מיצובישי מוטורס היפנית יוצאת לשלב שני בתוכנית ההבראה שלה. כמו שצפינו, חלק מהתוכנית עוסק במינוי מנהלים חדשים, אחרי שהעומדים בראש החברה מאז תחילת המשבר, לא הצליחו להביא לתוצאות הרצויות. חלק אחר עוסק בשיתוף הפעולה עם יצרנים כמו ניסאן ופיז'ו אבל החלק החשוב הוא כמובן גיוס כספים.
הזרקה שנייה
בפעם השנייה בתקופה של שנה זוכה מיצובישי-מוטורס להזרקת מזומנים. הפעם מדובר ב-5.25 מיליארד דולר, סכום שמחציתו יגיע דרך חברות אחיות בקבוצת מיצובישי. אלה יהפכו כעת לבעלות 34 אחוזים ביצרנית הרכב. טקאשי נישיוקה, יושב ראש מיצובישי-תעשיות כבדות, ומי שסייע בגיוס הממון הראשוני, יהפוך יושב הראש של יצרן הרכב. אוסאמו מאסוקו, מנהל פעילות מיצובישי-מוטורס מחוץ ליפן, ימונה נשיא.
במיצובישי מדברים על שינוי בתוכניות הייצור, עם הקטנת ההיצע ביפן והגדלת המבחר בשווקי הייצוא. באופן פרטני יותר הם מזכירים מכונית מיני חדשה שנראית כמו המשך למכונית התצוגה i שנכחה בפרנקפורט 2003, ורכב פנאי (SUV) בסגנון האאוטלנדר. במיצובישי חושפים גם תמונות של אבות הטיפוס (לא ברור אם אלה גרסאות תצוגה או ייצור). במקרה של רכב הפנאי מדובר כנראה בבסיס לשיתוף הפעולה עם פיז'ו.
במיצובישי כבר מתייחסים בתוכנית העסקית לקשר עם פיז'ו-סיטרואן כחתום. זאת למרות שגם הם, כמו פיז'ו, מצהירים שהעיסקה תחתם סופית רק במהלך חודש פברואר. ובתוכנית הם גם מדברים על הגדלת הקשר לאספקת SUV ליצרן הצרפתי.
עוד מדברים במיצובישי על צמצום רשת הסוכנויות ביפן, וכצפוי הם מעדכנים את תחזית ההפסדים (ל-4.7 מליארד דולר) ואת ירידת המכירות. מיצובישי תמכור עד סוף שנת הכספים (מרץ 2005)1.337 מליון מכוניות, ירידה של 190,000 לעומת אשתקד. במיצובישי מסבירים כעת שגם שנת הכספים הבאה תסתיים בהפסד, והיצרן יהפוך רווחי רק ב-2007.
וחזרה לפיז'ו
באותה הזמנות משחררים היפנים מעט פרטים על ה-SUV החדש שאמור להגיע גם לידיים צרפתיות. ב-PSA אמנם מדברים על שיתוף פעולה, אבל הרכב החדש פותח על ידי מיצובישי תחת שם הקוד GS45X. הוא יוצג בגרסה הסדרתית בתערוכת טוקיו (אוקטובר 2005), ובמהלך 2006 יגיע לאירופה, שם יחליף כנראה את האאוטלנדר.
הקשר עם פיז'ו-סיטרואן מסמן באופן טבעי שמיצובישי תוכל לקבל את מנועי הדיזל הצרפתיים שכל-כך חסרים בהיצע שלה, ופוגעים כיום באאוטלנדר באירופה. עבור פיז'ו-סיטרואן ישמש רכב כזה כרטיס כניסה למועדון השטח האופנתי, ממנו היא התעלמה עד כה.