אוניברסיטת בר אילן תעניק ביום שני הקרוב, 5 ביוני, את פרס עמי למלחין, הבמאי, השחקן והתסריטאי הצרפתי, מישל לגרנד. הפרס, שניתן ליוצר על ידידותו לעם היהודי, יוענק לו במסגרת מופע ענק שייערך באתר החפירות בית ג'וברין ויציין את חנוכת המכון לארכיאולוגיה מקראית של אוניברסיטת בר אילן.
המופע, בהפקתו של בני בורה - מי שהפיק בין היתר את האירוע לציון 3000 שנה לירושלים, מלווה את סיפורה של ישראל. במסגרת האירוע יבצע לגרנד דואט עם הזמר דוד ד'אור, כשאת השניים תלווה רעייתו של לגרנד, הנבלנית קתרין מישל. משתתפים נוספים במופע הם שלמה גרוניך, הזמרת מארי זמורה וילדי מקהלת בית אלעזרקי מנתניה. "הפרס יוענק למישל לגרנד כאות הוקרה על פועלו, על היותו ידיד אמת לישראל לאורך כל השנים ועל מחויבותו לשימור הערכים של העם היהודי", אמר פרופסור משה קוה נשיא האוניברסיטה. במהלך שהותו בישראל יקיים לגרנד באוניברסיטת בר אילן כיתת אמן שתעסוק בנושא מוזיקה לסרטים.
מישל לגרנד, 74, הוא בנו של המוזיקאי רמונד לגרנד. את יצירותיו הראשונות כתב עבור התזמורת אותה ניהל אביו ובהמשך עבור תזמורת כלי מיתר שליוותה את דיזי גילספי. בשנת 1958 ניצח לגרנד בניו יורק על הרכב ענקי הג'אז מיילס דייוויס, בן וובסטר, ג'ון קולטריין, פיל וודס וביל אוונס שביצעו עיבודים שכתב לסטנדרטים. משנת 1960 והילך החל לגרנד לכתוב באופן רציף מוזיקה לסרטי קולנוע בהם "מטריות שרבורג" ו"הנערות מרושפור" של הבמאי ז'אק דמי שהיו מועמדים לפרסי האוסקר, "פרשת תומס קראון" של הבמאי נורמן ג'ויסון בכיכובם של סטיב מקווין ופיי דנאווי, שזיכה אותו לראשונה בפסלון המוזהב וסרטים רבים אחרים כמו "אנקת גבהים" בבימויו של רוברט פואסט, "אטלנטיק סיטי" של לואי מאל, "בריזי" של קלינט איסטווד, "עלובי החיים" של קלוד ללוש ו"ינטל" בבימויה וכיכובה של ברברה סטרייסנד.
לאורך שנות הששים והשבעים חילק לגרנד את זמנו בין צרפת לארה"ב ועסק בין היתר בכתיבת עיבודים לכלי מיתר והפקה מוזיקלית. למרות שהחל את הקריירה המוזיקאלית שלו כפסנתרן, מישל לגרנד נחשב קודם לכל מלחין ענק של מלודיות ובלדות. אהבתו הרבה למוזיקת הג'אז השפיעה רבות על מוזיקת הוריאטה הצרפתית. הסרט האחרון לו הלחין את הפסקול היה "Cavalcade" של הבמאי היהודי הצרפתי סטיב סוויסה, אשר ביקר לאחרונה בישראל.