יש מי שמוכן לקחת אחריות למשבר בדרפור: שליט לוב, מועמר קדאפי, אמר היום (ד') כי המשבר בחבל דרפור שבמערב סודן נופל כעת בתחום אחריותו האישית, מתוקף תפקידו כנשיא התורן של האיחוד האפריקני. עקב כך, יפעל לפתרונו.
"מחובתי לנסות לפתור זאת", אמר קדאפי במסיבת עיתונאים ראשונה שקיים כנשיא האיחוד האפריקני. קדאפי, ששולט בלוב מאז נטל את השלטון בהפיכה צבאית ב-1969, הזהיר את צ'אד וסודן לבל יפרו את חוקי האיחוד האפריקני, האוסרים על המדינות החברות להדיח ממשלות אחרות.
קדאפי, שכל ניסיונותיו בעבר לתווך להסכם שלום בין סודן לשכנתה צ'אד עלו בתוהו, הזהיר את שתי המדינות לבל ישתמשו בחבל שבמערב סודן כשדה קרב. הסכסוך שפרץ באזור בין המורדים וכוחות הממשלה ב-2003, גבה את חייהם של כ-300 אלף בני אדם, ואילץ כ-2.7 מיליון להימלט מבתיהם, חלקם אל צ'אד השכנה.
בחודשים האחרונים, תפסו ארגוני מורדים שעל-פי הערכות זוכים לתמיכת צ'אד עמדות מפתח באזור, ובכך הובילו לתקיפות נגד של הכוחות הסודנים. בדצמבר, ארגוני
מורדים צ'אדיים חתמו על הסכם אחדות בבירת סודן, חרטום. "מתוקף תפקידי כיושב ראש האיחוד האפריקני, אפעל הלבטיח שסודן וצ'אד יישמו את החוק", אמר קדאפי בהתייחסו לאמנת הארגון.
קולונל קדאפי נבחר ביום שני ליושב ראש האיחוד אפריקני, גוף שבו חברות 53 ממדינות אפריקה. עוד לפני הגעתו לפסגה שהתכנסה באדיס אבבה, בירת אתיופיה, הפיץ המנהיג הלובי מכתב בקרב החברות שבו ביקש לכנות אותו "מלך המלכים של אפריקה". בפסגה נדונה הצעתו של קדאפי להקים ממשלה אחת לכל היבשת, שתיקרא "ארצות-הברית של אפריקה", ואולם היא לא התקבלה בסופו של דבר.