סיטי פוד בדרך לפירוק: חברת טמפו הגישה אתמול (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשת פירוק נגד בעלת הזיכיון בשלב זה בישראל של רשת בתי הקפה קופי בין. השופטת ורדה אלשיך קבעה בהחלטה שהותרה לפרסום היום כי "עולה תמונה עגומה של מצב החברה, כולל חשש לתביעות עובדים, להגבלת חשבונותיה בבנקים ולביטול זיכיונה על המותג קופי בין שהוא נכסה העיקרי". בנוסף, הוציאה השופטת צו האוסר דיס פוזיציה מוחלט בנכס כולשהו מנכסי החברה.
במסגרת בקשת הפירוק טוענת טמפו, באמצעות עורכי הדין רמי קוגן, דור מצגר ועומרי חממה, כי "אם לא די בכל אלה, הרי שהנכס העיקרי של החברה, המותג קופי-בין מצוי בסכנה קיומית לאור כוונת רשת קופי בין העולמית לבטל ההסכם לשימוש במותג ולסגירת סניפי הרשת".
יש להדגיש כי בקשת הפירוק הוגשה כנגד חברת סיטי פוד בלבד, והיא לא מתייחסת לסניפי רשת קופי בין עצמם המופעלים על ידי זכיינים אשר מפעילים את הסניפים כסדרם ואינם קשורים לבקשת הפירוק.
טמפו טוענת בבקשה כי ידוע לה שלחברת סיטי פוד נושים נוספים המתדפקים על דלתה ואינם מקבלים את המגיע להם. "לטמפו נודע כי החברה אינה עומדת בתשלומים לספקים שונים שלה וחובותיה רבים. ממידע מהימן עולה כי עיקר חובות הרשת הינם כדלקמן: בנק אוצר החייל: 2 מיליון שקל, בנק לאומי לישראל: מיליון שקל ולספקים שונים כ- 4.5 מיליון שקל".
עוד טוענת טמפו כי דני ורנר, המחזיק בשליש מהון מניותיה של סיטי פוד, מסכים כי אין מנוס מפירוקה ונתן הסכמתו למתן צו כמבוקש. טרם ניתנה תגובת החברה.
בתגובה מסר עו"ד רמי קוגן המייצג את טמפו: "מדובר בעוד חברה שנמצאת בין השאר בבעלות דני ורנר שבשל כשל ניהולי אינה מתפקדת מזה מספר חודשים. המטרה היא לשקם את החברה ולהפעילה לטובת שימור המותג קופי בין בישראל ולטובת זכייני הרשת".
עו"ד אהוד גינדס, בא כוחו של דני ורנר, מסר בתגובה: "בנסיבות הקיימות, את ההתנהלות מול הזכיינים והרשת העולמית נכון שיעשה מפרק זמני והקופה שלו תכסה, כמידת האפשר, את החוב לנושים".