2. בקיץ, הורדת טמפרטורת האוכל המבושל חייבת להיות מהירה !
לאחר הבישול ולפני הכנסה למקרר , חייבים להוריד את טמפרטורת האוכל שבושל . הבעיה היא שבקיץ , בגלל הטמפרטורה הסביבתית הגבוהה, זה יקח הרבה זמן ויביא להתפתחות חיידקים באוכל המבושל.
בכדי למנוע התפתחות חיידקים , בקיץ חייבים לקרר את האוכל במהירות לאחר סיום בישולו. איך עושים זאת ? איך משווים את טמפרטורת האוכל המבושל לטמפרטורת החדר במהירות?
ישנן שתי שיטות . קודם כל כדאי להעביר את האוכל מהסיר לקופסאות (רצוי זכוכית) ואז : 1. להניח אותן בתוך גיגית\קערה גדולה, למלא מים בקערה\גיגית עד גובה 2/3 מגובה הקופסאות. מגע המים בקופסאות האוכל מוריד את הטמפרטורה בצורה הרבה יותר מהירה .
2. להניח אותן בתוך גיגית\קערה\צידנית ולהניח עליהן את כל הקרחונים שמונחים אצלנו במקפיא ולכסות את הכל במגבת (בצידנית, פשוט לסגור את המכסה). זה מביא לירידת החום (השוואת טמפ') בצורה עוד יותר מהירה מאשר המים.
|