הורים ושלושת ילדיהם רכשו מחברת ארקיע כרטיסי טיסה לפריז וחזרה. מספר ימים לפני מועד החזרה, יצר עם התובעים קשר נציג ארקיע והודיע להם על שינוי בפרטי הטיסה המיועדת. לטענתם, כשהגיעו לשדה התעופה התברר להם כי הטיסה נדחתה לשעה 22:55, וכאשר הגיעו לדלפקי הבידוק, נאמר להם כי הם אינם רשומים כלל לאותה טיסה וכי הועברו לטיסת סאן דור - אליה לא הספיקו לעלות.
בעקבות זאת, טענו התובעים כי נאלצו לרכוש כרטיסים בטיסת אל על עבורה שילמו 1,610.75 אירו. התובעים טענו כי ארקיע הפרה את התחייבותה כלפיהם ואף התעמרה בהם וגרמה להם סבל קשה ומיותר, מאחר ולטענתם לא נמסרה להם כל הודעה בדבר העברתם לטיסה אחרת, וגם כשהגיעו לדלפק הטיסה, לא נהגו בהם כראוי.
בתביעה שהגישו לבית המשפט לתביעות קטנות בתל-אביב דרשו התובעים פיצוי עבור כרטיסי הטיסה הנוספים שרכשו, החזר מחצית מעלות הכרטיסים אשר שילמו לארקיע וסכום נוסף של 5,000 שקל בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם, בקיזוז סכום שקיבלו חזרה מארקיע עוד לפני המשפט.
ארקיע טענה, כי מספר ימים לפני מועד הטיסה חזרה לישראל, שוחח נציג מטעמה עם התובעים, ומסר להם, כפי שמסר לנוסעים רבים אחרים, כי שעת הטיסה וזהותו של המוביל האווירי שונו, כך שאם לא ידעו על השינוי, הדבר נובע מרשלנותם שלהם. עוד טענה, כי כאשר התבררה הטעות, הוצע לתובעים לעבור מיידית לדלפק חברת סאן דור על מנת להספיק לעלות לטיסה, אך הם סירבו לשתף פעולה ולכן הם האחראים לנזק אשר נגרם להם.
ארקיע, כך נפסק, צריכה היתה לוודא היטב כי התובעים מודעים לשינוי שנעשה בשעת הטיסה ובמיוחד בזהות המוביל האווירי, מאחר ומדובר בשינוי משמעותי, ומשלא עשתה כן, התרשלה.
עם זאת, נפסק כי גם לתובעים אחריות לנזק שנגרם להם, מאחר ועמדו על זכותם לעלות לטיסת ארקיע כאשר יכולים היו לעבור לדלפק סאן דור ולהספיק לעלות על טיסה זו.
לנוכח אחריותם המשותפת של הצדדים, נקבע כי ארקיע תשיב לתובעים רק את מחצית עלות כרטיסי הטיסה שרכשו מאל על, וכן תפצה אותם ב-1,500 שקל בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם, ובסך הכל בניכוי הסכום אשר כבר הוחזר, תשלם ארקיע לתובעים 5,293 שקל וכן הוצאות משפט של 250 שקל.
לקריאת פסק הדין המלא
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il