בימים שקדמו להצבעה, בקדימה עמלו במרץ על כך שכל חברי האופוזיציה יתייצבו במליאה ויצביעו נגד החוק. אולם לאחר שחברי הכנסת שנלר ושמאלוב ברקוביץ' הביעו דעתם בנושא, הם הפכו למוקד העיסוק העיקרי.
למרות הפצרותיה והנחייתה של יו"ר הסיעה, ח"כ דליה איציק, החליטו השניים להתעלם מהקו הסיעתי ולא הגיעו להצבעה בגלל "סיבות מצפוניות", כהגדרתם.
ח"כ שנלר, המתגורר בהתנחלות, אמר לאחר ההצבעה כי "זכות משפחתי להתפרנס אינה דומה לגביע קוטג'" ושמאלוב ברקוביץ', טענה כי חוק החרם עושה סדר במקום שדרושה בו חקיקה.
היעדרותם של השניים, כמו גם טענות שעלו בקדימה, לפיהן שמאלוב ברקוביץ' "התקזזה" בהצבעה עם ראש הממשלה נתניהו, בניגוד לעמדת הסיעה, עוררו זעם רב וגורמים בכירים במפלגה הבהירו כי הדבר לא יעבור לסדר היום.
בדיון בוועדת הסיעה של הכנסת, בראשותו של ח"כ שלמה מולה, התייצבו השניים והסבירו מדוע החליטו להיעדר מההצבעה. לאחר ויכוחים קשים בין חבריה, החליטה הוועדה על העונשים.
בתגובה לעונש שהוטל עליו אמר ח"כ שנלר כי "היה ניתן לצפות ממפלגה המתיימרת להיות דמוקרטית להילחם על זכותי לתמוך בחוק. הדיון האמיתי אינו על היעדרותי מההצבעה כי אם על דמותה האידיאולוגית של קדימה". מח"כ שמאלוב ברקוביץ' טרם נמסרה תגובה.