בארגונים הפלסטינים לא ממהרים לבטל את הפסקת האש בעקבות התקרית ברפיח, שבה נהרגו שלושה נערים פלסטינים בני 14 ו-15. דובר החמאס, סמי אבו זוהרי, אמר שהרגיעה שעליה הסכימה התנועה נמצאת על סף התמוטטות. בכיר הג'יהאד האיסלאמי, מוחמד אל-הינדי, קרא לפלגים הפלסטינים לבצע הערכה מחודשת של הרגיעה, אך הבהיר שהפסקת האש עדיין בתוקף.
מנגד, דובר מטעם ועדות ההתנגדות העממית חזר אף הוא על החלטת הארגון שלא לכבד את הרגיעה. ארגון זה גם עמד מאחורי הפיגוע האחרון במורג.
דובר החמאס, סמי אבו זוהרי, אמר לרשת אל-ג'זירה: "מה שקרה ברפיח היה פשע נתעב. יש לנו את הזכות המלאה להגיב על כך ומה שעשו גדודי אז א-דין אל קסאם (הזרוע הצבאית של התנועה) בא בהקשר זה. אנו מטילים על ישראל את כל האחריות על מה שיקרה בעקבות פעולה זו.
"בכל הקשור לרגיעה, התנועה עדיין לא החליטה להפסיק אותה, אך רגיעה זו נמצאת על סף התמוטטות תחת המשך התוקפנות הישראלית ותחת הסחבת הישראלית בהיענות לתנאים שהצבנו ובהם שחרור האסירים הפלסטינים, וכן בשל האיומים על מסגד אל-אקצה. כאשר הלכנו לקהיר, דיברנו על רגיעה מותנית. אנו דבקנו בה אך הכיבוש הישראלי לא דבק בה וטבעי שנבצע הערכה מחדש. הרגיעה על סף התמוטטות תחת התוקפנות ואי ההיענות לתביעותנו".
החמאס: נבחר את העיתוי ואופן התגובה
במקביל איימה תנועת החמאס כי תקרית הירי ברפיח לא תעבור ללא תגובה. דובר התנועה, מושיר אל-מסרי, אמר שהתקרית לא תעבור ללא תגובה וכי התנועה היא זו שתבחר את העיתוי ואופן ביצוע התגובה. "העם הפלסטיני ותנועת החמאס לא יעמדו בחיבוק ידיים מול הפשע הזה ותגיב מנה אחת אפיים, במיוחד בשעה שצבא הכיבוש הישראלי איננו מחוייב לרגיעה עליה הכריזו הפלגים הפלסטינים בקהיר.
"במקביל, ממשיך הכיבוש הישראלי עם הסחבת בביצוע התנאים, ממשיך בביצוע הפשעים כפי שאירע בהרג ברפיח ומאיים לפרוץ ולטמא את מסגד אל-אקצה".
בכיר בג'יהאד האסלאמי, מוחמד אל-הינדי, קרא לפלגים הפלסטינים לבצע הערכה מחדש של הרגיעה בפעילות מול ישראל. בדבריו שלל את הדיווח כי ארגונו אינו מחוייב יותר לרגיעה. "הג'יהאד האיסאלמי רואה בחומרה גדולה את הטבח שביצע הכיבוש הישראלי ברפיח היום ומחשיב זאת כרצח בדם קר של ילדים", אמר אל-הינדי במסיבת עיתונאים בעזה. לדבריו, מדובר בהפרה חמורה של ההבנות.
אל-הינדי אף קרא לרשות הפלסטינית לגנות את שאירע, ואכן גינוי זה לא איחר לבוא מפיו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן. "הפלסטינים שנהרגו היו ילדים לא חמושים ולא היוו איום על ישראל", נאמר בהודעה שפירסם.