לדברי אולמרט, הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל היא מהפך היסטורי, שיאפשר לכל בעלי הדירות במדינה לרשום אותן על שמם, לאחר ההיוון.
לדברי אולמרט, המשימה העיקרית העומדת בפני המינהל כיום היא שיווק הקרקע. לדבריו, שיפור ביכולות ובתוצאות השיווק ישפיעו השפעה מכרעת על שוק הנדל"ן, על הכנסות המדינה ועל כל כלכלת ישראל.
אולמרט ציין, כי המינהל ירכז את פעילותו בשלושה תחומים עיקריים: רישום הקרקע, שמירה על הקרקע, ובעיקר שיווק קרקעות. זאת, במחיר של ויתור על תחומים אחרים בהם עוסק המינהל כיום, ותוך ייעול המערכת המבנית והארגונית של המינהל.
שר האוצר, בנימין נתניהו, ציין במהלך הפגישה, כי הרפורמה תביא להעברת הבעלות על הדירות והבתים המוחכרים כיום לידי האזרחים, תשחרר אותם מהתלות במינהל מקרקעי ישראל ותשכלל את שוק הנדל"ן.
ועדת גדיש: מניעת חיכוך, חלוקת אחריות
ועדת גדיש ממליצה למנוע את החיכוך בין מינהל מקרקעי ישראל לחוכרים באמצעות שורה של צעדים, ביניהם:
הוועדה ממליצה להעביר את האחריות על התכנון המתארי בכל הרמות למינהל התכנון שבמשרד הפנים, וכן להעביר למינהל התכנון את האחריות לעמידה ביעדים הכמותיים בתכנון המתארי של יחידות הדיור והנגזרות בייעודי קרקע לתעסוקה, שירותים וצורכי ציבור, ולהקים מנגנון תיאום מוקדם מול מוסדות התכנון, שיזרז את הליכי התכנון ויבצע בדיקות היתכנות. הוועדה ממליצה להעביר בהדרגה את האחריות לביצוע פיתוח תשתיות עירוניות בפרויקטים במקרקעי ישראל לרשויות המקומיות.
הוועדה ממליצה לבצע חלוקה גיאוגרפית של הפעילות בין המינהל לבין משרד הבינוי והשיכון. לפי ההמלצות, משרד הבינוי והשיכון יהיה אחראי על תכנון תוכניות ופיתוח פרויקטים באזורי עדיפות לאומית ויישובים חדשים, פיתוח פרויקטים להתחדשות עירונית וטיפול בפרויקטים לזכאים ולאוכלוסיות מיוחדות.
הוועדה ממליצה לשפר את יעילותו של המינהל ואת שקיפותו, על ידי נקיטה במספר צעדים, ביניהם: