שגריר ישראל בוושינגטיון, מייקל אורן, נשאל היום (שבת) בראיון לערוץ הטלוויזיה "בלומברג" על הביקור הצפוי, והבהיר שהוא יהיה "בקרוב". השגריר אורן ציין כי "תהיה לנו תשובה בימים הקרובים".
בימים האחרונים עסק הממשל במאמצים דיפלומטיים ניכרים להרגיע את הרוחות, ולהסדיר העברה של סיוע רב ככל הניתן מספינות המשט לרצועת עזה, מבלי לגרום לפריצת הסגר הבטחוני של ישראל. דובר המועצה לביטחון לאומי, מייק האמר, הבהיר הלילה כי הממשל עבד באינטנסיביות מול ישראל, הרשות הפלסטינית והשותפים הבינלאומיים האחרים, כדי לפתח נוהל חדש להעברת יותר סחורות לעזה. עם זאת, הבהיר כי "בעוד אנחנו מגבירים את ההזדמנויות לתושבי עזה, צריך למנוע יבוא נשק".
הוא חזר על העמדה האמריקנית המוכרת לפיה "המצב הקיים אינו יכול להימשך וחייב להישתנות. אנחנו קוראים לכל הצדדים להצטרף אלינו ולעודד קבלת החלטות אחראיות על ידי כל הצדדים, להימנע מעימותים מיותרים ולהבטיח את הביטחון של כל המעורבים".
במחלקת המדינה האמריקנית אמרו כי כל הצדדים מעוניינים למנוע עימות חוזר מהסוג שהיה ביום שני. תת מזכירת המדינה, ג'ק לו, עמד אתמול בקשר רצוף עם שר החוץ האירי, ובהשפעתו הפעילה ממשלת אירלנד לחץ על צוות הספינה להימנע מעימות עם חיל הים ולפנות לאשדוד - לחץ שלא עזר. האמריקנים העבירו מסר לפיו אם המטרה של הספינה היא אכן הומניטרית, להעביר ציוד לעזה, אזי הדרך הנכונה היא לפעול בתיאום עם ישראל.
בהודעה נדירה של הממשל ביום שישי בלילה, נאמר כי "ממשלת ישראל הצהירה על רצונה להימנע מעימות ולחזור על האירועים הטרגיים של יום שני על סיפון ה'מרמרה'. זו נותרה העדיפות של ארה"ב לספק עזרה לתושבי עזה. זהו אינטרס לבטחונם של כל המעורבים ולהעברה בטוחה של העזרה לתושבי עזה. לכן אנחנו מעודדים בחוזקה את אלה שעל סיפון 'רייצ'ל קורי' וכלי השיט האחרים, להפליג לאשדוד ולספק את הסחורות שלהם לעזה".
Read this article in English