שתף קטע נבחר

הכירו את סוזט - תוכנת הצ'אט הכי אנושית שיש

עד היום היה קל להבדיל בין תוכנת צ'אט ובין אדם אמיתי שמתקשר אתכם. תוכנת צ'אט חדשה הצליחה לגרום לצוות שופטי תחרות לחשוב שהיא אנושית - ועברה בכך את מבחן טיורינג

תוכנות צ'אט מיועדות לחברות שרוצות להציע מענה "אנושי" זול ללקוחותיהן, 24 שעות ביממה. למרות ההשקעה והפיתוח בתחום, קל מאוד לנחש אם בצידו השני של הצ'אט נמצא אדם או תוכנה. עתה, פותחה תוכנת צ'אט שהצליחה להפיל בפח קבוצת אנשים במבחן רשמי.

 

רוב תוכנות הצ'אט מתבססות על בוטים שמתוכננים להגיב לשאלות בתשובות תכליתיות, אולם יש להן מגבלות רבות. הן לא יצליחו להתמודד עם שאלות מורכבות, או שאינן קשורות לתחום בו נועדו לספק שירות. תשובות שלהן גם נוטות לחזור על עצמן.

 

עוד באתר חורים ברשת: האם פייסבוק עושה אאוטינג לעליזים?

 

סוזט היא סיפור שונה לחלוטין, שכן תוכנת הצ’ט הזו עברה את מבחן טיורינג, שנועד להבדיל בין אדם למחשב באמצעות שאלות אינטליגנטיות. התוכנה זכתה בפרס לובנר לאחר ששכנעה צוות של שופטים שהיא אנושית, למרות שאינה. במסגרת התחרות השופטים מציגים לאנשים ותוכנות שיחה סדרה של שאלות כגון "עבור מה נועד הזמן" מבלי לדעת מי עונה על השאלות. לאחר 25 דקות שיחה, חלק מהשופטים קבעו שסוזט היא בן אדם וטעו.

 

עוד באתר חורים ברשת: MapCrunch - שגרו את עצמכם ברחבי העולם

 

הסוד המקצועי של סוזט? מניפולציה טובה וישנה של תוכנות שיחה: היא הסיטה את הדיון מנושאים שאינה מבינה בה ונשארה במסגרת התשובות שהיא יודעת. עם זאת, הזכייה אינה בהכרח מעידה על אינטליגנציה מלאכותית גבוהה, שכן הנבדק העוקב של סוזט היה אדם ששוחח בנימה "רובוטית" והטעה את השופטים לחשוב שמבין שניהם, סוזט היא האנושית. מסקנה: יש אנשים עם לב של רובוט ובוטים עם לב אדם.

 

חורים ברשת הוא בלוג בנושא טרנדים ומדיה חברתית

 

תוכנות שמתחזות לבני אדם ובהצלחה: פיתוח מעניין או חדשות מפחידות? ספרו לנו מה דעתכם בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוכנות אנושיות: מרתק, או מפחיד?
צילום: נט מגזין
בשיתוף חורים ברשת
מומלצים