בדרום: אנשי דומרני חטפו - ואיש לא התלונן?

5 חשודים נעצרו הלילה בחשד שחטפו והיכו תושב אשקלון. לטענת המשטרה, הם אנשיו של שלום דומרני - יעד משטרתי מרכזי בדרום. עורכי דינם טוענים כי איש לא התלונן. השופטת: "לפעמים קורבן לא יודע שהוא כזה". מעצרם הוארך

טובה דדון פורסם: 18.11.08, 16:40

"כלל לא היה אלמנט חטיפה, אבל המשטרה רוצה להוסיך לפרשה נופך דרמטי". כך אמר היום (ג') ל-ynet עורך הדין אבי חימי, המייצג שני חשודים, תושבי אשקלון, שנעצרו הלילה בחשד כי חטפו אדם, אף הוא תושב העיר, ואף היכו אותו נמרצות. שופטת בית משפט השלום בקריית-גת, נחמה נצר, האריכה בחמישה ימים את מעצרם של השניים, יחד עם שלושה חשודים נוספים.

 

החשודים בדיון (צילום: טובה דדון)

 

שוטרי היחידה המרכזית של מרחב לכיש עצרו את החמישה - יגאל בוהדנה, עופר בוהדנה ודני אלקבץ מאשדוד, ומומי קסטיני ושי בן-אמו מאשקלון. 

החשודים נעצרו כחלק מפעילות המשטרה המוגברת נגד ארגוני הפשע, לאחר חיסולו אתמול של יעקב אלפרון. המשטרה מייחסת להם חברות בארגון הפשיעה של דומרני.

 

"אין כל ראיות, והמשטרה מתבססת על השערות", אמר עורך הדין נס בן-נתן, המייצג את שלושת החשודים מאשדוד. "הפרשה נופחה מעבר לכל פרופורציה", הוסיף חימי. הוא אף אמר כי הוא מקווה שהאירוע, שהתרחש לכאורה בסמוך לכלא שקמה, תועד במצלמות.

 

לפי החשד, החמישה חטפו אדם והכניסו אותו למכונית תוך שהם מכים אותו. עם זאת, נציג המשטרה סירב לענות לשאלת הסניגורים, שתהו האם בכלל הוגשה תלונה במשטרה והאם הקורבן נחקר.

 

השופטת נצר עיינה בחומר הסודי שהגישה המשטרה, והתירה לנציגיה לא להשיב על השאלות. "לא תמיד הקורבן יודע שהוא קורבן, ואילו המשטרה כן יודעת", אמרה השופטת, רומזת בכך לחשש הקורבן להגיש תלונה.

 

המשטרה חושדת כי החמישה מעורבים בקשירת קשר, חטיפה ותקיפה. נציגיה אף טענו כי בידיהם ראיות, ולא רק השערות, וביקשה להאריך את מעצרם של החשודים בשמונה ימים. עוד טענה המשטרה כי בשלב חקירה מוקדם זה, כל החשודים מעורבים במעשים המיוחסים להם באותה רמת חומרה.

 

"התביעה הפליגה למרחקים"

החשודים עצמם לא הסכימו להתייחס לחשדות המיוחסים להם. עו"ד חימי ציין כי הוא הורה להם לשמור על זכות השתיקה. זאת, בשל פרסומי המשטרה על הפרשה. במהלך הדיון הוסיף חימי כי הוא "מסרב להתרגש מהאירוע וצריך לקחת אותו בפרופורציות. חוקרי הימ"ר אמרו למרשיי כי הם יודעים שהם לא היכו ולא חבטו במתלונן. אולי הם היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. ההנחה לקשירת קשר אינה מבוססת. הפעם התביעה הפליגה למרחקים".

 

השופטת ציינה כי מדובר בחקירה מורכבת ורגישה וכל פירוט שלה עשוי לחבל בחקירה.

עוד אמרה כי דרכה של המשטרה אינה קלה, מכיוון שהיא אינה זוכה לשיתוף פעולה, גם מאלו שניתן להניח שיסייעו לה.

 

"התשתית, כפי שהוצגה לפני, מניחה חשד סביר ואף למעלה מכך ולא ניתן ליצור בשלב הזה הבדלים במעורבות החשודים. ניתן לראות כי כל החמישה חברו לאירוע ולא נוצר בניהם נתק במהלכו", כתבה השופטת בהחלטתה.