כמעט חצי שנה הוא מאושפז בבית החולים ולא מקבל קהל, וגם קבלת הפנים המסורתית שהוא מקיים בחול המועד סוכות תיאלץ להדחות השנה עד שיבריא, אבל על ברכת שנה טובה לעם ישראל הרב מרדכי אליהו לא מוותר.
בהקלטה שבוצעה בערב ראש השנה בחדרו שבמחלקה לטיפול נמרץ ב"שערי צדק", נשמע הרב החולה מברך את הציבור בשנה של "ברכה והצלחה, ביטחון וכלכלה", וגם את עצמו – "ישלח דברו וירפאם". "אנחנו כל הזמן מצפים ומצפים. מצפים מזה ומצפים מזה", אומר הרב אליהו בהקלטה. במקום ציפייה זו הוא קורא לצפות לביאת המשיח. בהמשך מאחל הרב לשומעים ברכה והצלחה "בגשמיות וברוחניות".
בתוך כך תתקיים הערב בירושלים תפילה המונית לרפואת הרב אליהו. מארגני האירוע מצפים לבואם של אלפים רבים שישאו תפילה ברחבת החנייה בבית החולים "שערי צדק". העצרת תחל בשעה 18:00 ב"תפילת תינוקות של בית רבן" (ילדים מתחת לגיל 13), וב-19:00 ייערך תיקון מיוחד על ידי רבנים ומקובלים שישתתפו באירוע.
בנוסף תחל בטקס מיוחד כתיבת ספר תורה שיוקדש לזכות הרב החולה, ובשיא הערב תועבר בשידור וידאו חי ברכתו לבאים היישר ממיטתו שבקומה 6 - המחלקה לטיפול נמרץ.
הרב מרדכי אליהו (79), לשעבר הרב הראשי לישראל, נחשב למנהיגה הרוחני של הציונות הדתית. במהלך חג הפסח אשתקד הוא לקה בליבו והוכנס לניתוח מעקפים דחוף ממנו החלים מהר. כעבור שבועיים, כששב לבית החולים לבדיקה שגרתית, התמוטט לעיני הרופאים ועבר החייאה ממושכת. יממה לאחר מכן לקה הרב אליהו באירוע מוחי קל והועבר למרכז הרפואי הדסה עין כרם בבירה לצנתור בראשו. בחודשים האחרונים התייצב מצבו והשתפר בהדרגה, אך כל העת הוא מאושפז ומונשם לסירוגין במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים "שערי צדק".