אוכל  נבחרת השפים  אבי לוי
"שישרפו לך הידיים מרוב שזה טעים"
אבי לוי
פורסם: 04.05.17, 16:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 119 תגובות ב-72 דיונים
31. "שישרפו לך הידיים"...
(04.05.17)
כל מה שדוחה אצל המרוקאים במשפט ממצה אחד
32. אוסף של חירטוטים
(04.05.17)
33. אומרים:תבורכנה ידייך
מוזר   (04.05.17)
אצלנו המרוקאים ,בבית אומרים: תבורכנה ידייך במרוקאית. לא מקללים ,גם לא בצחוק
34. היה חוזר ומיד מוגשת לו ארוחה והיה נהנה מהחיים הפשוטים
(05.05.17)
לעוד מישהו המשפט הזה צורם?? הנשים האלה שכל חייהן רק הכינו לבעל שרק נשאר לו למזוג לעצמו ערק. אני מכירה מקרוב את הסבתות האלה וכני אומרת לכם שהן בזבזו חיים שלמים במטבח למרות שכן, הן בישלו מדהים, עדיין להקדיש את כל חייך למטבח??
35. עוד תשפוכת של מרוקאים..
לילי   (04.05.17)
שבטוחים שהאוכל השמנוני שלהם הוא הטעים בעולם.
תתקדמו קצת, אולי תבינו שאתם נמצאים במקום די נמוך בשרשרת המזון.
36. השף הכי מוכשר בארץ
ערן   (04.05.17)
37. כולו
(05.05.17)
ארוחת איכרים אירופאית/ערבית עם קללות... מה זה "שישרפו לך הידיים?" זה פרימיטיבי ומצ'ואיסטי ומגעיל. אבל לפחות האוכל טעים. אני מכינה את זה עם תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות - בגרמנית זה נקרא בראטקרטופל - ומטגנת אותם עם בצל לבן פרוס דק דק ואפשר להוסיף גם קצת בייקון חתוך קטן, מוסיפה נקניקות רגילות חתוכות לפיסות וכשהכל מטוגן היטב מוסיפה ביצי עין. מגישה עם סלט ירקות. יש ריח של גן עדן ולא ריח של ידיים שרופות.
38. מישהו מכיר מתכון לחביתה דיאטטית ללא שמן ?
(05.05.17)
39. גם סבא שלי הכין עם ביצים עין
שלום   (04.05.17)
ובספרד אכלתי טורטייה לבטטה אוחי אני טועה בשם..זו הייתה חביתה עם תפוח אדמה אחת הטעימות שאכלתי
40. גחנון זה פלסטלינה ממרגרינה
חצרוני   (05.05.17)
41. איזו "ברכה" מוזרה זו לאחל לאשת חיל שהכינה עבור הבולס הבלתי נ
אזרח מן השורה   (05.05.17)
איזו "ברכה" מוזרה זו לאחל לאשת חיל שהכינה עבור הבולס הבלתי נלאה חביתה חלומית? כנראה שהסבא שלך עוד טרם הספיק לרדת לגמרי מעל העצים. אצלנו אפילו בצחוק לא היו מקללים כך מפחד שזו "שעת רצון" והאיחול שאיחל הסבא שלך ייקלט וישמע בחדרי עליון. אצלנו היו מברכים בעברית :"תיסלם דאיאתך" כלומר שה' יגן על הידים שלך.
