שתף קטע נבחר

פרץ: הפעילות הצבאית בגדה לא תיפסק

מי שקיווה להרחבת הרגיעה גם ליהודה ושומרון, נענה בשלילה: שר הביטחון מבהיר שהפעילות שם תימשך, וגם בעזה הוכנו הוראות חדשות לפתיחה באש מול חוליות הקסאם. מול חוסר השקט בלבנון הונחה המודיעין להגביר עירנות

"הנחיתי להכין הוראות חדשות לפתיחה באש כלפי מי שמסכן את כוחותינו ונגד חוליות משגרי הקסאמים", דיווח הבוקר (יום א') שר הביטחון, עמיר פרץ, בסקירה בפני שרי הממשלה. בעוד הירי נמשך גם היום, הוא הבהיר: "עד כה גילינו איפוק במטרה לבסס את הפסקת האש, אבל על הפלסטינים להוכיח שיש להם יכולת לעמוד בהתחייבויות שלקחו על עצמם".

 

גם ראש הממשלה התייחס בדיון לרגיעה, ואמר: "צריך לנהוג באחריות ובשיקול דעת ולבחון את כלל ההיבטים. יש לנו פעילות אסטרטגית חשובה מול המדינות האירופיות ומול האמריקנים, שאינם רואים את הדברים אחרת מאיתנו, קרי: קיום תנאי הקוורטט ומפת הדרכים".

 

פרץ מצידו רמז כי למעשה, לא מתקיים דיון של ממש בישראל בהרחבת הפסקת האש מעזה לגדה המערבית, כשהבהיר שישראל תמשיך במדיניותה ביהודה ובשומרון במטרה להילחם בטרור, באותם דפוסים בהם נהגה עד כה. "זאת על רקע המשך הניסיונות של ארגוני הטרור הפלסטינים להוציא לפועל פיגועי טרור בישראל".

 

שר

הביטחון אמר עוד בסקירתו שהפסקת האש נשמרת על ידי הפלסטינים באורח חלקי, כאשר מאז ההכרזה על הפסקת האש נורו 15 רקטות לעבר ישראל (7 מהן נחתו בנגב - האחרונה רק הבוקר, לאחר סוף-שבוע שקט). הוא הסביר כי הפסקת האש היא פועל יוצא של הלחץ הצבאי והפיננסי על הרשות הפלסטינית, שזכה גם לגיבוי בינלאומי. 

 

"קיים תיאום מול מנגנוני הביטחון הפלסטינים, שפרסו את כוחותיהם מאז השבוע שעבר והם מסייעים במניעת הירי הרקטי לעבר ישראל", סיפר פרץ. במסגרת זו נערכה השבוע פגישה בין מפקד אוגדה עזה למקבילו הפלסטיני.

 

הפסקת האש, אמר עוד שר הביטחון, עשויה לקדם תהליכים, ובין היתר את המאמץ לשחרר את גלעד שליט. לדעתו, היא אף תקדם לחץ נוסף על הרשות הפלסטינית וסיוע מצד מדינות מתונות לאבו-מאזן. אבל השקט הוא על-תנאי: "עד כה גילינו מדיניות איפוק ונמנענו מלהסלים את הפעולות הצבאיות", אמר פרץ. "האיפוק שגילינו לא פשוט מבחינתנו עקב התמשכות הירי, וצה"ל הכין הנחיות לפתיחה פרטנית באש, הנחיות שיוצגו לקבינט. מדובר בהוראות פתיחה באש כלפי אלו שיבקשו לסכן ישירות את כוחותינו וכלפי חוליות משגרי הקסאם".

 

במסגרת המדיניות החדשה, בישר פרץ, תהיה הבחנה בין טיפול ברקטות שנערכות לשיגור לבין כאלו שלאחר שיגור, "אך בגדול, חולייה שעומדת לירות לעבר המדינה - תיפגע. הבלגה לא יכולה לתת אפשרות לפלגים פלסטיניים לעשות ככל העולה על רוחם".

  

20 מיליון דולר במזוודה לרצועה 

בסקירתו בפני השרים אמר השר, כי הוא הבהיר לשר המודיעין המצרי עומר סולימאן שהיציבות באזור טמונה בהצלחת מאמצי הסיכול המצרים, למנוע התעצמות של ארגוני הטרור, בין היתר במניעת הברחות בציר פילדלפי. פרץ הבהיר שישראל רואה בחומרה את המשך הברחות כספים לרצועת עזה שמבצעים בכירים פלסטינים. כך למשל דיווח על שר החוץ הפלסטיני שהעביר 20 מיליון דולר במזוודות דרך מעבר רפיח, ממצרים לרצועה.  

 

פרץ דיווח גם על שורה של הקלות הומניטריות לאוכלוסייה הפלסטינית לקראת חגי הנוצרים החלים בחודש דצמבר. בין היתר ניתנו אישורים ל-500 מתושבי הרצועה לעבור ליהודה ושומרון כדי ליטול חלק בטקסים נוצריים דתיים. כמו כן קיבלו עוד 2,100 פלסטינים אישור יציאה מעזה לטקסים נוצריים דתיים ברחבי ישראל. "הקלות אלה הן דרך לבדל את האוכלוסייה שומרת החוק מהגורמים העויינים ולחזק את חופש הפולחן הדתי תוך הפרדתו מהטרור", אמר.

 

באשר למתרחש בזירה הצפונית אמר שר הביטחון שטיסות חיל האוויר מעל לבנון יוסיפו להתקיים, אם כי "במינון שקול ועל פי הצורך". כמו כן לדבריו הנחה את גורמי המודיעין לגלות עירנות ולבצע מעקב הדוק, נוכח השבריריות במצב הפנימי בתוך לבנון.

 

שר הביטחון דיווח על כך שמזכ"ל האו"ם הגיש בסוף השבוע דו"ח למועצת הביטחון, בו נמסר כי מאז ספטמבר 2006 גילו כוחות האו"ם 13 מצבורי לחימה של החיזבאללה בדרום לבנון. לדברי השר, הברחות הנשק מסוריה ללבנון נמשכות. "קיימים ליקויים חמורים בפיקוח על הגבול בין שתי המדינות", הסביר. 

 

באשר לסוריה אמר פרץ: "מול מדיניות הלשון הכפולה של סוריה, יעריך צה"ל ויפעל על פי המתרחש בשטח ולא על פי כפל הלשון הסורי. הדרג המדיני יבחן את ההצהרות הסוריות ויחליט כיצד לנהוג בהן". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
כל חולייה תיפגע: פרץ
צילום: גיל יוחנן
תיאום עם הכוח הפלסטיני
צילום: איי פי
מומלצים