אוכל  מדורים  בואו לאכול
שבת אצל סבתא לטיפה חלק א': טבית
מיכל וקסמן
פורסם: 13.03.18, 13:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 235 תגובות ב-108 דיונים
61. כתבה מעניינת וניכרת האהבה לסבא ולסבתא. אנשים מגיבים ברשעות
אתי   (13.03.18)
62. מתרגש מהקשר החם בתוך המשפחה. ואצלנו, בדיוק ההיפך..
אבירם ,   תל אביב   (14.03.18)
קראתי את הכתבה המעניינת אך מה שמרגש, אותי לפחות, יותר מכל, היחס החם של בני המשפחה, הנכדים והוריהם לסבתא ולסבא המבוגרים - יחס של כבוד, הערכה וחום. האם כך זה בקרב בני עדות המזרח - סביר, שכן.
ואצלנו, לצערי, יחס כזה לא קיים ובדיוק ההיפך...וגם כאן השאלה האם זה נובע מהמוצא הפולני של האמא והנכדים - לדעתי, כן ובהחלט.
הסבתא האהובה כל כך, הצנועה והשמחה בחלקה (אמי) נפטרה אך לפני קצת יותר מחצי שנה ומאז - הבת (כן, פולניה) לא באה אפילו לנחם את אביה המבוגר בעת השבעה...שלא לדבר על כך שאפילו לא מתקשרת לשאול בשלומו...כך גם הנכדים ובמיוחד הנכדה (שהיא כבר אשה בוגרת) אפילו לא מתקשרים לשאול על מצבו של הסבא המבוגר והוא, לא מבין כלל במה פשע...
ואגב, גם ביום מותה המר של הסבתא - אף לא אחד מבני משפחתה של הבת לא טרח להיות לצידה בשעותיה האחרונות - נכון, לא הבת ולא הנכדים למרות שידעו שאלו השעות האחרונות שלה וגרים מרחק של 5 דקות נסיעה מהמקום בו פסקו נשימותיה האחרונות...
וההסבר המשכנע של הנכדה מדוע לא בקרה את הסבתא בבית החולים: "למה אני צריכה לבוא, היא רק סבתא..."
אשמח לדעת, האם לדעתכם המוצא הפולני של הבת והנכדה מהווה את הסיבה לניכור המזעזע והאם גם בקרב עדות המזרח מוצאים יחס כזה בין הילדים והנכדים לקשישים החלשים?
63. ממש מצמרר
יונה יורם   (14.03.18)
כתבה הזאת גרמה לי ממש צמרמורת , מזכירה לי את הימים היפים אצל אימא שלי ואבא שלי זכרונם לברכה
64. מהי חלוקת האורז?
בדאלאק ,   צפון בגדד   (14.03.18)
כתוב קילו אורז
חלק הולך למילוי וחלק לפיזור בסיר
מהי החלוקה ביניהם?

