בשורה עבור חלק מהשכירים: ועדה של רשות המסים מגבשת תוכנית שעיקרה שינוי חקיקה שייתן הטבות גדולות יותר במס לשכירים ברמות שכר בינוניות עד נמוכות, זאת על מנת לעודד חיסכון.
כרגע עומדת הוועדה בשלב של גיבוש כיוונים ורעיונות כיצד ליישם את הרפורמה החדשה. הנתונים עדיין בגדר טיוטה וטרם גובש דו”ח עם מסקנות סופיות, מה שאומר בפועל כי עיקרי הרפורמה עוד נתונים לשינויים.
בנוסף, הוועדה ממליצה להיטיב עם אנשים שהכנסתם מגיעה משכר עבודה על פני מי שהכנסתו מבוססת על רווחי הון והכנסות אחרות. המלצות נוספות מורות על מתן הטבת המס על הפקדות לביטחון סוציאלי עד לתקרה של 16% מההכנסה ועד לשכר של 240 אלף שקל בשנה.
עוד ממליצה הוועדה כי תשלומי ביטוחי חיים, טוח קצבת שארים ואובדן כושר עבודה יובאו בחשבון לצורך מתן הזיכוי עד רבע מהסכום של תקרת ההפקדה. בנוסף, בן זוג יוכל ליהנות מהטבות מס על הפקדות של בן הזוג השני. הטבות המס ינתנו לא יאוחר מגיל 70 או לחלופין גיל פרישה, תבוטל ההטבה להפקדה של בני 50 ומעלה, ולא יינתן זיכוי בגין הפקדה לקצבה עבור ילד מעל גיל 18.