נדאל, שזהו הטורניר הראשון שלו מאז פציעתו בשרירי הבטן באליפות ארצות הברית הפתוחה בחודש שעבר, זכה במערכה הראשונה אחרי שהציל שתי נקודות שבירה, אבל איבד את המערכה השנייה לאחר שבלייק ניצח בשובר שוויון. במערכה השלישית, ביצע האמריקאי שגיאה כפולה, שהובילה את נאדאל ליתרון 3:5 ומשם לניצחון. הספרדי יפגוש בשלב הבא את אלוף הטורניר ב-2004, מראט סאפין, שגבר 3:6, 4:6 על אלוף 2007, פרננדו גונזאלס.

נאדאל. התקשה מול בלייק, אבל ניצח (AFP)
בתוצאה נוספת בסיבוב השלישי, ניצח איבן ליוביצ'יץ' הקרואטי (45 בעולם) 6:7, 6:4, 4:6 את לוקאס קובוט הפולני, שגבר בסיבוב הראשון על האלוף היוצא, אנדי רודיק.
בטורניר המקביל לנשים נתקלה סרינה וויליאמס, שתחזור ביום שני הקרוב למקום הראשון בעולם, ביריבה עקשנית בדמותה של נדיה פטרובה הרוסיה (17 בעולם), שגברה על האמריקאית 6:4, 3:6, 7:6 אחרי יותר משעתיים והדיחה את אלופת 2004 מהמשך המשחקים. פטרובה תתמודד ברבע הגמר מול שוואי פנג המקומית, שהדיחה בסיבוב הקודם את מריה שראפובה.

פטרובה. הפתיעה את המדורגת מספר 1 בעולם (AFP)
מריון ברטולי (13 בעולם) עלתה אף היא לרבע הגמר, אחרי שניצחה 4:6, 1:6 את המדורגת 226 בעולם, ז'אנג שואי, שניצחה בסיבוב הראשון את דינארה סאפינה וגרמה לה לאבד את המקום הראשון בעולם לטובת וויליאמס. ברטולי תפגוש ברבע הגמר את ורה זבונרבה, שניצחה 3:6, 7:5, 5:7 את פלאביה פנטה. עולה נוספת לרבע הגמר היא אגניישקה רדוואנסקה הפולניה, אחרי ניצחון 6:4, 4:6, 2:6 על מריה חוזה מרטינז סאנצ'ז, שם היא תפגוש את אלנה דמנטייבה.
סמוך לחצות הליל בבירת סין, רגע לפני שמכבים את האורות במתחם 'אולימפיק גרין' שבו נערכו משחקי הטניס של בייג'ינג 2008, סיימו את דרכם בטורניר אנדי רם וג'יימס בלייק, שעלה לשחק שעות ספורות אחרי המשחק המתיש שלו מול נאדאל ביחידים.
רם ובלייק, שמחליף השבוע כפרטנר של הישראלי את מקס מירני הפצוע, סיימו את דרכם ברבע הגמר לאחר הפסד 5:7, 6:4, 10:4 לצרפתים ז'וליאן בנטו וז'רום שרדי. רם ושותפו האמריקאי פתחו היטב ונראו בדרך לניצחון אחרי 5:7 במערכה הראשונה ויתרון 0:3 בשנייה, אבל אז הגיעה נפילה של השניים והצרפתים ניצלו זאת בדרך למפגש מול האמריקנים בוב ומייק בריאן בחצי הגמר

בטורניר טוקיו, יפן, עלו לרבע הגמר לייטון יואיט, אדוארד רוג'ר-וסלין וג'ו ווילפריד צונגה. האוסטרלי, שזכה בטורניר ב-2001, התקשה תחילה, אבל ניצח 6:3, 3:6, 1:6 את פבריס סנטורו הוותיק. צונגה ניצח 6:4, 2:6, 2:6 את בן ארצו ריצ'ארד גאסקה, ואילו רוג'ר-וסלין, שגבר בסיבוב הקודם על אלוף ארצות הברית הטרי, חואן מרטין דל פוטרו, המשיך באותו הקו עם 6:4, 2:6, 3:6 על יורגן מלצר האוסטרי.
בעניין אחר, אנדי מארי הצטרף היום לרוג'ר פדרר והודיע על פרישתו מטורניר שנחאי, עקב פציעה בפרק כף היד.