42. כן, יש לי מתכון לחביתת ירק "עיג'י" נפלאה, כנס
אזרח מן השורה   (05.05.17)
שתדע רק שהשמן ולעניין זה כל שומן, מטרתו למנוע הידבקות החבית לדופנות המחבת. אז אם יש לך מחבת NON STICK מאיכות טובה, מטפלון אמיתי, אין כלל צורך בשמן. אז המתכון ככה: קצוץ גס העלים הירוקים של בצל ירוק, הרבה עלי פטרוזיליה, ושמיר. שטוף וסרכז.לאחר הוצאה מהסרכזת הוסף כך או שתים קמח לבן, וחצי כפית אבקת אפיה וערבב היטב כך שהירק יהיה מכוסה בקמח. סלק עודף הקמח שלא נדבק לירקות. שבור שלוש או ארבע ביצים לתוך קערית הירקות (ומבלי להקציף, חשוב מאוד, זה סוד שמעט בשלנים רציניים, כמוני למשל,עם כל הצניעות והענוה, מכירים. מערבבים כך שהביצים "מרטיבים היטב את הירקות. מחמים את המחבת על אש גבוהה יחסית ושופכים את התערובת תוך כדי ניעור המחבט ל-"שיטוח" התערובת. מנמיכים עד קרוב לאפס את הלהבה ומכסים במכסה זכוכית האוטם כמעט הרמטית (חוץ מהחור לשיחרור אדים). כשהתחתית מתחילה להזהיב, הופכים את החביתה על צלחת שטוחה (אמת, דורש קצת מיומנות והרבה זהירות) ומחיקים חזרה למחבת, עד הזהבת התחתית. מעדן פרסי מעולה!
43. אחלה
אקו   (05.05.17)
לכול הלעגנים אתם קנאים אבי גדול אתה
44. אצל התימנים - העיקר שיהיה זוללללל
ירון   (05.05.17)
45. איזו מן "ברכה" זו? אומרים "יבורכו ידייך". בנדיצ'ס מאנוס.
(05.05.17)
ועוד נושא למחשבה. "מה שחיבר את כולם היה, ללא ספק, האוכל." משפט מתוך הכתבה. נכון לגבי המון משפחות. אבל החיבור בין אהבה ואוכל הוא לא נורמלי ולא תקין, גורם לנו לאכול יותר מדי ולהיות שמנים.
46. לא מאמינה שסבתא שלו שמה נקניקיות מרגז בפנים
לאה   (05.05.17)
47. העיגיאה בייאד ובאסאל אכדאר של אושרה מכפר תבור הכי טעימה
למדה מסבתאהטברייאנית ,   הטעם חודשים בפה   (05.05.17)
48. חביתה
טלי ,   פרו, קוסקו מצ'ופיצ'ו   (05.05.17)
זו חביתת ירק פרואנית אבל שם מוסיפים גם אפונה ירוק וזה טעים חבל על הזמן!!!
49. פריטטה מרוקאית?
מיכאל ,   ישימון   (05.05.17)
תפ"א בביצה מצוי במטבח הספרדי גם. נקניקיות מרגז מגיעים מדרום, שהיה ועדין בחלקו ספרדי (מרוקו).
השילוב של חלבון ופחמימה מקובל במטבחים, טעים אך אינו בריא. חלבון בלבד עדיף למניעת השמנה והורדת כולסטרול וסוכר.
50. מרוקאי נשאר מרוקאי
אחמד   (05.05.17)
51. ציפס מרוקאי?? גם את הצ'יפס המרוקאים מנסים לנכס לעצמם?
מרוקאים פח   (05.05.17)
52. כל הכבוד אבי!!!
(05.05.17)
53. אאאא
עבוד   (05.05.17)
מה שתעשו ויעשו כולם...אוכל טעים זה ערבי..ורק
54. שותי ערק
אסי   (05.05.17)
זוכרים היטב את החומר האנושי של שותי ערק ומכי נשים. לא מפתיע שיצאת טבח. ולכל המגיבים עם הפה המלוכלך, לא יעזור לכם, אתם תת רמה.
55. "שיישרפו לך הידיים מרוב שזה טעים"
רק מזרחי יכול להגיד ,   משפט אידיוטי כזה   (05.05.17)
56. ממתי אבי לוי נהיה שף?
לפני שהשתתף במסטר שף ,   אף אחד לא שמע עליו   (05.05.17)
57. אם אתם הפנים האמיתיות של ישראל... אוי למדינה הזאת!
(05.05.17)
58. בכל מקום אתם גזענים, קנאים ושונאים.
(05.05.17)
59. שישרף לך.הבית מרוקאי טיפש
עברין לשעבר   (05.05.17)
60. האשכנזים הלבנים אכלו לחם ומרגרינה
ועף מכובס כמוהם   (05.05.17)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה