דוידה לחמן-מסר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, הכריזה היום (ג') סופית כי אין להחזיר את הרישיון לערוץ החדשות היעודי "חדשות ישראל".
הבדיקה נערכה בחודשים האחרונים בעקבות בקשה של יורם גלובוס, בעל השליטה בחברה היעודית, להחזיר את הרשיון לאור שינויי הבעלות בחברה. זאת, לאחר שהמועצה לשידורי כבלים ולוויין ביטלה את רישיון "חדשות ישראל" לאחר שלא עלו לאוויר בזמן שנקבע מראש.
"למועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין לא עומדת האפשרות לחזור בה מהחלטתה על ביטול הרישיון", נכתב בהודעה של משרד המשפטים, "משהחליטה המועצה על ביטול הרישיון לאחר כמעט שנתיים בהן הערוץ לא החל בשידוריו וזאת, על אף הארכות וההקלות שניתנו לו, הרי שלאור תכליתו של חוק התקשורת, מעמדה, תפקידיה וסמכויותיה של המועצה ומהות הרישיון, החלטתה לביטול הרישיון אינה שייכת לסוגי ההחלטות אותן ניתן לבטל או לחזור מהן. מסקנה זו מעוגנת בהוראות חוק התקשורת ובתכליתו, בהוראות הרישיון ובעקרונות המשפט המינהלי".
עם זאת נכתב כי " אם סבורה המועצה כי יש מקום לערוץ חדשות ייעודי בעת הזו, נתונה לה הסמכות, לפרסם מכרז חדש, הכל לפי שיקול דעתה. כמובן שגם חברת חדשות ישראל, בהרכב החדש של בעלי מניותיה, תוכל להתמודד במכרז לקבלת רישיון למשדר ערוץ חדשות ייעודי".
יו"ר המועצה יורם מוקדי מסר "כפי שהדברים נראים כעת אין מקום לפרסם מכרז חדש לערוץ חדשות יחד עם זאת אביא את העניין לדיון במועצה".