"מסיע המחבל לפיגוע בחדרה קיבל פרס" - כך אמר היום (ג') בעל דוכן בשוק בחדרה, בעקבות החלטת בית משפט המחוזי בחיפה לגזור 17 שנות מאסר על פיכרי מנצור, שהסיע את המחבל המתאבד, שביצע את הפיגוע בשוק בחדרה באוקטובר 2005.
המחבל המתאבד, שהגיע מקבטיה, פוצץ את עצמו בשוק בחרדה וגרם למותם של שישה ולפציעתם של כ-30. רפאל כהן היה באזכרת אביו בפרדס-חנה בזמן הפיגוע, וחברו יעקב רחמני - שהחליף אותו - נהרג בפיצוץ. כהן אמר ל-ynet: "אין צדק. הוא הרס עשרות משפחות וקיבל פרס מהמדינה".

פלאפל ברזילי. חזר לפעול במקום אחר (צילום: ג'ורג' גינסברג)
כהן סבור כי גזר הדין הראוי למסיע המחבל הוא מוות בתלייה. "מה יהיה עכשיו? הוא יישב בכלא, יאכל, יקבל ביטוח לאומי ובעוד עשר שנים ישתחרר בעסקה. אין צדק במדינה, צריך להרוג אותו. אנחנו צריכים לשלוח אותו לאחמד-ינג'אד באיראן כדי שייראו מה עושים למחבלים. המדינה צריכה ללמוד מאיראן מה עושים לאנשים כאלה".
אלי רובין ועוד בעלי דוכנים נוספים בשוק סבורים גם הם כמו כהן. "צריך להוציא אותו להורג, בתלייה או בירייה. אנחנו צריכים שהם יבינו את זה, כל המחבלים ואלה שמסיעים אותם, שאם מישהו עושה דבר כזה - דינו מוות. לא משנה אם מדובר במחבל או במסיע שלו, דינם מוות. מה זה עונש של עשר, 12 שנים? צריך פשוט להרוג אותם".
שרבקוב אמר ל-ynet: "המסיע קיבל עונש קל. עד היום אני סובל מהפיגוע הזה. נפצעתי ביד, בעין ובאוזניים, נשארתי נכה". הוא מספר ומצביע על הצלקות שנותרו לו מהפיגוע. 40 רסיסים הוצאו לו מהגוף בניתוחים שעבר בבית החולים.
מוטי ברזילי, אחיו של אלי, הוסיף: "20 דקות לפני הפיגוע אחי החליף אותי, ואז אירע הפיצוץ והוא נפצע. עד היום הוא נמצא בשיקום, אפילו היום הוא נמצא בניתוח נוסף בגלל הפיגוע. כל הזמן בבדיקות ומעקבים רפואיים. הוא עדיין מחלים מהפגיעה ועובד רק מעט. העונש שקיבל המסיע לא מספיק. אסור לשכוח שבגללו נרצחו שישה אנשים ו-30 נפצעו. הוא הרס עשרות משפחות שעדיין לא חזרו לחיים סדירים".
לדוכן הפלאפל הגיע במקרה ח"כ לשעבר, יעקב שמאי, המתגורר בגבעת עדה. כששמע מהו גזר הדין הוא אמר: "מחבל שבא להרוג אזרחים דינו מוות. אם אין אצלנו דין לפחות, לפחות מאסר עולם. גזר הדין הוא שערורייה אמיתית".