לדברי המשטרה, הגבר החזיק בנשים במזווה קטן, בביתם שליד העיר בראונאו כשרק ספסל עץ יחיד משמש להן מיטה. "הוא איים להרוג אותן שוב ושוב ואיים עליהן בכלי נשק", נכתב בהצהרת המשטרה של מחוז צפון אוסטריה. מההודעה לא ברור האם נכלאו בכוח במשך כל הזמן, אך נמסר כי האב מנע מבנותיו "כל מגע חברתי".
מסכת ההתעללות החלה כשקרוב משפחה אנס את הבנות. לאחר מכן כלא אותן האב. הוא השתמש בקילשונים ובמקלות להכותן. האם, שמתה ב-2008, הייתה אף היא שותפה לפשעים שבוצעו בבנותיה.
שתי האחיות הצליחו להימלט לפני שלושה חודשים, כאשר האב ניסה לאנוס שוב את הבת הבכורה, שנאבקה עמו. היא דחפה אותו והוא נפל ארצה ולא הצליח לקום. לאחר יומיים מצא אותו עובד סוציאלי והוא נלקח לבית החולים.
לא ברור היכן נמצא האב החשוד כעת, אך כלי התקשורת באוסטריה דיווחו כי הוא בבית חולים ששייך לבית אבות. כמו כן, המשטרה לא מסרה אם הנשים הרו או ילדו לאביהן הקשיש.
התיאור המחריד מזכיר את פרשת יוזף פריצל שזעזעה את אוסטריה לפני כשלוש שנים. פריצל כלא את בתו במתקן נסתר בביתו, בעוד אמה מאמינה שהבת ברחה מן הבית. הוא אנס אותה והיא ילדה לו שבעה ילדים. ב-2009 נידון פריצל למאסר עולם.