האובך הכבד השורר ברחבי הארץ היום (ב') גובה נפגעים: ממגן דוד אדום נמסר כי מספר הפונים למוקדי מד"א בשל בעיות נשימה הוכפל היום: 122 איש מתוכם 11 ילדים וחמישה תינוקות הזעיקו את הצוותים. בנוסף לקשיי הנשימה נרשם
גם מספר חריג של החייאות שבוצעו באנשים הסובלים מבעיות לב.
תחנות הניטור של המשרד לאיכות הסביבה רשמו היום ריכוזים עצומים של חלקיקים באוויר, כמעט פי 10 בערים השונות מהרגיל. זיהום האוויר הזה כיסה את כל הארץ ונגרם עקב כמויות גבוהות של אבק שהגיע מכיוון מזרח.
"חלקיקים מזהמים באוויר גורמים לשכיחות גבוהה של התקפי אסתמה" אומר ל-ynet פרופ' מרדכי קרמר, מומחה למחלות ריאה מביה"ח בילינסון, "גם אנשים הסובלים ממחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) עלולים לסבול מהחרפה של המחלה הריאתית".
פרופ' קרמר מסביר כי האובך והחלקיקים באוויר גורמים לגירוי של סימפונות. גירוי זה גורם לנטייה מוגברת של הפרעות ליחה בעקבותיהם חיידקים מתרבים וגורמים לזיהומים נשימתיים. במקביל מתרחשת תגובה אלרגית הגורמת להתכווצות נאדיות הריאה ולצפצופים הידועים.
אבל זיהום האוויר עושה הרבה יותר: המחסור בחמצן גורם להכבדה על תפקוד הלב. אצל חולי לב הסובלים מהיצרויות בכלי הדם הכלילייים (המזינים את שריר הלב) עלול לגרום העומס הזה להתקפי לב ואף לשבץ מוחי.
האובך הכבד צפוי לשקוע בהדרגה עד מחר בבוקר, עם כניסתן של רוחות מערביות. ועד אז הנה מה שתוכלו לעשות: