|
1. שאלה לאלעד נתני : אם זה כל כך קשה אז מדוע אתה מפעיל שתי
עובד לשעבר בעסקי , |
המזון (פרשתי בזמן) |
|
(17.08.17) |
מסעדות ? זה פשוט "עונש כפול" ?
|
|
|
2. מה שהשתבש, זה שב2009 נבחר ביבי.
שר המיסים נהיה ראש ממשלה, והוציא לכולם את הנשמה כלכלית ונפשית. אתה טוחן אותנו בסלט חסה ב50 שקל, הוא טוחן אותך בהוצאות שהם 80% מזה. אני מבין שחלק לא קטן מהמחיר זה לשלם חשמל, פנסיה ובלאגנים למיניהם. ובכל זאת, סלט חסה לא שווה 50 שקל, אלא 5, אולי 10 פלוס עבודה, אז אני נמנע מלהכנס למסעדה שלך, אלא אם כן אתה יודע להכין מה שאני לא, ואז אתה פושט רגל. המצב גרוע לשני הצדדים, זה שמשלם לך, ועוד מוסיף טיפ כי ככה, ואתה שלוקח קצת יותר ממה שהגיוני, לווא דווקא מחמדנות, אלא כי מישהו צריך לשלם על המטבח במעון ראש הממשלה.
|
|
|
3. מה זה קפיטליזם סוציאליסטי ?
|
|
|
"אתה מגיע למטבח ולא מצליח להתעסק באמת בעבודה שאותה בחרת - לתת מפלט והנאה לאנשים, להעניק חוויה, לחשוף אותם לטעמים, לעבור בין הסועדים עם כוס יין ולהתערב בשיחה.".
בשורה התחתונה, גם אתה לא באמת רוצה לעבוד.
|
|
|
אני מבקש מכל מי שרוצה ליפתוח מיסעדה. לחשוב טוב טוב רוב הסיכויים שתפסידו. גם את כספכם גם חובות.לא לגעת במה שקשור במזון.ראו הוזהרתם.
|
|
|
6. עצוב מאוד אבל זה באמת המצב
|
|
|
7. פקחת את עיני,ועל כן לא אפתח מסעדה.
|
|
|
זה שאתה מכנה בשם מבקש מקלט הוא בעצם מהגר עבודה שהסתנן לכאן בצורה לא חוקית ובגלל אנשים כמוך שמעסיקים אותם בצורה לא חוקית הם הגיעו וממשיכים להגיע. תושבי דרום ת"א מודים לך בחום אבל מה אכפת לך בעצם , העיקר יש מי ששוטף כלים במטבח
|
|
|
9. גם המסעדנים בברלין, מדריד, פריז ורומא לא מלקקים דבש
פועל פשוט , |
תל הביב |
|
(17.08.17) |
ובכל זאת מחירי המזון שם ברצפה.
שם לא מעסיקים פועלים זרים? שם לא נפתחות מסעדות חדשות לבקרים? שם שכר המינימום לא יותר גבוה מישראל?
|
|
|
כתבת מה שכל מסעדן היה כותב , אפילו אפשר עוד להוסיף. המגזר שסופג הכי הרבה מהלומות וגזרות ואפס עזרה מהמדינה . מעסיקים כמעט את כל הסטודנטים והחיילים המשתחררים , מעסיקים את רב המסתננים שהמדינה מקבלת ואלמלא היו עובדים היו מהווים צרה גדולה יותר. עם זאת עדיין בעיני הציבור נחשבים כ'גנבים', אין מספיק מודעות לקושי ולסיכון במקצוע הזה ולעלויות הגבוהות והבלתי נגמרות.
|
|
|
11. אף איד לא רוצה לשלם לעובדים ולכן אף אחד לא רוצה לעבוד אצלכם
חוסכים על גב העובדים דורשים מקסימום ומשלמים מינימום.למה? כי צריך לשלם לחב חשמל וחחברת האשראי וכו.. ובעלי המסעדה צריכים למשוך מהעסק משכורות ענק . ומי סובל? העובד הקטן אז אל תתפלאו שלא רוצים לעבוד אצלכם ותאמצו את התפיסה הרווחת בעולם שעובד מתוגמל הוא עובד טוב. רובכם נצלנים שמנבים להרוויח על חשבון העובדים העניים שלכם.תתביישו
|
|
|
12. לפחות אתה לא משלם על משגיח כשרות
אורי יונר , |
תל אביב |
|
(17.08.17) |
|
|
|
13. הכל נכון, לא לגבי עובדים קבועים..
כמי שבא מהענף, באירופה מלצרו, טבחות, בריסטות ה מקצוע לכל דבר, ונראה כי אתה מוכן לספוג הכל ומה שהכי מעיק זה העובדים והשכר שעלה...אם תשלם טוב ובנוסף המדינה תעודד עסקים ותקל, יהיו עובדים מעולים.
|
|
|
בעלים של מסעדה במדינת ישראל מסעדה שעובדת בטירוף במחיר שפוי אבל מה לעשות שעל כל שקל שאנחנו מרוויחים משלמים 1.5 למדינה נגמר האוויר נגמר
|
|
|
15. לעיתים זה מרגיש כאילו הישראלים מהירים לעשות שיימינג
אף שהפייסבוק והאינטרנט היטו את כף המאזניים לטובת הצרכן אל מול העסקים הגדולים, שינוי שלט פעם הוא מבורך כשלעצמו שכן הוא נתן כוח לאזרח הקטן להביע ולהשמיע את דעותיו ועוול שנגרם לו, לעיתים מרגיש כי הישראלים ממהרים לעשות "שיימינג", אם זה במרחב הציבורי, אם זה במסעדות ואם זה במקום אחר, ולראייה המקרה הטראגי של אריאל רוניס, זכרונו לברכה. יש לזכור שהאינטרנט לא שוכח לעולם, ושלעיתים תגובה אחת לא במקום יכולה להרוס עסק שלם או חיים שלמים, ולקבל בהבנה - יחסית - פעמים בהן טעויות קורות. לעיתים ניתן לפתור בעיות אל מול הנהלת המקום או אל מול האדם הבעייתי, לפני הכשפתו בפומבי
|
|
|
16. ואתה היית מוכן להרטיב את הידיים?
ועוד תמורת המשכורת שאתה משלם?
|
|
|
17. רק מי שנמצא בענף האוכל מבין על מה הבחור מדבר.....
וכל מילה נכונה .....
|
|
|
18. כוח אדם יציב ואיכותי הוא מצרך נדיר
דרור , |
תל אביב |
|
(17.08.17) |
בשכר מינימום או 29 שח לשעה לעולם לא תקבל כוח אדם יציב ואיכותי
|
|
|
בית קברות לבן אדם חי אולי לצעירים ממש עם הרבה אנרגיה ורצון אך לצעירים אלה אין בכלל ניסיון במסעדנות עבודה קשה מאד והנפילה קשה מאד מתוך 10 מסעדות שנפתחות בשנה, 9 נסגרות באותה השנה ןהעשירית אולי תשרוד עוד שנה והנפילות במאות אלפים וגם במיליונים
|
|
|
20. אם הכל כ"כ לא טוב....
וכ"כ לא רווחי למה לפתוח עוד מסעדה אם יש לך אחת כבר?!
|
|
|
21. האבא העשיר שפותח מסעדה לבן שלו - כדי שיטעם מעולם העסקים
ואח"כ כשהוא מתחיל להבין את העולם הזה וכמה זה קשה אז הוא בשל לעבור לעסק של האבא
|
|
|
22. מסעדנות זה לא בשבילך. הסבה מקצועית. עכשיו.
|
|
|
23. תלמד מאייל שני שלוקח את החלקים הכי זולים בבשר
ומפנפן אותם ומוכר במחיר של נתח בשר משובח
|
|
|
24. מאמינה לך, אבל בשורה התחתונה יוצא שעדיף לי לאכול בבית...
אני מאמינה לך, אבל בשורה התחתונה אני לא אשלם על סטייק 400 שקל פר קילו, בזמן שבבית עולה לי 150 פר קילו (לנתח מפנק מקצב מעולה). לא משנה אם הכסף הולך אליך או לאוכלי חינם בחברת חשמל, או כל סיפור קורע לב אחר... אני לא אשלם 400 שקל על מה שזמין לי ב-150, וזהו.
ההשפעה היחידה של הכתבה, היא שהרווחת את הקול הקטן שלי, אם אי פעם תהיה בקלפי הצבעה על צמצום הרגולציה. עד אז אני אמשיך לאכול בבית.
|
|
|
25. אני מסכים עם רוב מה שאמרת, אבל נושא המחסור בעובדים לא קשור
ל"קפיטליזם סולציאליסטי" כהגדרתך. בכל מדינות מערב, גם בארה"ב הקפיטליסטית לגמרי יש מחסור מטורף בטבחים. אף אחד לא רוצה לעבוד בתחום הזה חוץ ממהגרים עניים שאין יותר מדי מהם בישראל. ליבי איתך מאחד שעבד בתחום
|
|
|
כתוב בצורה כל כך טובה ופשוטה כי פשוט קשה בין אם אתה בעל מסעדה או כל בעל עזר קטן אחר, חבל שהמדינה עדיין לא הבינה שמקום לרמוס היא צריכה לעודד אז אולי החיים והכתבה היתה נראית אחרת
|
|
|
27. ההיפך מסוציאליזם קפיטליסטי
לוחש חופם , |
מפולה |
|
(17.08.17) |
|
|
|
או כל עסק שמתמחה במאכל אחד או שניים שאפשר לקחת לדרך. בלי שולחנות ומלצרים, בלי הרבה כלים, עובדי מטבח ספורים שגם שוטפים בסוף היום, מעט חומרי גלם ומעט שטח לשכור. אין צורך בכל כך הרבה מקומות מושקעים, יש הרבה צורך באוכל פשוט וזול, שאם טיפה משקיעים יהיה גם מאד טעים.
|
|
|
29. חפשו אפליקציה saleup יש שם אחלה דילים לארוחות
|
|
|
עכשיו שאני יודע שאתה מעסיק מסתננים
| |