שכם: חיילים ירו למוות בנער שיידה אבנים

חיילי צה"ל השיבו באש לעבר קבוצת נערים שיידו לעברם אבנים. מהאש נהרג נער בן 15. זהו הנער השני שנהרג באזור שכם בארבעת הימים האחרונים

עלי ואקד ואפרת וייס פורסם: 03.12.06, 18:11

כוח צה"ל ירה היום (יום א') למוות בנער פלסטיני בן 15 במחנה הפליטים עסכר בשכם. הפלסטינים דיווחו כי ילדים ונערים יידו אבנים לעבר חיילים שפעלו במחנה, ואלה השיבו באש ממנה נהרג הנער. מצה"ל נמסר כי חיילים הגיעו למקום כדי לפנות מחסום אבנים ופלסטינים יידו לעברם אבנים. איש מהחיילים לא נפגע.

 

זהו המקרה השני בו נהרג נער פלסטיני בשכם בארבעת הימים האחרונים. מקורות פלסטינים בשכם דיווחו ביום חמישי כי כוח של צה"ל ירה והרג נער פלסטיני בן 15 שיידה אבנים על חיילים שפעלו בכפר ביתא ליד העיר. מצה"ל נמסר כי החיילים פגעו ברגלו של פלסטיני שהשליך לעברם בקבוק תבערה. לדברי המקורות, הנער, שאדי נאייף, היה חלק מקבוצה של עשרות נערים שהחלו ליידות אבנים לעבר החיילים שהיו בפעילות שגרתית בכפר. לפי הדיווח, שני נערים נוספים נפצעו קשה מהירי.

 

בהתאם להחלטת שר הביטחון, עמיר פרץ, לא להרחיב את הפסקת האש גם לגדה, ממשיכים כוחות צה"ל לפעול באזור. הלילה נעצרו שישה מבוקשים בפעילות צה"ל בגדה. באזור רמאללה נעצרה מבוקשת פעילת תנזים ובאזור בית לחם נעצרו שני פעילי תנזים. כמו כן, נעצרו שלושה מבוקשים, בהם פעיל חמאס, בחברון.

 

במקביל, ממשיכים ארגוני הטרור הפלסטינים לפעול באותם אזורים. אתמול עצרו חיילי צה"ל במחסום חווארה, דרומית לשכם, פלסטיני לאחר שבחיפוש בכליו נמצא מטען צינור. חבלני מג"ב פוצצו את המטען באופן מבוקר. איש לא נפגע. הפלסטיני הועבר לחקירת כוחות הביטחון.

 

כמה שעות לאחר מכן כ-50 פלסטינים יידו אבנים לעבר כוחות צה"ל שפעלו בכפר טובאס, צפונית-מזרחית לשכם. הכוחות השיבו באמצעים לפיזור הפגנות.