שפעת החזירים: שנת הלימודים תיפתח כסדרה

הערכת מצב שקיימו היום משרדי הבריאות והחינוך קבעו כי אין מניעה לפתוח את שנת הלימודים. ילדים שחלו יורשו לחזור ללימודים לאחר 24 שעות מירידת החום עם אישור חתום מההורים. מורים שהיו חולים ידרשו להציג אישור מהרופא

ד"ר איתי גל פורסם: 30.08.09, 20:24

שנת הלימודים תיפתח ביום ג' כסדרה: כך הוחלט בהערכת מצב שקיימו היום (א') שר החינוך וסגן שר הבריאות בעקבות מגיפת שפעת החזירים. הוחלט כי ילדים שחלו יורשו לשוב ללימודים 24 שעות לאחר ירידת החום עם אישור חתום מההורים. מורים שהיו חולים יציגו אישור רופא על מצב בריאותם בעת החזרה לבית הספר. בניתוח המצב, החליטו הצדדים כי אין כל מניעה לפתוח את שנת הלימודים, שכן לפי הערכות שהוצגו בפגישה, השפעת מופיעה לרוב בצורה קלה אצל ילדים ונוער שאינם משתייכים לקבוצת סיכון, ואלה עוברים אותה לרוב ללא סיבוכים.

 

מומחי משרד הבריאות הדגישו כי יש חשיבות רבה בהקפדה על כללי היגיינה אישית וסביבתית במוסדות הלימוד ובתוך כך נקראו התלמידים והמורים המפתחים סימני מחלת חום דמויית שפעת שלא להגיע לבתי הספר.

 

במקרים חריגים: סגירה זמנית של בית הספר

נציגי משרד הבריאות והחינוך החליטו עוד כי למעט מקרים חריגים, בתי הספר והגנים לא ייסגרו. במקרה של תחלואה משמעותית (יותר ממחצית התלמידים והמורים אובחנו כחולים

 בשפעת החזירים), תשקל סגירה זמנית של המוסד תוך התייעצות עם מנהלי המחוז ועם הרופא המחוזי של משרד הבריאות.  במקרה של בתי ספר או גנים מיוחדים, שלומדים בהם תלמידים בעלי מחלות רקע בקבוצות הסיכון לסיבוכי השפעת, תשקל סגירה של המוסד לפי חומרת המצב.

 

במהלך הפגישה הוצגו הדגשים הבאים אשר יועברו לסגל ההורה ולתלמידים עם פתיחת שנת הלימודים: