שתף קטע נבחר

"קופי בין" דורשת לסגור, הזכיינים בארץ מסרבים

רשת בתי הקפה הודיעה לזכיין הרשמי שלה בישראל, דני ורנר, שעליו לסגור את כל הסניפים בגלל אי-תשלום תמלוגים, אבל הזכיינים בפועל לא מתכוונים לוותר: "רכשנו זיכיון מוורנר ואנחנו רשאים להמשיך ולהשתמש בו"

האם רשת בתי הקפה "קופי בין" תעזוב את הארץ? תלוי את מי שואלים: אחרי שהרשת העולמית דרשה מבעליה בישראל לסגור את כל הסניפים, הודיעו בסוף השבוע רבים מזכייניה שהם לא מתכוונים להיענות.

 

הזכיינים אינם חתומים על שום הסכם מול הרשת העולמית אלא מול חברת סיטי פוד שבשליטת איש העסקים דני ורנר, המחזיק בזיכיון הרשמי להפעלת הרשת בישראל. לקראת סוף השבוע הוציאה הרשת העולמית לסיטי פוד מכתב התראה ובו דרשה לסגור מיידית את הרשת. הסיבה: אי-תשלום תמלוגים והפרת סעיפים בחוזה הזכיינות (כמו אי-דיווח לרשת העולמית על סגירת ופתיחת סניפים ועל המצב הכספי).

 

הזכיינים מצידם טענו בסוף השבוע כי מדובר בסכסוך בין ורנר לבין הרשת העולמית, בעוד הם רכשו מוורנר במיטב כספם את הזכות להשתמש במותג.

 

ההערכה היא כי קופי בין העולמית תתמוך בהמשך הפעילות בארץ אם יימצא זכיין חלופי נאות, וכי מכתב האיום נועד לזרז את הליך ההתנתקות מוורנר, המצוי לאחרונה בקשיים כספיים.

 

"אנו ממשיכים להפעיל את הסניף כרגיל." אמרו בסוף השבוע בחברת שירלי אשכנזי, זכיינית קופי בין בהרצליה. "לא קיבלנו שום הודעה מהרשת העולמית. רכשנו ב-250 אלף שקל את הזיכיון מוורנר, ואנחנו זכאים לשימוש בו. הסניף טוב ורווחי. את המוצרים אנו רוכשים מחברה המייבאת מקופי בין העולמית, ויש לנו מלאי לכמה חודשים".

 

גם זכיין סניף יהודה המכבי בתל-אביב, צביקה לפידס, לשעבר מנכ"ל קופי בין, אמר בסוף השבוע כי "הרשת ממשיכה לפעול כרגיל, ואני מקווה שהפרסומים לא יהרסו את המוניטין שלה. יש לנו מלאי גדול של חומרי גלם. לקוחות רבים שאלו אם הסניפים ייסגרו ביום ראשון, והסברנו שאנחנו ממשיכים".

 

בא כוחה של קופי בין העולמית, עו"ד אייל פלם, אמר ל"ממון" כי בשלב זה הרשת לא פתחה בהליך משפטי נגד ורנר. לדבריו, "קופי בין לא בהכרח יוצאת מהארץ, אלא רוצה להבטיח שקופי בין ישראל תהיה באמת קופי בין".

 

גם אם תחליט הרשת לפתוח בהליכים משפטיים נגד ורנר, הם יהיו ממושכים ומורכבים, משום שכיום כל הסניפים מופעלים בידי זכיינים – למעט סניף דיזנגוף סנטר שעומד בפני איום סגירה לאחר שנותק מאספקת המים.

 

דוברת סיטי פוד מסרה בתגובה: "קופי בין ישראל פועלת רבות בימים אלה כדי לגשר על המחלוקות בינה לבין קופי בין העולמית. ככל הידוע לרשת, הסניפים ממשיכים לפעול כסדרם".

 

ורנר נקלע לקשיים עקב השקעות כושלות בבתי מלון בחו"ל, וחדל לשלם תמלוגים לקופי בין העולמית ולסבארו העולמית, זיכיון נוסף שבבעלותו. קופי בין נכנסה לישראל בשנת .2000 מאז הקמתה לא הייתה רווחית. בחודשים האחרונים נסגרו 4 סניפים: בכפר סבא, ברעננה ובתל-אביב.

 

הידיעה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים