דודי ויסמן מפסיק לשתוק: קבוצת אלון פירסמה היום (ב') מודעות בעיתונות תחת הכותרת "קבוצת אלון פועלת למען כל הציבור בישראל".
המודעות הן התשובה הראשונה של ויסמן לאיומים בחרם של החרדים על רשת שפע שוק, כשהוא מפנה אצבע מאשימה לגורמים אינטרסנטים: "שאלו את עצמכם", נכתב במודעה, "מדוע הנושא התעורר כשנה וחצי לאחר שרכשה קבוצת אלון את רשת AM PM? שאלו את עצמכם מי המרוויח הראשון מעימות בין רשת הרבוע הכחול לעדה החרדית".
ויסמן לא אומר שמות ברורים, אך ניתן להניח כי הגורמים האינטרסנטים הם רשת שופרסל. שופרסל הצהירה כי תעמיק את פעילותה במגזר החרדי באמצעות זול פה ורשת אלף, בה היא מחזיקה 50% עם אופציה לרכישת מלוא הבעלות בקיץ.
בנוסף, שולם פישר, מי שביסס את שפע שוק במגזר החרדי והיה שותפו של ויסמן ברבוע יחד עם מתיו ברונפמן, נחשב לאיש רב השפעה בעדה החרדית. פישר וברונפמן מכרו את חלקם ברבוע כחול ב-2006, ורכשו לפני כשנה 18% ממניות שופרסל. פישר מכהן כיו"ר משותף בשופרסל.
כבר אתמול בלילה שברה רבוע כחול את שתיקתה גם מול הציבור החרדי. זאב וורמברנד, מנכ"ל רבוע המכהן בתפקידו כחודש, עלה לשידור ברדיו קול חי ושם אמר כי ככל הידוע לו החליטו חלק הרבנים למשוך את האיום בחרם. בין הרבנים הללו הרב עובדיה יוסף ורבנים מובילים בעדה החרדית – הרב קנייבסקי והרב שטיינמן.
הרב אברהם צוריאל, רב הרבוע הכחול, שאחראי על המגעים מטעם ויסמן, עלה גם הוא לשידור והציע לכל אחד ללכת ולשאול את הרב שלו מה עליו לעשות. הרב גולדנופ, ראש ועד הרבנים לקדושת השבת, אמר באותו שידור כי הועדה תפרסם מחר בעיתונות הדתית את דבריה, אך גורמים בעדה החרדית סיפרו לעדה החרדית כי לא הייתה שום הודעה או ידיעה מטעמם היום.
דובר קבוצת IDB, בעלת השליטה בשופרסל, מסר בתגובה: "לא היה ולא נברא. אין לנו כל קשר לנושא זה, לא במישרין ולא בעקיפין".