תודה רבה
65. לידעה. זה מתכון שבא מיהודי ירושלים הגולה
רבי ישראל   (14.03.18)
לכבוד שבת המלכה, ונשאר לדורות בבבל . " על נהרות בבל שם ישבנו וגם בכינו בזכרנו את ציון "..
66. לחם חיטים אשביעך
דודו   (14.03.18)
67. zombies among us
sol ,   la   (14.03.18)
בזמנים בהם יהודי בגדד שמרו בקנאות על זהותם הגנטית
סבות סבותך נאפו והופרו על ידי שכורים גויים זה מסביר את שנאתך ליהודים .
וממזר לא יבוא בקהל ישראל דור עשירי עד עולם.
וזה גורלך וגורל הדומים לך לקץ הימים.
68. why u did not post my response u can not face the truth
sol ,   la   (14.03.18)
69. המאכלים העירקים הללו....
רמי   (14.03.18)
מסוכנים לבריאות...
טבית/קיצ''רי/קובסלק/עמבה/עמה!!!!
סותמים לכם את המעיים....
אוכל כבד שלא מומלץ בכלל!!!
מתגעגע למטבח האשכנזי של אימי ז'''ל!!!
70. אין על האוכל של פעם
נמר   (14.03.18)
פעם היו מבשלים אוכל טוב ומושקע
היום מחפפים אין זמן כולם עסוקים
71. האבסורד הוא שאחינו האשכנזים לועגים לנו - כמה מגוחך
עירקי   (14.03.18)
72. נראה מיליון דולר:)
אתי ל.   (14.03.18)
73. למרות שתצנזרו אותי אבל את זורעי השנאה תפרסמו
(14.03.18)
ההתנשאות האשכנזית בשיאה. צבועים. מחליא לחשוב שמסתובבים בינינו. אוהבים להתארח אצלנו ולאכול ואז ללכלך מאחורי הגב.
אני חצי עירקי יליד ראשית שנות השבעים וגדלתי בעיר בדרום. מעולם לא חוויתי משהו שדמה לגזענות כלפי מוצאי ולא הרגשתי מקופח. לא חינכו אותי כך. ואיך זה שפתאום התחיל גל של תחושה אליטיסטית בקרב אשכנזים ודקירות מדממות של דווקא ושל ניסיון להקטין את יוצאי עדות המזרח? כתבות על אוכל זה עוד קשקוש מתנשא. עיזבו אותנו בשקט ותכתבו על האוכל שלכם צימעס ופולנטה וחירטוט אחר כלשהו ותנו לנו לחיות בשקט כמו שכתב אחד המטנפים פה עם האורז השרוף והעוף.

נמאסתם!
74. אין כמו האוכל הזה, הטעמים והזכרונות
שר   (14.03.18)
נפלא פשוט.
ממש ככתוב... לעצום עיניים ולראות את סבתא עם הסיר הגדול, לטעום את השרוף, להריח את הריח... או למות כמה שזה טוב

גם אני עושה בשנים האחרונות אבל זה עדיין לא הגיע לריחות והטעמים של סבתא ז"ל
75. ואם משתמשים בחלקי עוף אז מציעה לא לטגן קודם
שר   (14.03.18)
אלא פשוט בזמן שעובדים על האורז וכו' במקביל לבשל אותם במים איזה רבע שעה עשרים דקות ואח"כ להוסיף לסיר של הטביט ... וממליצה בחום ל"קבור" את החלקים בתוך האורז ואז כשהטביט מוכן זה טעים פחחחד ð゚リハ
76. התרבות העירקית
רונן ,   קריית אונו   (14.03.18)
אני מאוד נדהם מן התגובות הגזעניות.
האוכל העירקי מעולה ומצויין.
מלא חברים שלי כולל אשתי וילדי נהנים ממנו.
כמו כן בנוסף יש גם תרבות אחרת חוץ מאוכל אבל הבורים לא מכירים אותה וחבל.
77. צריך להתעלם מטוקבקיסטים שונאי ישראל.
דור 4 בארץ ,   היכן הצנזורה?   (14.03.18)
78. אני תערובת של רומנים, הונגרים, פולנים, עירקים וכורדים
עמי ,   מרכז   (14.03.18)
כל המשפחה שלי מעורבת, כל חג נראה כמו המשתה האחרון בסדום. הדודות מתחרות בבישולים. יש מאכלי עדות מוגדרים, לרוב המנה לא מהעדה של המבשלת, ככה זה במשפחות מעורבות. אנחנו בישראל, חוץ מאוכל טוב אין משמעות לעידות. וסבתא שלי עשתה את הדבית הכי טעימה!!!
79. טביט
אני   (14.03.18)
די כבר עם הנוסטלגיה מבית סבתא זכרונות הצנע מי ידע אז טעמים אחרים
80. אני עירקית וגאוותי אינה באוכל הטעים
עירקית ,   באר שבע   (14.03.18)
גאוותי היא בהיות מרבית אנשיה משכילים צנועים תורמים ןלא נושאים על דגלם קיפוח. אנשים טובים ןפלורליסטים. אוהבת את העדה ואת כולם.
81. מצחיק לראות מזרחיים מזדעקים על גזענות תוך כדי שימוש בה
Ilan.s   (14.03.18)

82. נשוי לעיראקית מכיר טוב את המטבח הנהדר הזה ו...אני הבשלן בבית
פולני אסלי   (14.03.18)
83. במכסה של הסיר
(14.03.18)
84. לא אוכל את זה יותר אבל הסיפור והנוסטלגיה יפים
(14.03.18)
אגב, שקיות ניילון? בתקופה ההיא השתמשו בסלים.
85. מדוע היה חשוב לכתוב ״מעצב על״, למה זה תרם?אם זה קטע של אגו א
יהודה ,   גבעת אולגה   (14.03.18)
אז מיותר לחלוטין, אינני יודע אם מישהו הכיר את האדם האמור,
אבל עיק הדבר הוא החוויה המועברת וזו נפגעה לטעמי כאשר חזר שוב ושוב הביטוי ״מעצב על״, שדרך אגב מה זה אומר בכלל?
86. אמי הפולניה בישלה אותו הדבר
ישראל, ,   ישראל   (14.03.18)
אלא שאצלנו קראו לזה עוף באורז. האוכל המסורתי של יוצאי עירק (אני לא מכיר את האוכל העירקי שבעירק), הוא אכן עשיר וטעים, בחלקו. אבל, יוצאי עירק תופסים פה בעלות על תבשיל בסיסי מאוד מאוד מאוד מאוד, אשר אין כמעט מטבח בעולם - למעט המזרח-רחוקי - שלא עושה אותו.

אני ממוצא פולני-רוסי, ואמי היתה מכינה מפעם לפעם את התבשיל הבסיסי מאוד והטעים הזה, בכל מיני סגנונות, אבל בלי בהרט, שלא ידעה מה זה - ושלדעתי 90% מן הישראלים שמעו על זה אבל לא יודעים/משתמשים מה זה.

איכשהו, תמיד כשכותבים על התבשילים של "סבתא" מרוקנית - תימניה - עירקית - כורדית - פרסית - טורקית - מצרית, נסחפים לתיאורים של התעלפות מן הטעמים, של מלאכים מזמרים מעל ומנחים את ידיה ה"מבורכות" של הסבתא. כן, אכלתי את המאכל הזה בבית שכנינו ממוצא עירקי בשיכון עמידר בבת-ים לפני מיליון שנה. וגם אצל שכנים ממוצאים אחרים בשכונה, וגם הם אכלו את התבשיל שאמי היתה מכינה. והתבשילים של כולן היו טעימים, והיתה די הסכמה שהתבשיל של אמא שלי היה הכי טעים.

ישראלים בני עדות המזרח? אולי די כבר עם רגשי הנחיתות? אולי די כבר לפאר כל מנה פושטית, שמבושלת בכל העולם, כמנה ייחודית, מפוארת ומדהימה של ה"עדה" שלכם? צאו מזה.
87. האוכל העיראקי הוא האוכל הכי טעים ובריא בתבל כולה.
יעל   (14.03.18)
88. התגובה של 4 נובעת מתסכול על ילדות עם עוף מכובס
(14.03.18)
אוכל חסר טעם , משפחה קרה ומנוכרת , קשה לו להתחבר לאוכל שהיה מתובל בתבלין פשוט של אהבה , יכול להבין את הבורות שלו , בסך הכל מסכן שגדל עם המון חסכים
89. אני המום .כיום אני יודע עד כמה ובצדק שונאים .מתעבים.נגעלים.א
שוויצר   (14.03.18)
90. העיראקים הכלל יהודים .למה הם מנפנפים "יהדות בבל"כופרים קומונ
(14.03.18)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה