חגי תשרי הם זמן טוב לחשבון נפש בתחום שבין אדם למקום הבילוי. גם אם אתם נחשבים בליינים סדרתיים ונדמה לכם שכבר ראיתם וחוויתם הכל, תשמחו לגלות שארצנו הקטנטונת מתפתחת ללא הרף ומתחדשת בלי הפסקה באטרקציות, במסעדות ובמקומות לינה ששווה לבדוק מקרוב. רגע לפני שהם צוברים פופולריות יתרה והופכים לתיירותיים ועמוסים מדי, קבלו את המקומות החדשים והמבטיחים שאתר מפה ממליץ לבקר בהם השנה.
מתחם התרבות החדש בבת ים הוא חממה ליוצרים רב תחומיים. האמנים המשתתפים הם מתחומי האמנות הפלסטית, עיצוב, מחול, תיאטרון, קולנוע, מוסיקה וכתיבה, ומקבלים חלל בו הם יכולים ליצור במשך שנה, שנתיים או שלוש. בתמורה הם מתחייבים לתרום לקהילה המקומית. נוסף לחללי היצירה פועלים במתחם גלריה, ספרייה וסטודיו לחזרות.
במרכז ההורות שבתל אביב יש פעילויות לעוללים ולמבוגרים, ובמשך היום הקטנים יכולים להשתתף בחוג תיפוף, להתעמל בשיעור חיטוב או להיכנס למטבח לסדנת בישול. בשעות הערב ההורים יכולים ליצור פסלים בעיסת נייר או להחכים בהרצאות בנושאי הורות.

חוגים ופעילויות למבוגרים וזאטוטים (צילום: רעות לירז)

מסעדת גורמה ומלון בוטיק במצפה רמון (צילום: Axel Saxe)

ישראלי לוי-פישר, אמנית ומטפלת הוליסטית, ורוני צוקרמן, חובב ספורט אתגרי ויזם, הקימו יחד את "חווה-יה" ליד בנימינה, בין השדות, הכרמים ומטעי הרימונים. במקום הפסטורלי הזה אפשר להתגלש במגלשת קצף, לטפס על קיר טיפוס ולטוס בטרקטורון מעופף בהזמנה מראש. מהמקום יוצאים גם טיולי ג'יפים ורכיבה על סוסים ולרעבים יש מסעדה טובה המגישה ארוחות בריאות ביתיות.

בקאי, מגלשות קצף, טרקטורונים וארוחות בריאות (צילום: יח"צ)
תושבת המקום פתחה בצמוד לביתה אתר ספא, שמבחוץ נראה כמו בקתת עץ ובפנים שולטים בו ניקיון והצבע הלבן. אפשר לקבל במקום טיפולים, להשתכשך בג'קוזי, לנוח בקומת הגלריה ולצפות בסרט בסלון. בהזמנה מראש אפשר גם לאכול ארוחת ערב בחצר. המקום פשוט אבל מוקפד ותפאורת המדבר מאפשרת למבקרים להירגע עוד לפני שנכנסו.

ספא מפנק ואסתטי בלב המדבר (צילום: יח"צ)
אתר הקמפינג חניון ירוק ממוקם על גדות החצבני. הנחל היפה ומימיו הקרים היו כאן תמיד, אבל אתר הקמפינג בעל המדשאות הירוקות והמוצלות נחנך רק ביוני 2010 ונשאלת השאלה איך לא הקימו אותו קודם. מדובר בפינת חמד אמיתית עם תאורת לילה, נקודות חשמל, פינות מנגל מסודרות, שולחנות פיקניק ומקלחות עם מים חמים. קמפינג במיטבו עם מינימום טכנולוגיה ומקסימום טבע.


מתחם אירוח בניחוח לבנדר ובשיק צרפתי קם לתחייה במושב ינוב הסמוך לנתניה. פרובנס כחול לבן מציעה שתי סוויטות לזוגות בלבד, בריכת שחיה פרטית חצי אולימפית, סאונה יבשה, חצר מטופחת וארוחות בוקר וערב בסגנון צרפתי עם נטייה מובהקת לאורגניות. בכל סוויטה יש אח וג'קוזי ובמקלחת יש מוצרי רחצה מבית L'occitane היוקרתי.

סוויטות אירוח עם שיק צרפתי (צילום: יח"צ)