שווארמה אקספרס: חזה עוף
במחבת עם בצל ותבלינים

תכירו את הלהיט הבא במטבח שלכם: מנה עיקרית מהירה ומתובלת שמזכירה בטעמה שווארמה – רק בהרבה פחות עבודה

אפרת סיאצ'יפורסם: 23.02.19 21:18
חזה עוף במחבת עם בצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
חזה עוף במחבת עם בצל (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות קורנפלור או קמח
  • 4-2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס

 

לתיבול

  • 2/3 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את רצועות העוף במעט מלח ופלפל. מעבירים לקערה ומערבבים עם הקורנפלור או הקמח.
  2. מחממים את השמן במחבת רחבה (רצוי עם ציפוי למניעת הידבקות), מטגנים את חזה העוף במחבת במשך כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים בה את יתרת השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים למחבת את חזה העוף ואת מרכיבי התיבול ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב (אם התבשיל מתייבש, מוסיפים כ-1/4 כוס מים חמים). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...