אדם נהרג בתאונה חזיתית בנגב

בתאונת דרכים שאירעה בנגב, מצפון לצומת להבים, נהרג אדם ושלושה נפצעו. בחקירה התברר: נהג סטה מנתיב הנסיעה ופגע חזיתית בשני כלי רכב. בתאונת דרכים בצפון נפצע אדם באורח בינוני

יונת אטלס ואחיה ראב"ד פורסם: 16.01.08, 13:22

הקטל בדרכים נמשך: אדם נהרג ושלושה נוספים נפצעו באורח קל בתאונת דרכים שאירעה הבוקר (יום ד') כ-100 מטר מצפון לצומת להבים שבדרום הארץ.

 

מחקירה ראשונית של נסיבות התאונה עלה כי נהג שנסע מצפון לדרום סטה מהנתיב וחצה אי-תנועה. הוא התנגש חזיתית בשני כלי רכב שהגיעו מדרום וכתוצאה מהפגיעה נהרג אטרש חאסן, בן 17 משבט אל-עטרש. שלושה פצועים נוספים פונו על ידי צוותי מד"א לקבלת טיפול רפואי.

  

מפקד המשמרת של צוות כיבוי האש מרחב נגב, גרשון קלימי, סיפר ל-ynet: "המכוניות היו הרוסות לגמרי, חילצנו במהירות את שלושת הפצועים ואת ההרוג לקח לנו כ-45 דקות לחלץ. היינו צריכים לנסר את הרכב לקוביות כדי להוציא את הגופה".

 

בוחני התנועה של מרחב הנגב, בפיקודו של רפ"ק יוסי פרג'ון, הגיעו לזירת התאונה והם בודקים מה הוביל לתאונה ומדוע סטה הנהג מנתיבו.

 

מוקדם יותר היום נפצע בינוני גבר כבן 30 שהיה מעורב בתאונת דרכים בין שני כלי רכב, על הכביש שבין היישובים דליית אל-כרמל ועוספיה. צוות טיפול נמרץ של מד"א-כרמל פינה אותו לבית החולים רמב"ם בחיפה כשהוא סובל מפגיעת ראש. 

 

אתמול נפצעו 32 בני אדם בתאונת דרכים שאירעה בגליל התחתון. מצבו של אחד הפצועים הוגדר קשה, אפצוע נוסף הוגדר בינוני והיתר נפגעו באורח קל.

 

לאחר שבשנת 2007 נרשמה ירידה ניכרת במספר ההרוגים בתאונות דרכים, כ"רק" 430 בני אדם קיפחו את חייהם בדרכים, 2008 נפתחה בשורת תאונות קטלניות. עד כה נהרגו השנה 23 בני אדם בתאונות דרכים - קצב של יותר מ-500 הרוגים בשנה.