שתף קטע נבחר

לא חבל? כך תפחיתו את צריכת החשמל במקרר

לכמות המזון שאתם מכניסים למקפיא ולמקרר, ולטמפרטורה שלהם, יש השפעה על צריכת החשמל. כך גם להקפדה על ניקוי ואוורור של גב המקרר. אתר "המקצוענים" עם עוד כמה טיפים שיחסכו כסף וימנעו מהמוצרים להתקלקל מהר

בקיץ הישראלי הטמפרטורות מטפסות גבוה וגורמות למקרר ולמקפיא לעבוד שעות נוספות. כיצד ניתן באמצעות תחזוקה והתנהגות נכונה להפחית את צריכת החשמל? בכתבה הקודמת התייחסנו למיקום המקרר ולאיטום הדלתות שלו. לפניכם כתבת ההמשך.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לקרר את המזון לפני הכנסתו למקרר או למקפיא

"אין להכניס את המזון למקרר או למקפיא כשהוא חם, שכן זה מעלה את הטמפרטורה שיש בתוכם", אומר לירן ישי מקירור לירן באתר "המקצוענים". "יש להמתין שטמפרטורת המזון תגיע לטמפרטורת החדר.

 

להקפיד על ניקוי המעבה ועל מרחק מהקיר  

המעבה שבגב המקרר חייב להיות נקי מאבק. ישי: "הסיבה לכך היא שברגע שהוא מכוסה באבק, הוא מתאמץ יותר וגורם לצריכת חשמל גבוהה יותר. כמו כן, זה יכול לגרום לבלאי מואץ של המדחס. אחת לשנה לפחות מומלץ לנקות את המעבה בעזרת שואב אבק, ואם אין גישה נוחה אליו, ניתן להיעזר במייבש שיער המכוון על קירור. מעבה שמכוסה באבק פוגע ברמת הקירור. כך למשל, הוא יכול לגרום לתא ההקפאה להגיע לטמפרטורה של עד מינוס 12 מעלות (במקום מינוס 18 מעלות) ולגרום לגלידות במקפיא למשל להימס".

 

כמו כן, יש לאפשר תנועה חופשית של אוויר באזור של המעבה וסביב המכשיר כולו. "המינימום המומלץ הוא מרחק של 15 ס"מ בין גב המקרר לקיר, אם המקרר ממוקם בתוך נישה", מסביר דניאל רחנייאב מדניאל החשמלאי באתר "המקצוענים". "אם המקרר צמוד לקיר, אך בחלל שפתוח סביבו, ניתן להסתפק במרחק של 10 ס"מ, אך לא פחות מכך".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

להימנע מטמפרטורה נמוכה מדי של תא ההקפאה  

"כדאי להוריד את הטמפרטורה במקפיא לרמה הנמוכה ביותר, רק בשני מקרים ובאופן זמני בלב", אומר שלומי לוי, מנהל מחלקת יעול צריכה בחברת החשמל. "האחד, כאשר עומדים לפני הקפאה של כמות מזון גדולה מאוד. השני, לפני הפשרה וניקוי של המכשיר - כדי לאפשר למזון 'לאגור קור' עבור הזמן שבו יהיה מחוץ למקפיא. לאחר הניקוי, כשמחזירים את המזון למקפיא, יש להעלות שוב את הטמפרטורה לרמה הרגילה המומלצת".

 

לא להעמיס יותר מדי מזון במקפיא

לוי: "כדאי שהמקפיא יהיה מלא לפחות בשני שליש מנפחו. מאידך, חשוב לא לדחוס את המזון יותר מדי, כדי לאפשר זרימת אוויר חופשית בין המוצרים".

 

ישי: "בנוסף, חשוב לדאוג למרחק של לפחות 2 ס"מ בין מוצרי המזון לבין הדופן הפנימית האחורית של המקרר. זאת, על מנת לא לחסום את פתחי המאוורר שתפקידו לפזר את הקור. אם המוצרים דבוקים אל המאוורר, האוויר לא יוכל להתפזר. הדבר יגרום למקרר לעבוד כל הזמן משום שהוא לא מצליח להגיע למינוס 18 מעלות. שנית, כל מה שרחוק מהדופן הפנימית לא יקפא לגמרי. זה יכול לגרום למוצרי מזון מסוימים להתקלקל, בייחוד לאלו הממוקמים על דלת המקפיא. כמו כן, יכולה להיווצר לחות בתא ההקפאה שתגרום למעין נטיפי קרח על תקרת המקרר".

 

צריכים טכנאי מקררים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 10/07/2018 20:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים