אוכל  נבחרת השפים  ירון קסטנבוים
הדבר האמיתי: כך תכינו שניצל בקר
ירון קסטנבוים
פורסם: 24.01.17, 14:53
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 167 תגובות ב-66 דיונים
31. בשר זה לא רצח
(24.01.17)
רצח זה רק הריגה של אדם ולהנאה בלבד , בניגוד לשחיטה של בעל חיים לצורך תזונה
32. שניצל עוף
(24.01.17)
שניצל אמיתי מכינים רק מעוף עדין כמו תרנגולת או פרגית אסור לו להיות כבד כמו הודו או עגל
33. מחקר- למה אוכלי בשר לא מנג'סים לצמחוניים ולמה צמחוניים כן:
דר מיט   (24.01.17)
כי צמחוניים הם קרציות ונהנים לפשפש בענייניהם של אחרים

אינשאללה יפלו על אוהבי חריף שיאכלו להת ת'מוח על מה ואיך לאכול
34. הנאה צרופה
א. ב. ,   גליל תחתון   (24.01.17)
ירון היקר, כיף לי תמיד לקרוא, להתרשם ולהכין את מה שאתה מחלק איתנו פה בטור שלך. אתה איש צנוע, מקסים, בעל הומור וטעם טוב, ויש הרבה מה ללמוד ממך. השילוב המושלם לכתבת בישול!
תודה והמשך כך!
35. שניצל הוא רק שניצל עגל או מקסימום שניצל חזיר
(24.01.17)
חשוב לטגן במחבת משובחת כי אז, ורק אז הציפוי לא מתקלף. אכלנו ממש הערב שניצלים בקר מעולים.
36. תפסיקו לאכול בעלי חיים מתים
קרניבור שחזר בתשובה   (24.01.17)
37. אצלנו עושים שניצל מכתף
צוצי   (24.01.17)
בחו"ל הבשר הכשר הוא רק חלק קידמי ,ואנחנו אוכלים שניצל מכתף מרכזי זה ממש נהדר
38. לא טעים
מימ   (25.01.17)
אבל זה לא טעים......
39. יש מתכון לשניצל מטבעוני חופר קרציה גיבור אחושילינג?
צאו לי מהצלחת יפי נפש ,   ביצים גודלות על העצים?   (25.01.17)
40. אצלנו רק חזיר !!!! אין כמו חזיר!
חובב חזיר מושבע   (25.01.17)
חזיר זה בשר ! כל מה שלא חזיר הוא חיקוי לבשר ! בקר ועוף לא עוברים אצלי את הכניסה הביתה. רק חזיר נכנס הביתה, כי רק חזיר טעים ורק חזיר לא מזיק !
41. ירון אתה מושלם
מיכל ,   תל אביב   (24.01.17)

42. Milanesa
טרגנטינאי   (24.01.17)
מלח בבשר, מלח בביצים, פטרוזיליה קצוץ בביצים. לבשר פרוס חצי ס"מ נותנים מכות כדי לשבור את הסיבים עם פטיש לא חלק (עם שפיצים קטנים). חשוב ללחוץ את הבשר עם הביצה על הלחם, ממש לכניס לו ולהדביק את הפירורים. שמן קנולה או חמניות. לסנן ולשמור על שמן נקי, זה הסוד. בנוסף, לימן מעל, וחברים ויין בצד ;)
43. לאדון קסטנבויים
(25.01.17)
תכניס לקסטן שלך טוב טוב ( קסטן זה קופסא בגרמנית) ששניצל אמיתי מכינים רק ואך ורק מבשר עגל ולא מבקר ולא מעוף. את החלק שאתה מציג כאן שנקרא 16 או TOP RUMP באנגלית או RUMP STAEK בגרמנית גם, מהחלק הזה מכינים רוסט ביף נהדר או סטייקים נהדרים ובגלל שהחלק הזה הן במטבח האנגלי והן במטבח הגרמני והן במטבח הצרפתי נראה אחרת בגודלו מאשר במטבח הישראלי - כי בכל מדינה חותכים את הפרה אחרת, וזה לא שניצל. אף פעם לא שניצל. וחוץ מזה לא משאירים את הבשר שעה בתוך הביצה עם חרדל. אתה יכול למרוח חרדל ישירות על הבשר לפני שאתה שם עליו קמח ביצים ופרורי לחם וזה הופך את הבשר לרך יותר בגלל החומץ שבו. ואת השניצל
מטגנים בקצת פחות ממאה שמונים מעלות ודואגים לזה שהוא יזוז במחבת כל
הזמן כדי שהפנאדה שלו לא יתקשה כמו בצילומים שלך ולא ירד מהשניצל כמו אצלך. וחותכים את השניצל לפני ששמים עליו פנאדה ולא אחרי שמטגנים אותו, כי כל הפאנדה יורדת וזה לא טעים. בקיצור. הבנה באוכל אין לך אדון קסטנבויים וגם לא בבשר. חבל, והכי חבל שYNET עדיין לא העלה את רמת הבישול ולוקח כאן טבחים שבאמת מבינים משהו באוכל ולא מחפפים כמו האדון הנ"ל.
ולYNET. אם אתם מכניסים לכאן שאלון אז תנו יותר אפשרויות למענה כי זה חד צדדי מאוד ואי אפשר לענות על השאלות שלכם. צריך כאן לפחות 5 אפשרויות ולא 3 אפשרויות מסכנות כאלה שאי אפשר לענות עליהן. כי במקרה הזה שניצל עושים רק מעגל ולא מעוף. רק הישראלים עושים שניצל מעוף וזה עוד לא היגיע לאירופה למסעדות הרגילות.
ולמי שכותב שעושים שניצל מבשר חזיר הוא צודק בהחלט אבל מחלק מאוד מסויים מהחזיר גם את זה צריך לדעת וזהו חלק הגב ואפשר לעשות ממנו גם קורדון בלה. זה שניצל שחתוך באמצע כמו פרפר (ולא לשכוח לדפוק את השניצל לדק מאוד כי בגלל זה זה ניקרא שניצל ולא משהו אחר) וממולא באמצע בין שתי הפרוסות בגבינת אמנטאלר ופרוסת שינקן, עטוף בקמח, ביצה ופרורי לחם ומטוגן היטב על אש בינונית משני הצדדים. שמגישים בגרמניה עם סלט תפוחי אדמה גרמני שעשוי מתפוחי אדמה מבושלים בקליפתם שמיועדים לסלט (שהם קשים יותר כי אחוז העמילן בהם נמוך) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות בעודם חמים, ועליהם קוצצים בצל לבן או שלוט קצוץ קטן, קצת פטרוזיליה טריה - מסולסלת, חתיכות שפק מטוגן וקצת פרוסות של צנוניות גינה והרוטב לזה עשוי ממרק - כוס מרק חם (כוס מים וכפית אבקת מרק מקופסא), מעורב בחרדל טוב, חומץ ושמן, מלח ופלפל שחור וקצת אגוז מוסקט ואת כל זה שופכים על תפוחי האדמה החמים. מערבבים היטב שמים גם קצת עירית קצוצה מעל ומגישים. אפשר להוסיף לזה מי שאוהב גם צלפים קטנים.
44. רצצחחחחח
(25.01.17)
סתם אוכל בשר וחובב טבעונים
45. הוא ניסה מתכון ליהודים. כל השאר באמת יכולים לאכול PORK
רובן   (25.01.17)
46. שניצל אמיתי זה טבעול
(25.01.17)
סתאאאאם...
47. שניצל אמיתי רק מבשר חזיר . הכי נכון והכי טעים
ניר   (24.01.17)
48. השתגעתם! שניצל מבשר שאינו עוף זה לא כשר!!!
יהודי כשר   (24.01.17)
זה עלול לתת פן מעניין למזון ולהזכיר לנשמה היהודית את מנהגי הגויים רחמנא ליצלן, שנוהגין לטבול בשר פיגולים מסוג אחר בתוך בלילה ולטגן ולקרוא לזה שניצל כדי לבלבל נשמות יהודיות שרגילות לאכול רק שימורים ובבית חבד ולמכור להם מזון בתחפושת כשרה אך זה לא כשר תזהרו! שניצל רק עם עוף ואל תלמדו את הציבור דברים חדשים עדיף שישאר בנאלי כמו שהוא עד עכשיו תודה!
49. למה אתה קורא לזה צלייה?
(24.01.17)
זה טיגון! לא צלייה.
צלייה זה על הרשת, מעל גחלים או גז
50. נפוץ מאוד בארגנטינה !
טראמפולינה   (24.01.17)
למי שיודע....יותר משניצל עוף !!! ומאוד טעים. !!!
51. בשר עגל
חיים ,   מבשרת ציון   (25.01.17)
לאחר עיון בכל התגובות בכתבה על שניצל מבקר ומאחר ואני קצב בכיר למעלה מ50 שנה אני רוצה לציין שכל התגובות לגבי השניצל ציינו אבל כולם על שניצל בקר או לכל היותר עגל אף אחד לא כתב עגל חלב שזה השניצל האמיתי לתשומת ליבכם
52. זו שואה, לא שניצל
D   (25.01.17)
הגופות מוטלות או תלויות כאילו כלום, כאילו מדובר בחפצים ולא במישהו שרצה לחיות. כאילו לקחי שואת העם היהודי לא נלמדו, כאילו לא אנחנו היינו הקורבנות ולא אנחנו אלא שצריכים ללמוד דבר או שניים...
אמא ניצול השואה והמשורר יצחק בשביס זינגר:"עבור בעלי החיים כל יום הוא טרבלינקה וכל בני האדם הם נאצים"
53. לא מאמין שנתתם לטבעונאצים במה וזכות ביטוי בכתבה.
רז   (25.01.17)
הממורמרים האלה מנסים לשנות את הגנום האנושי, שאכילת הבשר השתרשה בו במשך למעלה מ2 מליון שנה, עפ"י החוקרים.

לתת פתחון פה להזיות שלהם זה להשלים עם ההזיות שלהם.
54. לירון אם אתה קורא את התגובות, תודה על המדור הנהדר
שי   (25.01.17)
אולי המדור היחיד שגורם לי לבשל אחריו באדיקות מתכונים, לקנות בקנייה הבאה את המצרכים ולנסות. ובפעם אחרונה עשיתי את הפסטרמה(נראה לי רוסטביף הגדרה יותר מדויקת) של אגוזית שהצעת ויצא נפלא, ולאחר כמה ימים מהשאריות עשיתי סנדוויץ מוצלח כשקפצתי את הבשר הנותר עם בצל הקפצה קצרה מאוד,עם תיבול של מלח,פלפל מעט חומץ בלסמי ושמן זית עם אורגנו וטימין ובסוף אבקה אדומה של פפריקה וצ'ילי.
נחמד ללמוד שיטות חדשות להכין בשר, מעבר לסטייק או מתכון קדירה כזה או אחר שיש לכל משפחה.
55. שום שניצל מחזיר
Kay Jay   (25.01.17)
חזיר נועד בשביל לעשות ממנו בייקון ופסטרמה. כל טיפה של בשר חזיר שאינה הולכת לאחת משתי המטרות האלה היא סטייה ומחלת נפש.
56. בזבוז של בקר.יש ממנו מאכלים פי אלף טעימים מלהפוך אותו לשניצל
מירי   (25.01.17)
אבל בשר בקר מאוד לא בריא!
הכרתי שתי נשים שאהבו ואכלו המון בקר. שתיהן נפטרו מסרטן
אחת שחלות והשניה ריאות (והיא לא עשנה)
אז נכון,אני מסכימה ש 2 נשים זו אינה סטטיסטיקה,ובכל זאת ,לא יכולה להתעלם מזה.
בריאות לכולם!
57. בשר רווי מלח בגלל הכשרות סכנה
דני DANY טורונטו   (25.01.17)
אני דני מטורנטו קנדה. אני לא כותב סיפורים אלא רק מה שראוי לבריאות שלכם, מתוך למידה ארוכה של שנים רבות באוניברסיטה הפתוחה ע"ש קלארק בטורונטו, כולל לימוד עצמי, מתוך חוברות מקצועיות הזרוקות על השולחן העגול בחדר ההמתנה של רופא השיניים שלי,ד"ר הקינבוש פיליפ,ששפם עבות מעטר את פניו ומשקפיים עגולים וצהובים משימוש רב שנים על חוטמו. נראה ממש כמו גרואצ'ו מרקס. כשאני קורא את המתכונים המתפרסמים ב-YNET במדור האוכל אני מזועזע, הכל נראה יפה ומגרה,אבל כמות המלח השומנים ,חומרי השימור, הם בלתי ראויים למתכונים הללו. כשאני הולך לצעידת ערב עם כלבתי במבה בפארק מול ביתי אני נפגש עם עוד בעלי כלבים,אנו מחליפים דעות,ומתכונים. לאחרונה העברתי לג'ון הגידם מתכון של עוגת גבינה ללא סוכר וללא שומנים רווים.החברים למדו ממני על הנזקים שגורמים שומנים מהחי סוכרים ומלחים. שגורמים ל-PTT בכבד,ומחמצת בלבלב. חברי ששמעו בקולי לפני שנים כמו גו'ן שחי עד גיל 90, פול המגמגם חי עד גיל 88 , צארלי הברמן השכונתי בן 77 וכוחו עוד במותניו,כל לילה עם פרגית אחרת. ואני דני מתכוון לשבור את השיא ולהגיע לגיל 110.
58. נסו שניצל סינטה פשוט מעדן
(25.01.17)
59. רצח
א   (25.01.17)
60. כי אתם הטבעונים תמיד דוחפים את אפיכם לסירים שלנו, לכן ה"מפגן
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (26.01.17)
כי אתם הטבעונים תמיד דוחפים את אפיכם לסירים שלנו, לכן ה"מפגן הילדותי" נגד טבעונים שכן אכפת להם, הוא בהחלט לא מיותר לחלוטין - ב 17 !!
איך קוראים לך ב 17 שלי או שאת מתביישת בשמך, או אולי זה אתה ???
"הטבעונים שכן אכפת להם" - תענה לי טבעוני ביחס לעכברי השדה - אני עדיין ממתין לתשובה לפ ה 17 שלי !
עם זאת, אני לא צריך את ההרצאות ואת התיאוריות של ה"רופא(ים)" כי יש לי ראש על הכתפיים ואיתו אני יכול לחשוב, שאתם הטבעונים מאוד חסרים חשיבה ...!
כל זה בגלל שאנחנו אוכלים מעט מאוד בשרים, ביצים, מוצרי חלב, וכו '- לא, העולם שלנו אינו שבמרכזו מוצרים אלה. להפך, אנחנו אוכלים הרבה ירקות ופירות טריים, קטניות, וכו '- אנחנו Flexitarians - אם אתה יודע מה זה אומר. אנחנו אוהבים להשתמש במילה הזאת, רק בהגיון שלנו.
לידיעתכך, אנחנו בקושי משתמשים בסוכר ובהחלט לא אוכלים מזון מעובד, שמורים וכו'. אנחנו גם מתרחקים ממסעדות ומזון מהיר.
בבוא הקיץ, אנחנו אוכלים בעיקר את תוצרת הגינה שלנו, כולל פירות, שבו אני מוסיף כלום - ללא כימיקלים, ללא תוספים (- אשר במזונות החיקוי שלכם ...) - זה מה שאני מכנה תוצרת אורגנית אמיתית, לא המוצרים המזויפים אשר אתם קונים ומשתמשים בהם ...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה