אוכל  נבחרת השפים  חיים כהן
חיים כהן מכין קציצות גונדי במרק
חיים כהן
פורסם: 07.11.17, 09:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 88 תגובות ב-64 דיונים
31. במטבח של סבתא
אורלי   (07.11.17)
חיים, לקחת אותי במסע הזמן לסוף שנות ה- 70 במטבח של סבתא עם ריח של פעם שצריך לחפש מילים בכדי להסביר ואי אפשר להעביר את המסר , כמו שאני הרגשתי. פטרוזיליה ובצל עם מטחנת בשר ואוכל שמלא באהבה מהלב . תודה לך
32. יש את הקציצות במטבח ההונגרי, רומני, הסרבי. ליגה של מטבחים.
רון   (07.11.17)
33. חיים איש מקסים
כ   (07.11.17)
34. לא מאמין למתכונים של חיים כהן
משה כהן   (08.11.17)
אני לא מאמין למתכונים שהוא נותן
הוא תמיד מחסיר משהו כדי שלא ייצא לכם טעים כמו שלו
איש עם רגשי נחיתות
35. נמאס מהחפירות על האוכל של אמא וכל התיאורים המטופשים. נמאס
תן מתכון וזהו ,   מי צריך את כל הקשקוש   (08.11.17)
36. בדיחה על כורדים...
השף המשפשף   (07.11.17)
כורדי אחד הגיע לשעשועון המפורסם "מי רוצה להיות מיליונר" ונפסל בשאלה החמישית. אלו השאלות ששאלו אותו:

שאלה 1: כמה זמן נמשכה מלחמת מאה השנים?
140 שנה
116 שנה
99 שנה
100 שנה
הכורדי דילג על השאלה.

שאלה 2: באיזו מדינה הומצא הכובע הפנמי?
פנמה
ברזיל
אקוודור
צ'ילה
הכורדי התייעץ עם חבר טלפוני.

שאלה 3: באיזה חודש התרחשה מהפכת אוקטובר?
נובמבר
אוקטובר
ינואר
ספטמבר
הכורדי מבקש 50:50.

שאלה 4: מה היה שמו של המלך ג'ורג' השישי?
אלברט
ג'ורג'
שמעון
הנרי
הכורדי התייעץ עם הקהל.

שאלה 5: על שם איזה חיה קרואים האיים הקנריים?
קנגורו
כלב
ציפור קנרית
טווס
הכורדי פרש מן המשחק.

ואתם ידידי החכמים, הידעתם?
מלחמת מאה השנים נמשכה 116 שנים.
כובעי פנמה הומצאו באקוודור.
מהפכת אוקטובר התרחשה בנובמבר.
שמו של המלך ג'ורג' השישי היה אלברט והוא שינה את שמו בשנת 1936.
שם האיים הקנריים בלטינית הוא canaria שפירושו ''אי הכלבים'' וזה בשל כלבי הפרא הרבים באי.
אז תפסיקו לצחוק על כורדים, כי אתם לא יותר חכמים מהם...!!!
۩*)•※•☼•※•(*۩
37. מעבד מזון
גיא   (08.11.17)
האם משהו יודע?!!!
אם אין מטחנת בשר האם אפשר לטחון הכל במעבד מזון?
38. טיפ קטן ...ומשמעותי
ארז כץ   (07.11.17)
כל אזור או כפר באירן ... המתכון של הגונדי שונה מעט הורי הגיעו מאזורי הכפר שקרובים לעיר שירז... לגבי הטיפ שישדרג לך את הטעמים... תשרה לובייה...ותוסיף למרק העוף שבו אתה עושה את הגונדי...וכל מילה מיותרת!!!
39. חיים כהן, תמיד מקרין הרגשה של ליכלוך,מראה מוזנח ולא נעים
מבשל ״ על הפנים״   (07.11.17)
40. המוסיקה יותר יפה מהמתכון
א   (07.11.17)
מאלומה חזק
41. אוי חייםקה שלי אוי חייםקה שלי הולך בדרך הנכונה...
(08.11.17)
תגיד אתה זוכר את השיר הזה על חיימקה שלי? אתה מזכיר לי תמיד את השיר הזה.
ותגיד עוד משהו, לא היה אצלכם מלח? מניחה שאמא שלך לא שכחה כמוך את המלח באוכל שלה... הקציצות גונדי שלך או מועתקות גרוע או שמעולם לא אכלת קציצות כאלה או שמישהו כתב לך את המתכנון כי חסר מלח. ומי שחסר אצלו מלח מצבו הנפשי גרוע... הוא אפילו לא אוהב את עצמו!
ועוד משהו, מהיכן אמא שלך מצאה בשר אונטריב ב1966? מעניין. בטוח שלא בשוק התקווה... וליאזור היא לא נסעה לקנות בשר באוטובוס... אתה יכול להסביר איך קראו לבשר הזה בשנות השישים?
42. והשיר המסריח ברקע, זו חובה???? מפגן טעם רע
אבי   (07.11.17)
43. מהפנט!!!!!!!
אמא   (07.11.17)
הלוואי על כולם אמא כמו שלך
44. 5 כוסות מים זו לא טעות? נשמע מעט מדי
אולי הכוונה 5 ליטר?   (08.11.17)
45. דוח רפואי חדש מתאר עלייה במקרי ההדבקה בטפילים
רותי ,   תל אביב   (07.11.17)
דוח רפואי חדש מתאר עלייה במקרי ההדבקה בטפילים שמקורם בדגים נאים. הדוח מציין עלייה במקרי ההדבקה בטפילים מסוג "אניסאקיאסיס" בעקבות אכילת דגים נאים, בין השאר סושי.

46. הפרסי
בני ,   ירושלים   (07.11.17)
חיים ידידי
אתה שף מעולה ומכין מאכלים שאני ממש אוהב.
אבל בחייאת חיים ככה לא מכינים גונדי
גזר, כרישה,סלרי, פטרוזליה,עלי דפנה במרק ממש לא
חומוס מושרה מזה??? צריך קמח חומוס קלוי וטחון במקום בחנות תבלינים איכותית.
כמון ממש לא בקציצה רק הל טחון.
מה לגבי הלימון היבש (הפרסי) במרק???? לאן הוא נעלם???
ממש לא טוחנים הכול יחד את הבצל יש לגרד בפומפייה כמו סבתא ואמא ולהוסיף את העוף ושאר התבלינים.
10 דקות לבשל גונדי???? מינימום שעתיים על להבה קטנה ככה הגונדי יוצא רך וטעים.
חיים היית צריך לתת לזוגתך הפרסיה שתחייה להעביר את המתכון המסורתי לכולם ולא מה שמכינים במסעדה.
בתאבון לכולם
47. 700 גרם חומוס אחרי ההשרייה, נכון?
איש עם זקן   (08.11.17)
תגידו, התחלקתם על השכל? כמה רדודים אתם יכולים להיות? בא לבנאדם זקן, מגדל זקן. מה הסיפור שלכם? "איש חמאס", "מגעיל ומכוער", "גברים מזוקנים זה מכוער"..... בטח נראה לכם גם חמוץ, לא? חלק מ"תעשיית הדיכדוך". האיש טבח טוב. קחו את המתכון או שאל תקחו, מה זה כל ההערות הטיפשיות האלו? כל אחד מירי רגב, יש לו מה להגיד על הכל, כולל דברים שהוא לא מבין בהם כלום ורק רוע יוצא החוצה.
48.  חיים אתה חלש. נכנעת לאופנת הזקן ואתה מתחנף לצעירים.
יצחק   (08.11.17)
49. השערות של הזקן נושרות לתוך האוכל, טבחים תתגלחו
איכס   (07.11.17)
50. חיים הזקן מבגר ומכער אותך תוריד אותו
יואב ,   תל אביב יפו   (08.11.17)
51. הושפעת יותר מדי מאיל שני. הנייתה חרטטן יותר גדול ממנו
ששום   (07.11.17)
52. שכן יקר
עליזה   (08.11.17)
אתה כותב יפה ומזרים בי געגועים לימים היפים ההם לאוירה של השכונה שלנו ולאוכל לריחות שעטפו לנו את האף והקיבה וכל זה בשכונת קרית שלום
53. בשביל מה עוד חומוס במרק? ועוד כמה דברים
Michael ,   tel aviv   (08.11.17)
מרק העוף אכן נראה עשיר אבל לבשל חצי שעה על אש נמוכה מספיק בהחלט. ממילא הוא מתבשל עוד פעם עם כדורי הגונדי. כמוכן מדוע להוסיף חומוס למרק? אפשר לותר. ממילא יש חומוס בגונדי. לא צריך חומוס עם חומוס.
ד"א לעצלנים כמוני: קופסאות חומוס מבושל מסונן מהמים עושות עבודה דומה לחומוס מושרה. אני מעדיף יחס של 60% בשר 40% חומוס טחון. לכן על קופסה גרגירי חומוס מבושלים מוסיף חצי קילו חזה עוף או קצת יותר
54. הקציצות של עליזה
א.מ.   (08.11.17)
חיים היקר, המתכון נראה משגע ובכלל סדרת כתבות הכי מתאימה לישראל שלנו. יהיה נחמד לקבל ממך את המתכון לקציצות שהכינה עליזה הגננת מהפרק השני של מאסטר שף - נראה מתאים במיוחד לסדרת הכתבות הזו. לא כ"כ הצלחתי להבין האם ה 60% עוף והשאר בקר או להפך..
55. חחחח מדויק
רון   (08.11.17)
56. שנים ניסיתי להבין למה היא מטגנת המון זמן על להבה כזאת..???
(08.11.17)
אז למה לא שאלת אותה ? במקום לחרטט אותנו עם סיפור של שיעור מדעים כיתה ז אלק ..
נהיית פלצן חיים כהן.... תהייה יותר צנוע באוכל שלך במקום למכור מנות במחיר מופקע במסעדות שלך ולעשות יחסי ציבור בטלויזיה ובאינטרנט.
57. המאמר הארוך לא מעניין אותי. העניין הוא שאין כאן מלח - זה מרא
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (08.11.17)
המאמר הארוך לא מעניין אותי. העניין הוא שאין כאן מלח - זה מראה שיש מספיק טעם מן החומרים! אני בטוח שהתוצאה תהיה מצוינת!
לא אכפת לי קצת מלח ואם הייתי משתמש במתכון הזה אולי אפילו מוסיף קצת מלח! ו, גם משדרג אותו!
58. המאמר הארוך לא מעניין אותי. העניין הוא שאין כאן מלח - זה מרא
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (08.11.17)
המאמר הארוך לא מעניין אותי. העניין הוא שאין כאן מלח - זה מראה שיש מספיק טעם מן החומרים! אני בטוח שהתוצאה תהיה מצוינת!
ו, השילוב של חומוס ובשר הוא מאוד מעניין!
לא אכפת לי קצת מלח ואם הייתי משתמש במתכון הזה אולי אפילו מוסיף קצת מלח! ו, גם משדרג אותו!
מאתמול עד היום אשתי אומרת שהיא רוצה לנסות את המתכון הזה. אני בטוח שהיא לא תשתמש במלח = מעולה!
59. מה עם החומוס בתערובת העוף?
צריכה לדעת   (09.11.17)
לבשל אותו?? לא ברור :/ להכניס ככה כשהוא קשה אחרי השריה בלבד??
60. הכנתי אתמול, והתאכזבתי קשות!! היחס בין הבשר לחומוס בקציצות
הוא בלתי אפשרי!!   (12.11.17)
לא ייתכן שזה חצי-חצי (בשר-חומוס). התערובת יוצאת יבשה מדי (והשתמשתי בחומוס קפוא שעוד השריתי במים רותחים), והקציצות כמו בצק פירורים. טעם נפלא ומירקם של כדורי נסורת...
לדעתי החומוס לא צריך שיהיה יותר משליש-40% מכמות הבשר. אפילו חצי (כלומר 350 גר' במתכון הזה) נראה לי הרבה מאד.
ואני מבשל "רק" בערך 45 שנים (יותר מחיים כהן, זה בטוח...)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה