"המכתב המזויף" מכה גלים בעולם: שני במאי קולנוע איראנים ידועים קראו למדינות אירופה שלא להכיר בתוצאות הבחירות לנשיאות באיראן כלגיטימיות - כך דיווחה היום (ה') רשת הטלוויזיה האמריקנית CBS. לטענתם, קיים מכתב המוכיח שהתוצאות זויפו, ושהרפורמיסט מיר-חוסיין מוסווי הוא המנצח.
הכוונה היא להעתק כביכול של מכתב רשמי, שהופץ באחרונה ברשת ולא ברורה מידת האותנטיות שלו. מהטקסט עולה כי התוצאות זויפו. ב"מכתב" שנשלח לכאורה משר הפנים האיראני למנהיג הרוחני העליון מדווח על תוצאות הבחירות - לפיהן מוסווי גבר על הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד. המנהיג, עלי חמינאי, מתבקש בטקסט לבחור על מי מבין המועמדים להכריז כמנצח. אתמול דווח באיראן כי שני מפיצי המכתב נעצרו והודו כי מדובר בזיוף.
הסופרת והבמאית מרג'אן סטראפי, העומדת מאחורי הספר והסרט המאויר "פרספוליס", והבמאי האיראני הנודע מוחסיין מחמלבאף, דיברו בכינוס בפרלמנט האירופי והציגו את המכתב. לטענתם מראה הטקסט את התוצאות האמיתיות בבחירות. מחמלבאף ידוע בתור תומך מוסווי, לאחר שהביע תמיכה גלויה בו במהלך מערכת הבחירות. (ניתן לצפות בדברי השניים בסרטון שפורסם ביו-טיוב)
יותר מ-350 אמנים ואנשי תרבות איראנים חתמו על גילוי דעת בו כינו את תוצאות הבחירות "מבוימות". הם קראו לאנשי הדת ואנשי המשפט לסייע בנושא, להשיב לאומה את זכויותיה ולשקם את יסודות הצדק החברתי שקרסו.
מתרגום המכתב שהציגו השניים עולה כי שר הפנים כתב לכאורה למנהיג העליון, האיתוללה עלי חמינאי: "בעקבות דאגתך באשר לתוצאות הבחירות לנשיאות ובהתאם לשיקול דעתך להשאיר את מחמוד אחמדי-נג'אד כנשיא, הכל תוכנן באופן כזה שההודעה לציבור תיעשה בהתאם לאינטרסים של המשטר והמהפכה". עוד נכתב: "ננקטו כל אמצעי הזהירות הדרושים כדי להתמודד עם אירועים בלתי צפויים לאחר הבחירות".
לפי הנתונים הרשמיים שפרסם בשבת משרד הפנים האיראני, אחמדי-נג'אד גרף 62.6 אחוזי תמיכה, עם 24,527,516 מהקולות, מוסווי 33.75 אחוזים עם 13,216,411 מהקולות, רזאי עם 678,240 קולות וכרובי עם 333,635.