הכתובת היתה על הקיר? גורם רשמי גרמני מסר היום (ה') כי הנער בן ה-17 שביצע את הטבח בבית הספר אלברטוויל בעיירה ויננדן פרסם אזהרה על העתיד לבוא בחדר צ'אט אינטרנטי. האזהרה פורסמה יום לפני שהרוצח, טים קרצ'מר, הסתער על בית הספר שבו למד בעבר ורצח ביריות 12 תלמידים ומורות - אך הרשויות עודכנו בנושא רק לאחר הטבח.
זוועה בבבית הספר בוויננדן - סיקור מלא ב-ynet:
שר הפנים של מדינת באדן-וורטמבורג, הריברט רך, אמר כי היורה סיפר לבני שיחו בחדר הצ'אט כי "נמאס לו מהחיים", וכי הוא מתכוון לבצע התקפה על בית הספר שבו למד. "הכל שם אותו דבר. כולם צוחקים עלי. איש לא מבחין בפוטנציאל שלי. אני רציני. יש לי נשק ומחר אחזור לבית הספר הקודם שלי ואעשה 'בר-בי-קיו'. אולי אצליח לברוח. עוד תשמעו על זה, תזכרו את שם המקום ויננדן", כתב קרצ'מר לחבריו.
רך הוסיף וציין כי גבר תושב מדינת בוואריה הבחין בשיחת הצ'אט אתמול, אחרי שהטבח בבית הספר התבצע, ויצר קשר עם המשטרה. הוא סיפר כי בנו בן ה-17 סיפר לו על ההודעה רק לאחר שדווח על תקרית הירי הקשה בתקשורת בגרמניה - וכי עד אז לא לקח ברצינות את האיום שהשמיע קרצ'מר.

"מרחץ הדמים", עמוד השער של הצהובון בילד, הבוקר (צילום: AFP)
בתוך כך, שיבחו כלי התקשורת בגרמניה את קור רוחו של מנהל בית הספר, שהצליח להזהיר את המורים מפני מרחץ הדמים באמצעות השמעת קוד במערכת הכריזה הבית-ספרית, ומנע אסון כבד יותר.
תלמידים סיפרו כי לאחר שקרצ'מר התפרץ לבית הספר בוויננדן אתמול בבוקר ופתח באש, השמיע מנהל בית הספר את הביטוי "פראו קומה באה" במערכת הכריזה. "מיד לאחר מכן, המורה שלנו סגר את הדלת, הורה לנו לסגור את החלונות ולשכב על הרצפה", סיפר תלמיד בשם קים לרשת הטלוויזיה הגרמנית ZDF.
בגרמנית הביטוי Amoklauf (ריצת אמוק) הוא כינוי לתקריות ירי בבתי ספר. Koma הוא המילה Amok במהופך. הצהובון הגרמני "בילד" דיווח כי לאחר תקרית הירי הקשה שאירעה בבית ספר בעיר ארפורט בגרמניה ב-2002, החליטה מערכת החינוך בגרמניה על הביטוי המקודד, כדי שניתן יהיה להזהיר את המורים מבלי לזרוע בהלה בקרב התלמידים.
מבצע הטבח הצליח להרוג 12 תלמידים ומורות ואז נמלט מהמקום. השלטונות מסרו כי הוא חטף מכונית ובדרך הרג עוד שלושה בני אדם. לבסוף כשעמד להילכד בידי השוטרים - התאבד. היום היה בית הספר סגור - ועדיין הוקף בסרט משטרתי בצבעי אדום-לבן. חוקרי משטרה הוסיפו לאסוף ראיות מהזירה, בעוד שבפתח בית הספר התגודדו תלמידים בוכיים והניחו פרחים, פתקים ונרות בכניסה - ותהו מדוע אירע האסון. אחד השלטים תהה: "אלוהים, איפה היית?".

תלמידים עצובים מניחים פרחים ונרות לזכר הנספים, היום (צילום: AP)
ממשלת גרמניה הורתה להוריד את הדגלים לחצי התורן בכל המבנים הממשלתיים - ובתי ספר ברחבי המדינה ערכו דקת
דומייה לזכר הנספים. שחקני הליגה הגרמנית בכדורגל הודיעו כי יכרכו סרטים שחורים על זרועם במשחקים הקרובים.
החוקרים עדיין מנסים להבין מה גרם לקרצ'מר לבצע את המעשה הנורא. מאחר שרוב הנפגעים בבית הספר - הרוגים ופצועים - היו ממין נקבה, נבדקת האפשרות שהוא ביצע את המעשה בעקבות כעס על תלמידות בית הספר שלא הקדישו לו את תשומת הלב שלה ציפה.