מדליית כסף לאלכס שטילוב בסבב גביע העולם

המתעמל הישראלי נעל את השנה עם הופעה מצוינת בתחרות בגרמניה. מקסיוטה סיימה 6 על הקורה ו-7 בשולחן הקפיצות

אורן אהרוני פורסם: 14.11.09, 17:18

ככה מסיימים עונה. אלכס שטילוב שהתבשר היום (ש') על מועמדותו לתואר ספורטאי השנה, סיים את העונה בצורה הטובה ביותר, כשזכה במדליית הכסף על מכשיר הקרקע במסגרת סבב גביע העולם בשטוטגרט, גרמניה.

 

מדליסט הארד מאליפות העולם ואירופה הציג בשלב הגמר הופעה כמעט נקייה מטעיות (חוץ ממעידה קטנה), והשיג את הציון הכולל של 15.200 נקודות, שהקנה לו את מדליית הכסף. 

אלכס שטילוב. סיום נהדר של העונה (צילום: רויטרס)

 

הוא חלק את המקום השני עם הצ'יליאני תומס גונסאלס שהשיג את אותו ניקוד בדיוק. במדליית הזהב זכה הברזילאי דייגו הפליטו, מדליסט הזהב על

מכשיר זה מאליפות העולם ב-2007, שהציג הופעה מושלמת שהקנתה לו את הציון הגבוה של 15.825.

 

לאחר ההצלחה בשבוע שעבר, אז זכתה במדליית הארד על המקבילים המדורגים, המתעמלת הישראלית, ואלריה מקסיוטה השיגה בגמר מכשיר הקורה 12.800 נקודות, שמיקם אותה במקום השישי הכללי, מקום אחד נמוך יותר משלב המוקדמות. בשלב הירידה מהקורה בסיום התרגיל, נפלה ואלריה בת ה-23 לאחור ונראתה מדדה חזרה לספסל המתחרות.

 

גמר נוסף שבו השתתפה היא על מכשיר שולחן הקפיצות, בו שמרה על דירוגה במקום השביעי משלב המוקדמות שהשיגה ציון משוכלל של 13.237 נקודות, לאחר שבקפיצה הראשונה קיבלה ציון נמוך עקב נפילה נוספת.