"חוסר המודעות לרמת בטיחותו של הרכב, עלולה להיות לפעמים ההבדל בין חיים ומוות". כך אומר שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, בהתייחסו לנתוני סקר חדש המתפרסם היום (ג'), המצביעים על מודעות נמוכה למערכות בטיחות בקרב לקוחות ישראלים. על-פי הסקר, רק 55% מהישראלים מודעים לאפשרות התקנת שש כריות אוויר במכוניות, ורק 34% שמעו על מערכת בקרת יציבות אלקטרונית. "אי אפשר לרכוש רכב רק על סמך ביצועים או מראה - זה פשוט לא אחראי", אומר אבוהב.

רק 34% מהישראלים יודעים מהי בקרת יציבות אלקטרונית
הסקר גם מצביע על קשר ישיר בין עלות מערכת הבטיחות לבין נכונות הלקוחות לרכוש אותה: ככל שמחיר המערכת גבוה יותר, כך יורדים סיכויי רכישתה. "למערכות הבטיחות המותקנות ברכב יש תרומה גדולה לשלומו של הנהג והנוסע, ולכן יש לעודד את השימוש בהן", אומר אבואב. באור ירוק סבורים כי את השימוש במערכות הבטיחות יש לעודד באמצעות הורדת פרמיית הביטוח, אותה גובות חברות הביטוח מלקוחות שבמכוניותיהן מותקנות מערכות הבטיחות.
עוד עולה מהסקר כי למעלה משני שלישים מהציבור אינם מודעים לדירוג הבטיחות ("כוכבי בטיחות") להם זכתה מכוניתם במבחן ריסוק דוגמת EuroNCAP. עם זאת יש לסייג נתון זה, ולהבהיר כי דירוג הבטיחות מתייחס בעיקר למכוניות חדשות ששווקו בעשור האחרון.
למרות נתוני הסקר, יש לציין כי בשנים האחרונים חלה עלייה במספר המכוניות החדשות המצוידות באביזרי בטיחות. אחוזי החדירה של מערכות מתקדמות כמו בקרת יציבות אלקטרונית - שהוכחה כמצמצמת משמעותית סיכוי להחלקה - עדיין נמוכים. אך הודות להטבות מס שמעניקה רשות המסים - ניתן לראות שיפור הדרגתי לאורך השנים. כך למשל, ב-2007 צוידו 26% מהמכוניות החדשות בבקרת יציבות, וזאת לעומת 15% בלבד ב-2006, ו-57% מהמכוניות צוידו בשש כריות אוויר או יותר, לעומת 43% ב-2006.
יש לציין כי הגדלת הטבת המס הניתנת ליבואנים המציידים את כלי הרכב בבקרת יציבות או בשש כריות אוויר, הביאה לכך שיותר ויותר דגמים מציעים היום מערכות מתקדמות כחלק מהאביזרים התקניים. עם זאת, בעמותת אור ירוק קוראים למשרד האוצר להגדיל עוד יותר את הטבות המס למערכות בטיחות - ואף לבטל לחלוטין את המיסוי עליהן. לקריאה זו הצטרפו בעבר חלק מיבואני הרכב, ובמיוחד בכל הנוגע להטבה הניתנת לבקרת יציבות. אולם, ברשות המסים מסבירים כבר תקופה ארוכה כי מטרת הטבת המס היא לכסות את מרכיב המס במחיר, ולא לסבסד את המערכות במלואן.