גרים בחו"ל וחושבים לעלות ארצה? מעכשיו תוכלו לעשות זאת גם אם ברשותכם כלב המוגדר על ידי הרשויות כמסוכן. ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ב') לעולים חדשים וישראלים חוזרים להביא ארצה את כלביהם - גם אלו שהוגדרו כמסוכנים - בתנאי שיעוקרו או יסורסו ויוחזקו ברשותם לפחות במשך שנה וחצי לפני נחיתתם בארץ. ההחלטה היא למעשה תיקון לתקנות הפיקוח הקודמות, האוסרות על ייבוא כלבים מזנים שהוגדרו מסוכנים.
על פי התקנות - שאושרו פה אחד בוועדה - רשאי מנהל השירותים הווטרינרים לתת רשיון ייבוא לכלב מסוכן בתנאי שבעליו בן 18 ומעלה. בנוסף, כאמור, חייב הכלב להיות מעוקר או מסורס. הדרישה כי יהיה ברשותו של בעליו לפחות שנה וחצי
(במקום שנה על פי התקנות הקודמות) באה בכדי למנוע מצב בו אנשים יאמצו כלבים מסוכנים זמן קצר לפני עלייתם ארצה או לחילופין ינסו לייבא גורים לצורך מכירתם. הוועדה גם קבעה מתן פטור מעיקור או סירוס לכלבים מסוכנים, במידה שהדבר יסכן את חייהם.
בוועדה הדגישו כי "אין בכוונת התיקון הנוכחי להציף את הארץ בכלבים מסוכנים אלא לפתור מצוקות אישיות של אנשים המסרבים לעלות ארצה או לחזור לישראל בלי כלבם, בו הם רואים בן משפחה".
משרד החקלאות הציג לחברי הכנסת נתונים על פיהם בשנה האחרונה פנו חמישה אנשים בלבד בבקשה לעלות או לחזור עם כלבם. באחד המקרים, אליו כיוונו חברי הוועדה בדבריהם על "מצוקות אישיות", היה כאשר עולה חדש לא ראה את הוריו במשך שלוש שנים בגלל שהמדינה לא אפשרה להם לנחות בישראל עם כלבם.
התקנות הקודמות לפיקוח התקבלו על ידי שר החקלאות הקודם, ישראל כץ, בעקבות שורת מקרי תקיפה קשים של כלבי אמסטף ופיטבול. המקרה המפורסם ביותר בשנים האחרונות של תקיפת אדם על ידי כלב היה בחודש יוני 2004, כאשר אביבית גנון בת ה-4 הותקפה בביתה בידי האמסטף של משפחתה ומתה מפצעיה. הכלב הומת לאחר המקרה על ידי השירותים הווטרינריים.
במקרה אחר - במרץ 2003 - תקף פיטבול את יובל מיימון בן ה-12, נשך אותו בצווארו ופצע אותו באורח בינוני. אמו של יובל אמרה לאחר המקרה: "הילד שלי כמעט נטרף על ידי הפיטבול. הוא חיפש את הצוואר שלו. רק במזל הילד חי".
רשימת הכלבים המוגדרים כמסוכנים: אמריקן סטאפורדשייר בול טרייר (אמסטף), בול טרייר, דוגה ארגנטינאי, טוסה יפני, סטאפורדשייר בול טרייר (סטאף אנגלי), פיט בול טרייר, פילה ברזילאי ורוטווילר.