שני המנצחים שעומדים בראש הדירוג של התוכנית, יתמודדו במשך שני משחקים בפברואר נגד ווטסון, תוכנת מחשב שפותחה על ידי צוות הבינה המלאכותית של IBM. ווטסון מתמחה במענה על שאלות Q&A, מהסוג עליו מתבססת ג'פרדי, ומפתחיו מקווים שיוכלו להוכיח שאפשר לחקות את הבינה האנושית באופן מדויק, ואפילו להתעלות על המקור.
מדובר באתגר לא קטן למפתחי התוכנה, בעיקר כי פורמט התוכנית דורש תשובות מהירות המבוססות על רמיזות דקות, משחקי מילים וחידות, תחום לא פשוט לבינה מלאכותית. הפעם הקודמת בה ניסו IBM לעמת את האדם החושב מול מחשב היתה ב-1997, אז פיתחו תוכנת שחמט ששיחקה נגד אלוף השחמט העולמי גרי קספרוב. במשחק ההוא, אגב, המחשב ניצח.
המנצח יזכה במיליון דולר. המפתחים של IBM הבטיחו לתרום את מלוא הסכום לצדקה, בעוד שהמתחרים האנושיים הסכימו לתרום חצי מסכום הזכייה. בעד מי אתם?