אוכל  מדורים  מתכונים
אהרוני: המבורגר של שף
ישראל אהרוני
פורסם: 10.05.17, 09:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 99 תגובות ב-67 דיונים
61. דביל
קובי   (10.05.17)
62. https://www.youtube.com/watch?v=X5-FKlLA2Y4
צפיטו ,   חול   (10.05.17)
פעם זהיה עם חוש הומור
63. ממפיס, וכל מילה נוספת מיותרת. כן הוא כשר
נינה   (11.05.17)
כן אני אוכלת גם לא כשר, כן הוא הכי טעים שאכלתי איי פעם ולפני ההשמצות לשמחתי יצא לי להתענג על המבורגרים שווים במיוחד בארץ ובחול. תודו לי אחכ
64. איזה רוטב מזעזע. זה המבורגר של שף?
אוי ויי   (10.05.17)
65. אהרוני הפעם יצאת פארש. הנה מתכון להמבורגר זול וטעים
פיש ,   ת"א   (11.05.17)
הנה מתכון לכ-6 המבורגרים :
מצרכים להמבורגר עצמו :
קילו בשר טחון מופשר/טרי - לא ממש משנה
200 גרם שומן כבש
מלח/פלפל שחור גרוס
מצרכים נוספים :
6 לחמניות להמבורגר עם שומשום (לא חייבים, אפשר גם לחמניות במרקם וגודל דומה)
רוטב האהוב עליכם (אני מכין לבד אלף האיים מיונז/קטשופ ביחס של 1:1)
חסה
עגבניה
בצל מטוגן
אופן ההכנה :
טוחנים את הבשר עם שומן הכבש. תלוי בטמפרטורה שלו - אם הבשר מופשר, אני מחכה שיגיע קרוב לטמפ' החדר ואז מוסיף בערך כף פלפל שחור גרוס לתערובת.
מערבב קלות את התערובת (לא יותר מדי כדי שהתערובת תישאר אוורירית) ומכניס למקרר כשעה-שעתיים.
לאחר מכן יוצר קציצות בגודל הרצוי אבל לא מאוד עבות.
מחמם מחבת/מחבת פסים בחום גבוה. (לא שם שמן כי בהמבורגר יש מספיק שומן)
כשהמחבת חמה מאוד נותן צריבה של כדקה מכל צד של ההמבורגר ולאחר מכן מנמיך את האש ומבשל כ-3 דקות מכל צד. זה יוצא מדיום-וול.
בינתיים עד שההמבורגר מוכן, אני שם פותח את הלחמניות ושם אותם לצריבה קלה בטוסטר-אובן.
לאחר מכן מוציא את הלחמניות, שם רטבים שייספגו בלחמניה, מעל חסה, מעל עגבניה מעל בצל מטוגן ומעל הכל את ההמבורגר (אפשר גם בסדר אחר).
בתאבון. יצא לכם המבורגר טעים בסדר גודל של 11 שח לאחד אם השקעתם בלחמניות המבורגר. (בשר + שומן כבש בערך 50 שח, לחמניות 4 בעשר,עגבניה 2 שח, חסה 5 שח,בצל 1 שח).
66. מיונז
אמ   (10.05.17)
צנצנת מיונז????
67. מסיסצ
הממדמידח   (19.05.19)
בנזוגבהנת
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה