למרות הדיווחים בתקשורת, לא רק דברים רעים קורים באינטרנט הזה. יש לא מעט פעולות שכדאי ורצוי להעתיק מהעולם הממוחשב לפיזי וחבל מאוד שהטכנולוגיה לא מספיק מתקדמת כדי לאפשר אותן. לא הייתם רוצים, במקרי חירום כמובן, לעשות Mute לבני אדם, Undo למעשים מביכים, Delete לדברים מעצבנים, Restart ליום רע ועוד.
לא הייתם רוצים כפתור קטן שמי שמבלבל לכם את האמא של השכל ימשיך לדבר אבל אתם לא תשמעו?
את זה כולם רוצים, אני תמיד חושב על הפקודה הזאת אחרי ערב עם יותר מידי אלכוהול. בעצם זה טוב להמון דברים אחרים. בפקודה הזו יש להשתמש ללא הגבלה.
אותו הדבר רק ההפך.
פקודה קטנה ונחמדה שמעיפה לך מהדרך כל מה שמפריע לך, אין חנייה-תעלים את המכונית, הבוס מעיק- אנא היעלם בוס, הלקוח מציק Delete ללקוח.
פקודה טובה מאד, כאשר היום שלך לא הולך כמו שצריך. המכונית נתקעה, רבת עם אישתך, הדוד דולף, אתה מרגיש גרוע במיוחד. תן לעצמך איזה Restart קטן ותראה שהכל מסתדר, בדיוק מה שהטכנאי אמר לך.
למה להגביל את הפקודה רק למחשב ולאינטרנט? בואו נשכפל חברים, חברות, תאומות, כסף, מכוניות, נעשה קופי פייסט לעצמנו לאקפולקו. יאללה קופי פייסט.
הלוואי שאת כל הזבל בחיים היינו יכולים לרכז בתיקייה קטנה ולהשמיד בלחיצת כפתור. זה כמו DELETE אבל בלי חרטות. הרשימה שלי כבר כמעט מלאה.
בכמה מצבים הייתם רוצים שיהיה לכם ESCAPE קטן. הדייט לא מוצלח, ESCAPE. ישיבה מקרחנת באחת בלילה ESC. הסיטואציה מביכה, רק לחצו ESC-יש לאן.
איזה כיף זה שאתה יכול לפתוח כל הזמן דף חדש, קובץ חדש. אתה עושה קליק ימני והופ, אפשר להתעלם מכל השטויות שעשית. אז בואו נפתח דף חדש ביחד.
לא כל תופעה ממוחשבת רצוי להעתיק לעולם הפיזי. לפעמים המחשב מפעיל מחדש את עצמו, תוכנות מוכנות להיפתח בכל רגע אבל לא להיסגר וחלונות גונבים את הפוקוס. על כל אלה ופעולות נוספות שגורמות לנו לתעב את הקופסה - בכתבה הבאה.
הטור פורסם במגזין "זמן דיגיטלי". לרכישת מינוי. רוצים ללמוד פוטושופ? הגיעו להרצאה "פוטושופ לעצלנים" בתערוכת זמן דיגיטלי, 5-6 דצמבר.