או גוף רקמות) להחזיר את רמת סוכר בדם. (מקור) השחרור התכוף של הורמוני לחץ (אדרנלין וקורטיזול) בתגובה להיפוגליקמיה המושרית מסטיביה מזיק לבלוטת הכליות שלנו ועל הבריאות הכללית. הורמוני לחץ אלו נועדו להיות מנוצלים כאשר אנחנו צריכים להילחם בתגובה-לא כאשר אנחנו אוכלים ארוחה. ההשלכות של הורמוני לחץ עודפים פירושם שמערכת החיסון מדוכאת, דלקת מוגברת, ותפקוד בלוטת התריס נמוכה... רק כדי להזקיר כמה מהבעיות השליליות! האחרים הם גם "רעלים" ואנשים חושבים שעל ידי שימוש בסטיביה ואלה האחרים, והם יצרכו עוד יותר מזון ומשקאות ... "הסוד" הוא להשתמש במעט מאוד סוכר: אשתי ואני לא משתמשים בסוכר בתחליף קפה, תה ובישול. מחצית מהכמות במתכוני אפייה.
53. מה עם המייפל (האמיתי)?...ומה עם ממתיק מצמח האגבה?
אז איזה הכי בריא? ,   ...וגם טעים?   (02.08.15)
54. ₩
שמי   (28.03.18)
סוכר פירות עדיף על כל הממתיקים
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה